Pallontallaajat.net
Valikko

Hienoimmat näkemäni maisemat

Kirjoittanut Inka 17.1.2015

Matkamessujen aikana on tullut haastateltua yhtä jos toista reissuroosaa ja -roopea, ja monien kanssa on keskusteltu suosikkipaikoista maailmalla. Samalla aloin miettiä myös omia lempipaikkojani, tai lähinnä niitä, jotka ovat tarjonneet ne kaikken upeimmat maisemat.

Tässä vaiheessa joudun toteamaan soittelevani aika rikkinäistä levyä, sillä aika pitkään asiaa pohdiskeltuani totesin, että mieleen tulee ensimmäisenä kolme paikkaa, jotka kaikki sijaitsevat samassa maassa. Arvaattekin varmaan että kyse on Yhdysvalloista. Uskon sen johtuvan kuitenkin siitä, että mulla on vielä niin hirveän paljon paikkoja näkemättä, että nuo nurkat nyt vaan sattuu olemaan listalla siitä syystä, että vielä ei ole tietoa paremmasta.

Matkamessut ja niiden aikana kuulleet seikkailutarinat ovat kuitenkin tehneet tehtävänsä, ja ne yhdistettynä jo ennakkoon syntyneeseen kutkutukseen päästä kohti uusia maisemia ja seikkailuja, takaavat että seuraava isompi reissu on taatusti aivan uusille kulmille. Kohde on vielä hyvin mysteeri mulle itsellekin, sillä pitkään reissuun tuskin on mahdollisuutta ennen joulua, joten toistaiseksi on ainoastaan aikaa suunnitella ja haaveilla, sekä tietysti toteuttaa niitä pienempiä reissuja.

Mutta mennään niihin upeimpien paikkojen topkolmoseen, siksi mää aloin tätä postausta kirjoitella.

Antelope Canyon

Ykkösenä on Arizonan osavaltiossa sijaitseva Antelope Canyon, joka hurmasi munt ensisekunneilla. Upeat värit, valon vaikutus ja se käsittämätömän maaginen tunnelma teki maan alla sijaitsevalle antilooppikanjonille tehdystä retkestä ikimuistoisen kokemuksen. Parasta kanjoneissa on tietysti se, että niitä on kaksi. Nyt kun vasta toinen on nähty, ei mulla oikeastaan ole muuta mahdollisuutta kuin tehdä kaikkeni, jotta pääsen jälleen noihin maisemiin.

SAN FRANCISCO (10)1

Toiseksi upein paikka on Yosemiten kansallispuisto, jossa vierailtiin ensimmäisen road tripin aikana vuonna 2011. Toisaalta mulla meni koko puiston upeus vähän ohi, sillä muistan vaan vierailun alkumetrien ihastuksen, mahtavat maisemat ja vesiputouksen, jonka jälkeen tuli punapuut ja sen jälkeen jäätävä väsymys ja kiire takaisin San Franciscoon. Onpahan sinnekin syy mennä takaisin, sillä niin paljon jäi näkemättä ja tuollaisessa paikassa ei kyllä tule tuhrata kiireellä.

UTAH JA ARIZONA (89)1

Kolmantena listalla on Utahin osavaltiossa sijaitseva eeppinen Monument Valley. Oon lukenu Lucky Lukeni, ja tää maisema vaan on just sitä itseään. Muistan sen kuumuuden ja maassa olevan hienojakoisen hiekan, mutta päällimmäisenä on kuitenkin jäänyt mieleen se epäusko, joka valtasi koko tytön tämän maiseman avautuessa silmien eteen. Siitä hetkestä ei kyllä paljoa puuttunut.

Messutohina ja tavatut lahjakkaat bloggaajakollegat aiheuttivat kyllä valtavasti uusia ajatuksia ja inspiraatiota. Seuraavana mulla onkin ohjelmistossa suunnitella tulevia, jo varmistuneita reissuja ja lähteä viimein kokeilemaan liikkeeseen saakka, mikä kamerarunko tuntuu kaikkein parhaimmalta.

Yksi messujen aikana nähdyistä kavereista oli muuten ihanainen Laura, jonka ikimuistoisesta maailmanympäri-häämatkasta kannattaa käydä lukemassa tämän päivän Hesarista.

Eng: These are the best views I have seen in the world.

Lisää tästä aiheesta

16 Kommenttia

Rimma 17.1.2015 at 21.13

Huh ja vau! Mulla on kaikki nuo vielä näkemättä ja kokematta, mutta ihan salettiin vielä joskus!

Vastaa
Inka 18.1.2015 at 9.06

No ihan varmasti! Matkabloggaaminen on kyllä niin siistiä, just kävin sun blogissa inspiroitumassa Uudesta-Seelannista!!!

