Pallontallaajat.net
Valikko

Hotelliyö entisessä kotikaupungissa

Kirjoittanut Inka 12.1.2015

Meidän jouluisen Oulu-kiertueen päätteeksi vietettiin viimeinen yö hotellissa. Mulla oli jäänyt käyttämättä yksi blogin kautta saatu Sokos Hotels -ketjun lahjakortti, ja se oli käytettävä vuoden loppuun mennessä. Siitä syystä me varattiin majoitus Oulun keskustassa Rotuaarilla sijaitsevaan Sokos Hotel Arinaan, sillä ounasteltiin, että viikko toisten nurkissa alituiseen paikkaa vaihdellen tuntuisi jo melko raskaalta ja hermot olisivat aika kireällä. Ajatus viimeisestä yöstä hotellin pehmeiden peittojen alla tuntui siis etukäteen vähintäänkin fiksulta.

Todellisuus olikin sitten toinen. Vietettyämme viikon verran perheiden huolenpidossa, tuntui astuminen tyhjään ja hiljaiseen hotellihuoneeseen aika ankealta. Mukavaksi sitä ei tehnyt myöskään hotellin henkilökunta, joka suhtautui meidän huonetoiveisiin vähintään nuivasti. Oikein alkoi hävettää, kun oltiin menty toivomaan hyvillä maisemilla varustettua kylpyammeellista huonetta, jossa olis ollut myös parivuode. Antoivat mitä oli jäljellä, ja saatiin kaksi kolmesta. Se kelpasi.

Kylpyamme ilahdutti kuten aina, ja yllättävien päikkäreiden jälkeen kampesin itseni lämpimään kylpyyn, joka on yksi hotellivierailujen kohokohdista. Siinä se ilta oikeastaan menikin, sillä joululoma kotinurkilla oli ollut sen verran rankka, että kun oli viimein mahdollisuus vaan makoilla, otettiin me siitä kaikki irti.

Sokos Hotel Arina Oulu (8) Sokos Hotel Arina Oulu (1) Sokos Hotel Arina Oulu (3) Sokos Hotel Arina Oulu (2)

Seuraava aamu alkoi tietysti parhaalla mahdollisella tavalla: hotelliaamiaisella. Osattiin odottaa melko hyvää aamiaista ja se saatiin. Tarjolla oli perusaamiaistuotteita monipuolisesti, ja erityisesti ilahdutti lämminsavustettu lohi. Sokos Hotelsin Original-hotelleissa on tyypillisesti tarjolla jotain alueen omia erikoisuuksia, ja Oulusta oli valittu tervasilakkaa, maalaishyytelöä ja pannukakkua. Ainoa harmi oli vaan se, että noista kolmesta se ehkä ainoa syötävä juttu eli pannukakut loistivat poissaolollaan. Ei kovin reilua.

Fransmannissa tarjoiltu aamiainen oli kuitenkin melko hyvä, ja vielä paremman siitä teki ikkunasta avautuvat maisemat ehkä Oulun keskustan kauneimpaan taloon. Otettiin kaikki irti hotellihuoneesta ja kirjauduttiin ulos vasta viime minuuteilla. Sijainnin mahdollistamana ehdin käydä vielä kahvittelemassakin hotellia vastapäätä sijaitsevassa Bisketissä, mikä on aina yhtä mukava kokemus.

Sokos Hotel Arina Oulu (4) Sokos Hotel Arina Oulu (5) Sokos Hotel Arina Oulu (6) Sokos Hotel Arina Oulu (10) Sokos Hotel Arina Oulu (9)

Meidän lento lähti takaisin Ouluun vasta illemmalla, joten ehdittiin nautiskella perheiden vieraanvaraisuudesta vielä ennen lähtöä kotikaupungista ja paluuta toiseen kotikaupunkiin. Vaikka asiakaspalvelusta jäikin melko kurja fiilis, täytyy kertoa että oli kyllä melko huvittavaa aamiaisella kuulla “vahingossa” viereisten pöytien matkailijoiden keskusteluja siitä, mitä kaikkea Oulussa kannattaakaan tehdä ja nähdä. Se jos mikä toi vaihtelua.

