Pallontallaajat.net
Valikko

Naapurimaa kutsuu tänä vuonna monta kertaa

Kirjoittanut Inka 26.1.2015

Heipparallaa, vai pitäisikö sanoa hejsan! Nyt on nimittäin sillä tavalla, että meikäläisen olisi jo korkea aika alkaa kaivella jo aikaa sitten unohtuneita ruotsinkielisiä fraaseja pääkopasta, sillä tämä vuosi alkaa matkalla Ruotsiin. Tai siis till Sverige, kuten vielä muistan.

Huvittavaa ei vielä ole se, että mun edellinen ulkomaanmatka oli myös Ruotsiin vaan se, että tänä keväänä näytän nokkaani armaassa länsinaapurissa kaks kertaa, ennenkuin se vilahtaa muissa maissa. Nyt on siis tälle tytölle luvassa ruotsalaista tunnelmaa oikein kunnolla.

Tukholma (1) Tukholma (2) Tukholma (3)

Ekan kerran Ruotsi kutsuu jo ens viikolla, sillä lähden Åren mäkimaisemiin kokeilemaan, ovatko mun nuoruudessa hankitut lautailutaidot yhä tallella. Viimeksi oon ollu mäessä muutama vuosi sitten, ja silloin ei muutaman vuoden laskutauosta ollut juuri mitään haittaa, joten yritän uskotella itelleni että sama teema jatkuu myös tulevalla laskureissulla. Mukaan Åreen lähtee armas bloggaajakaverini Eve sekä pari muuta bloggaajaa joita en vielä tunne, mutta joihin varmasti pääsen reilun viikonlopun aikana tutustumaan.

Toinen reissu koittaa sitten noin kuukauden kuluttua, kun nappaan Karimin kainaloon ja suuntaan jälleen Tukholmaan. Meidän oli alun perin tarkoitus lähteä reissuun maaliskuun loppupuolella, sillä silloin kaupungissa järjestettäisiin lakritsifestivaalit (kyllä, luit oikein!), mutta matka ei lopulta onnistunutkaan sille viikonlopulle. Mahdollisuus Tukholman-risteilyyn houkutteli kuitenkin hurjasti, vaikka maaliskuu ja pohjoismainen pääkaupunki ei välttämättä oo se kaikkein paras kombinaatio. Nyt täytyy kuitenkin yrittää ottaa kaikki irti siitä kuuden ja puolen tunnin mittaisesta maihinnoususta, mitä Viikkari meille suo, ja toivottava että lakuhimot löytää tyydytyksen ihan vaan ruokakaupasta, kun ei nyt ruokakarnevaaleille päästä.

Nyt täytyykin siis alkaa muistella, että mitä muita sanoja ruotsissa olikaan kuin tack och adjö.

Eng: I am going to start the travel year of 2015 by travelling to Sweden. Twice. In a row.

Lisää tästä aiheesta

18 Kommenttia

Elina / Vaihda vapaalle 26.1.2015 at 16.07

Hejsan!

Mullakin Ruotsi päätti matkavuoden (tosin en piipahtanut Tukholmassa, vaan Göteborgissa). Vielä en tiedä mikä maa sen aloittaa, joten en uskalla sanoa sen suhteen mitään :D Mutta hitsiläinen! Mä en yleensä niin festareista perusta, mutta lakufestarit kuulostais ihan mun jutulta. Hauskoja naapurimaan reissuja!

Vastaa
Inka 26.1.2015 at 16.14

No hej, hej!

Ja tack toivotuksista! Mua niin harmittaa tuo lakufestareiden missaaminen, sillä tää on jo toinen kerta sillä en päässyt niille viime keväänäkään, kun ne pidettiin Helsingissä. Pitää toivoa että järjestäjä ottaa uusinnan tänä vuonna ja päästään mussuttelemaan (köh, eikö siis maistelemaan sivistyneesti) lakritsia myös lahden tällä puolen nyt keväällä!

Vastaa
eve 26.1.2015 at 16.57

Hejahej hui hei ihan kohta mennään! Tänään lähti toppatakki pesuun, kohta alkaa jänskättään!Eipä oo muuten tainnu koskaan ennen jännittää reissu naapurimaahan! No mut ees semihyviä uutisia, O:n vieroitusharjoitukset on ees vähän edenny, joten reissufiilis alkaa olla jo aika hyvä! :)))

Vastaa
Inka 26.1.2015 at 18.57

Haha, mulla on toppatakki vielä hankinnassa, mutta kävin tänään just kaupungilla katteleen, pitänee se varmaan tällä viikolla ostaa. :D Ja samat sanat, mua jännittää kans. Ihanaa, että harjotukset edistyy, iso peukku O:lle!! :)

Vastaa
Mipa 26.1.2015 at 22.11

Muista myös “jag heter Peter”, tää tais olla eka asia mitä mä opin ruotsin tunneilla!