Vastaa
Laura R. 17.1.2015 at 21.17

Ihana ku linkkasit, kiitos <3 Mä kyl haluan kans niin nähdä vielä Monument Valleyn ja Antelope Canyonin, ne on jääneet jo aikasemminkin mieleen sun postauksista. Mutta ootappa kuule kun pääset joskus Uuteen-Seelantiin…! :)

Vastaa
Inka 18.1.2015 at 9.06

Of course, honey! <3 Ne paikat on kyllä niiiin upeita. Ja voin kyllä kertoa että Uusi-Seelanti houkuttelee aika kovasti tällä hetkellä!

Vastaa
Laura/My post-University Life 17.1.2015 at 21.24

Tää oli tosi kiva postaus, ja vitsit toi Antelope Canyon näyttää ihan mielettömältä – sinne on kyllä pakko päästä!

Vastaa
Inka 18.1.2015 at 9.07

Kiitos Laura! Ja suosittelen, se on niitä harvoja paikkoja maailmassa, johon tuntuu että on oikeasti ihan hirviä pakko palata, sillä siellä on niin käsittämättömän kaunista.

Vastaa
Annika 17.1.2015 at 23.26

On kyllä huikeita maisemia. En edes tietäisi tosta Antilopesta ilman sun blogia. Olis huippua päästä joskus noihin maisemiin. Monument Valleyssa oon käynyt 10 v. sitten ja tuntu tosiaaan ihan ku olis jossain Western-leffan keskellä :)
Huippua oli myös tavata vihdoin livenä!

Vastaa
Inka 18.1.2015 at 9.07

No elä muuta sano, hullua kun kuitenkin muistan sut niin monen vuoden takaa että nyt vasta tavattiin! :)

Vastaa
Kea 18.1.2015 at 2.05

Vau mikä kolmikko ja miten upeita kuvia! Toivottavasti mäkin pääsen näkemään noita punavoittoisia maisemia pian. Viime vuosina oon keskittyny enemmän vuoriin ja metsiin vaikka käytiinkin toissavuonna Grand Canyonilla kääntymässä… ;)

Vastaa
Inka 18.1.2015 at 9.08

Kiitos Kea! Mää toivon että Antelope Canyon kutsuu sua pian, sillä oon jo nyt aivan kihisemässä innosta kun vaan ajattelen että miten upeita kuvia tuut nappaamaan sieltä. :) Ja jenkkien luonto on kyllä ihmeellinen, kun siellä on niin vaihtelevia maisemia, ja kaikki niin hineoja!

Vastaa
Ulla Alakangas 18.1.2015 at 9.47

No niin, tää on ihan uskomatonta! Olin vähän miettiny, et jos seuraavaksi vaikka nyt keskittäisin ajatukset johonkin kivaan Euroopan kohteeseen ja vähän jo innostuin ajatuksesta lähteä roadtrippailemaan Italiaan ja Kreikan ruokamatka kans houkuttaa (ruokamatka meikällä, kyllä! kreikka on niin maaginen siinä asiassa!). Mutta. Sitten näin tän postauksen ja taas tuli se aaaaaahhhhhhh määäää haaaaluuuuuaaan tuoooonnneeeeee! Mää en oo nähny Monument Valleytä edes vielä, mää haluan Amerikkaaaan! :D Se on kyllä kumma, että upeita kuvia ja paikkoja tänäki viikonloppuna on ollu paikat pullollaan, mutta sitten ku tulee joku tällanen Amerikka-postaus, niin matkakuume palaa täydellä liekillä ja ei sellaista vaan tapahdu muitten kohteiden kans. Mikä mua vaivaa? :D

Vastaa
Inka 18.1.2015 at 17.11

No samaa määki oon kuule miettiny täsä jo niin pitkään mutta ympäri mennään ja yhteen tullaan. :D Kreikan ruokamatka kuulostaa kyllä aika siistiltä, ja iso hatunnosto sulle, arvostan hulluna! Tää Amerikka-kuume on kyllä parantumatonta sorttia…

Vastaa
Sofia / Liikkeellä 18.1.2015 at 20.57

Ihakat värit näissä kertakaikkiaan ja ei kyllä lainkaan hullummat maisemat, ei ihmetytä miksi nämä olet valinnut! :)

Vastaa
Inka 19.1.2015 at 19.12

Kiitos ihanasta kommentista Sofia! :)

Vastaa
Heidi 19.1.2015 at 21.05

Wow, toi Antelope Canyon näyttää upealle! Upeat luonnonmaisemat on kyllä itsellekin niitä paikkoja, jotka jäävät parhaiten mieleen matkoilta. :)

Vastaa
Inka 20.1.2015 at 15.22

Oot niin oikeassa. Harvemmalla sitä tosiaan tulee nostettua kaupunkimaisemia kaiken ylle, vaikka komeita nekin ovat.

Vastaa

Jätä Kommentti