Pallontallaajat.net
Valikko

Kanariansaarilla syödyt ateriat

Kirjoittanut Inka 6.1.2015

Reissuilla paras asia on tietysti uudet maisemat ja kokemukset, mutta ainakin mulla siihen liittyy aika vahvasti aina myös ruoka. Se, mitä suuhun voi laittaa matkoilla eroaa yleensä aika paljon kotona syödystä ruuasta paitsi sen perusteella että monesti reissussa on vähän loma-asenteella myös siksi, että paikallisia herkkuja on kiva maistella.

Ainoa ongelma ruuan kanssa tulee vastaan silloin, kun on äärettömän nirso eikä voi itse tilata ruokaansa. Nostan käden ylös nirsoilun merkiksi ja myönnän, että järjestetyillä matkoilla, kuten esimerkiksi viime syyskuussa työn puolesta tehty Espanjan-reissu oli, oon ruokapöydässä monesti aika pulassa. Varsinkin Espanjassa, sillä mun ruokavammoissa lukee aina siaton ruokavalio, mutta todellisuudessahan mulla on aika paljon muitakin henkisiä allergioita, joita vaan en kehtaa aina mainita.

Yks niistä on äyriäiset. Kasvettuani kodissa jossa ei saanut koskaan laittaa kalaa sen hajun vuoksi oon pikkuhiljaa oppinut syömään ja jopa nauttimaan kalasta, mutta äyriäisiin on vielä melkoisen pitkä matka. Oon yrittäny ja epäonnistunu niiden kanssa useaan otteeseen, ja yritystä oli taas Espanjassa.

Kuten kuvista voitte päätellä, vähän tiukille meni tuo upeista aterioista nauttiminen tällä nirsoilijalla.

ruokaa (16) ruokaa (3) ruokaa (4) ruokaa (5) ruokaa (14) ruokaa (12) ruokaa (10) ruokaa (17) ruokaa (7) ruokaa (11) ruokaa (13) ruokaa (8)Reissun aterioista jäi käteen kivat muistot Kanariansaarten paistetusta vuohenjuustosta ja aidosta valencialaisesta paellasta jossa ei mun onneksi oo lainkaan äyriäisiä. Mustekalat ja muut ravut jätän mieluusti seuraavalle Espanjan-reissulle. Silloinkin se kyllä taitaa olla vaan helmiä sioille.

Eng: These are the dishes I had during my trip in the Canary Islands and Valencia.

Lisää tästä aiheesta

14 Kommenttia

Mari 6.1.2015 at 19.36

Mmm vuohenjuusto on niin hyvää! En oo tosin varma oonko syöny sitä paistettuna, mutta tuskin se sillä ainakaan huononee :)

Olin nuorempana paljon nirsompi ruuan suhteen, nykyään etenkin reissaamisen myötä oon ehkä tullut vähän joustavammaksi, koska nälkä menee joskus kaikkien muiden juttujen edelle ja jokaisen täytyy syödä että jaksaa ;) Kuitenkin mulla on edelleen yksi ihan järjellä selittämätön juttu mitä en voi syödä, ja se on sienet. En tiiä mikä niissä on, jo se ulkoasu näyttää epämiellyttävältä enkä vaan jotenkin tykkää siitä suutuntumasta. Mutta jos joku kysyy, niin oon yksinkertasesti vaan allerginen sienille, eikä sillon kukaan kysele mitään. Jos vahingossa tilaan jotain, jossa on sieniä, niin voin kyllä syyä aterian, mutta sienet jää aika varppina lautaselle :D

Vastaa
Inka 7.1.2015 at 17.13

Itseasiassa mää en tykkää vuohenjuustosta muuten mitenkään erityisesti, mutta kanarialainen versio paistettuna on niin hyvää! Ei maistu oikeen miltään, vähän leipäjuustolta mutta se koostumus on niin hyvä! :)

Mulla on vähän sama juttu sienien kanssa (kuten monen muunkin ruoka-aineen), en vaan kykene nauttimaan niistä! Toki kohteliaisuuttani vetelen ääntä kohti samaan tapaan kuin äyriäisiä ja yritän maistella ahkerasti ja jopa tykätäkin, mutta ei vaan uppoa. Ehkä sitten 20. maistelukerralla, jos niitä epäonnisia tilanteita tulee niin monta vastaan.