Suloinen Katja vieraili samassa hotellissa viikkoa ennen meitä, ja oli saanut aamiaisella paitsi pannaria, myös riisipuuroa, nyyh. Mimmin kokemus oli muutenkin hieman positiivisempi kuin meidän, joten käyhän tsekkaamassa myös hänen postauksensa Arinasta.

Yöpymisen mahdollistanut lahjakortti on saatu blogin kautta.

Eng: I spent one night in Sokos Hotels Arina -hotel in Oulu, Finland. I was not that impressed.

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Katja 12.1.2015 at 20.20

Äääh miksi teille sattui tollanen tuuri :(
En oikeasti edes tajua, miten tässä työtilanteessa kun monta innokasta ihmistä olis tulossa tilalle pidetään tuollaisia asiakaspalvelijoita töissä ja se, että se sattuu vielä tulohetkelle on kyllä suorastaan melko syvältä. Se alkufiilis kun on muutenkin se tärkein.

Ja pannarin ja puuron puutekin vielä. Voin sanoa, että tuo pannari oli nimenomaan makean pöydässä se ainoa kunnollinen vetonaula. Ilman sitä se olis kyllä ollut melkoinen pettymys. Täytyyhän nyt aina joku paikan erikoisuus olla tarjolla.

Onneksi sentään saitte ton kylpyammeen! Ei ole kyllä mitään parempaa kun unohtua sinne lämpimään vaahdon sekaan rentoutumaan.

Vastaa
Inka 13.1.2015 at 16.55

No kieltämättä kyllä pisti harmittamaan, mutta onneksi nää pääsit nautiskelemaan meidänkin edestä. Voin kyllä sanoa että kumpikaan meistä ei käyny hakemassa sieltä jälkkäripöydästä yhtään mitään, ei tehnyt mitään mieli. Sinällään ihan ok, mutta harmillista tietenkin kun oltiin sentään hotelliaamiaisella!

Vastaa
Salla 12.1.2015 at 22.09

No mitäs täällä Oulussa kannattaa tehdä?! :D

Vastaa
Inka 13.1.2015 at 16.55

Haha, viereisen pöydän miekkoset keskustelivat, että 45 Special on semmonen paikka että sinne kantsii mennä, ja Nuke myös. Siihen toinen sitten tokaisi, että no siihen ne varmaan paikat loppuukin Oulun kokoisessa kaupungissa, eikä keskustelua enää jatkettu.

Vastaa
sokkari 13.1.2015 at 22.53

” Mukavaksi sitä ei tehnyt myöskään hotellin henkilökunta, joka suhtautui meidän huonetoiveisiin vähintään nuivasti. Oikein alkoi hävettää, kun oltiin menty toivomaan hyvillä maisemilla varustettua kylpyammeellista huonetta, jossa olis ollut myös parivuode. Antoivat mitä oli jäljellä, ja saatiin kaksi kolmesta”

Se joka maksaa niin saa. Hotellivouchereilla matkustaville ei anneta parasta, koska sitä pitää olla tarjolla maksaville asiakkaille. Mitkä ovat “hyvät maisemat”? Kylpyammeita ei myöskään paljon hotellihuoneissa ole. Sokos hotellien taso ja palvelu on keskimäärin hyvää joten vika taitaa löytyä peilistä.

Vastaa
Inka 14.1.2015 at 18.21

Aivan, ja ystävällinen käytös lienee myös yksi niistä katoavista luonnonvaroista, jotka säästetään vain maksaville asiakkaille? Ja tarkoittaako se, että jos taso ja palvelu ovat keskimäärin hyviä, ei joukossa voi olla yhtäään huonoa kokemusta? Toki vika on peilissä siinä mielessä, että en todellakaan voi nyt enkä tule ikinä ymmärtämään niitä ihmisiä, jotka ovat asiakaspalveluammatissa mutta eivät kohtele asiakkaita yhdenvertaisina.

Vastaa

Jätä Kommentti