Pallontallaajat.net
Valikko

Aurinkoinen päivä Brooklynissä ja jäätelöllä

Kirjoittanut Inka 9.1.2015

Häämatkan hienoimpia hetkiä oli ne päämäärättömät kävelyt pitkin New Yorkia. Toisaalta ne oli samalla niitä kaikkein tylsimpiä, sillä lopulta eteenpäin talsiminen ilman määränpäätä käy pitkäveteiseksi, vaikka se aluksi onkin melko hauskaa. Viimeisinä häämatkan päivinä yritettiin ottaa kaikki irti lomasta ja tietysti Nykistä, ja se tehtiin seikkailemalla Brooklynissä, mistä me oltiin myös vuokrattu asunto loman loppuajaksi.

Auringon paistaessa otettiin suunta Henry Streetille, sillä meillä oli edessä jäätelöaamiainen, tai aamiainen osa kaksi. Joka tapauksessa oli vielä melko aikainen aamu, kun me astuttiin sisään Brooklyn Pharmacy & Soda Fountain -jäätelöbaariin. Paikka oli tietysti tsekattu jo etukäteen, ja jo ennen sisään menoa oli harvinaisen selvää, mitä me aiottaisiin tilata, kiitos kaikkia matkoja edeltävän yli-innokkaan ruokapaikkaselvityksen.

Brooklyn (4) Brooklyn (6) Brooklyn Pharmacy (2)

1920-luvun apteekin tiloihin vuonna 2010 avattu jäätelöbaari henkii puhtaasti 1920-luvun tunnelmaa, ja on täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia. Pieni jäätelöbaari tervehtikin sisääntulijaa paitsi supernätisti kaakeloidulla lattian, myös todella ystävällisen henkilökunnan voimin. Meidän lisäksi jätskille oli tullut muutama muu, mutta selvästikään tuohon kellonaikaan paikka ei vielä ollut varsinaisesti täynnä.

Me tilattiin menusta kaksi asiaa: jättimäinen, suolaista ja makeaa yhdistävä karamelli-pretzel sundae sekä vaniljan makuinen egg cream. Jälkimmäinen oli oikeastaan se mielenkiintoisempi, mutta ensimmäinen eittämättä parempi. Egg Cream on itseasiassa kehitetty juuri Brooklynissä, eikä siinä ole nimestä huolimatta munia eikä kermaa, vaan maitoa, soodavettä ja versiosta riippuen esimerkiksi suklaata tai vaniljaa. Juoma kuulostaa melko eksoottiselta, mutta tosiasiassa noh, se maistui juuri maidon, soodan ja vaniljan yhdistelmältä. Yhdessä kipattiin mukillinen urhoollisesti alas, mutta en oo aivan varma, oltaisko kyetty toiseen. Onpahan nyt kuitenkin kokeiltu. Sundae sen sijaan oli taivaallista, kuten arvata saattaa.

Brooklyn Pharmacy (3) Brooklyn Pharmacy (1) Brooklyn Pharmacy (4) Brooklyn (5) Brooklyn (3) Brooklyn (1)

Ällömakeita maitoherkkuja sulateltiinkin sitten tallustelemalla pitkin Brooklynin katuja, jotka olivat kieltämättä just samanlaisia kuin telkkarissa. Vaikka New Yorkissa on tullut jo muutamaan otteeseen käytyä, en oo oikeen saanu minkäänlaista otetta Brooklynistä, enkä saanut sitä oikeastaan vieläkään, vaikka piirikunnassa majailtiinkin viiden päivän verran.

Se onkin ehkä ainoastaan hyvä juttu, sillä jotainhan pitää jäädä seuraavallekin kerralle, ja jos käppäilen Henry Streetiä pitkin vielä joskus, tiedänpähän ainakin missä voi nautiskella herkkusundaesta supersuloisessa miljöössä.

Eng: Brooklyn Pharmacy & Soda Fountain offered the best sundae I have had in New York. Egg Cream though was an interesting experience but I am quite certain that it will be just a one-time try.

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Heidi / Auringon alla 9.1.2015 at 17.10

Lääh, laitetaanpa tämä(kin) paikka ylös muistiin! Mietittiin täs aikaisemmin sitä ensi kesän reissua ja vaikka tarkoitus oli piipahtaa vain hyvin pikaisesti Nykissä, tultiin siihen tulokseen jo nyt, että ei ehditä SYÖDÄ kaikkea mitä haluttaisiin, niin pakko lisätä ainakin yksi päivä ;)

Vastaa
Inka 10.1.2015 at 18.18

Haha, mikä mahtava kommentti Heidi! :D Ja voin kyllä allekirjoittaa täysin, siitä kaupungista ei kyllä syöminen lopu. Ja samaan hengenvetoon kerrottakoot, että hitsi mää oon kateellinen että pääsette sinne (syömään), maistan jo kaikki herkut! :P

Vastaa
Annika 10.1.2015 at 20.04

Sitten kun joskus seuraavan kerran suuntaan NYCiin, niin tiedän ainakin mistä tulla etsimään ruokapaikkavinkkejä :)

Vastaa
Inka 11.1.2015 at 9.20

Heh, toivottavasti se on hyvä juttu? :D

Vastaa
Annika 11.1.2015 at 13.53

Juu, tottakai! :)

Vastaa
Inka 11.1.2015 at 22.35

Jes! :)

Vastaa

Jätä Kommentti