Vastaa
Sofia / Liikkeellä 6.1.2015 at 20.53

Ei tiiäkkö uppoa äyriäiset mullekaan ja täytyy myöntää pientä nirsoutta olevan ilmassa aina… no, kyllä sitä aina pärjää ku niin aikoo! :)

Vastaa
Inka 7.1.2015 at 17.13

Ahh, ihanaa ja helpottavaa kun on muitakin nirsoilijoita liikkeellä. :) Ja nimenomaan, oma on valinta ja sillä pärjätään!

Vastaa
laukkupekka 6.1.2015 at 20.53

Aika herkkuja oot syöny

Vastaa
Inka 7.1.2015 at 17.13

No elä muuta sano!

Vastaa
reissuesa 6.1.2015 at 21.54

Minullakin joskus hieman tökkii jotkin äyriäiset, mutta olen kyllä onnistunut syömään kiltisti kaiken mitä lautaselle sattuu esim. Paella Mixtassa tulemaan.

Vastaa
Inka 7.1.2015 at 17.14

Heh, sulla onkin ollut paljon aikaa treenata äyriäisiä! Onneksi paella jaetaan muiden kanssa niin voi jättää ne äyriäisherkut niille, jotka niitä arvostaa ja puputtaa ite sitä riisiä.

Vastaa
Marikaw 6.1.2015 at 22.47

Mä oon kanssa niin nirso, mutten koskaan jaksa kertoa kaikkia ruokavammojani. Sit tilailen “ilman tota ja tota ja tota”. Bahaman risteilyllä sain ihanan tomaatti-mozzarella salaatin ja kun tarjoilija tuli lähelle balsamico kastikkeen kanssa niin huudahdin “NO”. :D Tarjoilija katsoi vähän hämmentyneenä. Inhoan balsamicon makua niin paljon, yök. Joten i feel you vammojen kanssa. Äyriäiset ei kiitos…

Vastaa
Inka 7.1.2015 at 17.15

Haha, ihanaa kun muutki tunnustautuu ruokavammasiksi nirsoilijoiksi. :D Balsamicosta ei oo vielä tullu vammoja, mutta eiköhän sekin saada aikaiseksi kun asiaa miettii riittävän pitkään..

Vastaa
Satu VW I Destination Unknown 6.1.2015 at 22.49

Mietin tuossa juuri että menisinkö nukkumaan vai söisinkö jotain, ja sitten eksyin tänne sun blogin puolelle. Nyt on pakko lähteä jääkaapille…. :) Mulla on äyriäiset alkaneet tökkiä ihan vasta viime aikoina, kala on kyllä aina maistunut.

Vastaa
Inka 7.1.2015 at 17.16

Heh, mää en Satu kyllä millään uskonut että tää postaus herättäis kovin monessa ruokahaluja.. Paitsi toki monet eväkset on aika hyvännäköisiä, mutta ajatus äyriäisistä riittää mulle aika pitkäksi aikaa.. Ja jännä että sulla on mennyt noin päin, että ensin oot tykänny mutta sitten ei enää äyriäiset maistukaan!

Vastaa
Laura R. 7.1.2015 at 8.57

Onneks meikä on niin kaikkiruokainen, että mulle on sit Lontoossa ihan sama mitä syödään, kunhan syödään hyvin! :D Eli sä saat valita raflat ;)

Vastaa
Inka 7.1.2015 at 17.16

Noni, mahtavaa! :D

Vastaa

Jätä Kommentti