Vastaa
Inka 27.1.2015 at 12.36

Joo, täytyy muistaa! Mää taisin oppia sanomaan että Tjänare, mutta sitä ennen osasin sujuvasti myös että jag talar inte Svenska, sillä niin iskä oli sanonu Ruotsissa!

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 27.1.2015 at 8.17

Hihh… ;) Mukavaa Ruottin matkaa ja hauskaa (ja turvallista) lautailureissua! ;D

Vastaa
Inka 27.1.2015 at 12.36

Kiitos Sanna! Ei ihan yllä eksoottisuudessaan samaan sfääreihin nää mun matkakohteet jos verrataan missä nää reissaat, mutta pääasia kai on se että reissataan. :D

Vastaa
Kea / Deep Red Blues 27.1.2015 at 12.42

Kiva että pääsette Åreen. Siellä on kyllä ihan mahtavat maisemat ja hyviä rinteitä joka tasoiselle… harmikseni en oo vielä päässy rinteeseen tällä kaudella tän sairastelun takia, mutta maaliskuussa viimeistään kun suunntataan myös Ruotsiin!

Vastaa
Inka 27.1.2015 at 17.26

Voi vitsi, odotan kyllä innolla! Ja mahtava kuulla, että rinteitä löytyy joka tasolle. :) Ja iso jee tulevalle laskureissulle!

Vastaa
Marikaw 27.1.2015 at 17.44

Mun alko nyt tehdä mieli lähteä käymään Ruotsissa! Aina ne reissut on sitä peruskaavaa että laivasta shoppailemaan ja sit takas laivaan. Vois joskus ehkä tehdä jotain muutakin. :D

Vastaa
Inka 27.1.2015 at 20.42

Haha, no sinne vaan ko helepolla pääsee! :) Me just koitettiin miettiä jotain erikoista tekemistä reissulle, ei tosin keksitty vielä mutta toivottavasti ennen reissua ilmaantuu jotain jännää :)

Vastaa
Anu Johanna 27.1.2015 at 18.41

Låter jättebra! Ois kiva myös päästä vähän päivittämään tätä ruotsin osaamista, kun yritin keksiä tähän jotain napsakkaa jatkoa enkä siinä edes enää onnistunut. :D

Haluaisin kans käydä joskus Åressa (vaikka laskettelusuksilla oon ollut viimeksi, kröhöm, vissiin ysiluokalla yksitoista vuotta sitten), joten mielenkiinnolla jään odottelemaan berättelser från Sverige!

Vastaa
Inka 28.1.2015 at 15.53

Heh, mun pitää kyllä todellakin skarpata noiden ruotsin ilmaisujen kanssa, sillä nasevien laukausten keksiminen tuntuu kieltämättä melko hankalalta. :D Jes, toivottavasti saadaan hyviä kertomuksia! :)

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 27.1.2015 at 20.47

Ihanaa, että pääsette Åren laskemaan. Tuommoinen ulkoiluloma tekis kyllä terää! Tukholmakin toimii loistavasti pienenä minilomana, joten mukavaa, että pääsette Karimin kanssa kaksistaan vähän reissailemaan myös :)

Vastaa
Inka 28.1.2015 at 15.53

Niinpä, tosi kivaa reissata kahestaan pitkästä aikaa! :) Odotan jo innolla, ainakin niitä buffetteja, haha! :D

Vastaa
Pirkko / Meriharakka 27.1.2015 at 22.38

Ehdimme tekemään ensimmäisen Ruotsin reissun jo ennen kuin vuotta oli mennyt kahta viikkoakaan – mutta se saattaa kyllä taas tänä vuonna hyvinkin jäädä ainoaksikin tuohon maahan. Ei niin, että siinä mitään vikaa olisi, päinvastoin, mutta kun on niin paljon niitä muitakin kohteita!

Vastaa
Inka 28.1.2015 at 15.53

Mainiota Pirkko!

Vastaa

Jätä Kommentti