Pallontallaajat.net
Valikko

Kebua vai simpukoita? Kaksi katuruokavinkkiä Istanbuliin

Kirjoittanut Inka 29.1.2015

Kumpaa saisi olla? Lokakuisella Istanbulin-reissulla en voinut olla tunkematta nokkaani haistelemaan kaupungin katuruokaherkkuja, sillä mun mielestä Istanbul on pullollaan erilaisia hajuja ja makuja. Kun kävin siellä ekaa kertaa vuonna 2010 kiinnitin vielä tarkemmin huomiota kaupungin katuruokatarjontaan, mutta tällä kertaa jäivät märät hampurilaiset ja seesaminsiemenrinkulat maistelematta. Sen sijaan luotin siihen minkä tiesin hyväksi, ja painelin jo tutuksi tulleeseen kebabilaan ja tilasin kanarullan.

_DSF6249

Tai tutuksi ja tutuksi, sillä googlen avulla Anthony Bourdainin löytämälle Dürümzadelle oli kolme osoitetta yhden korttelin sisällä, ja muistelin meidänkin seikkailleen vuosia takaperin jokusen tovin istanbulilaisia katuja pitkin, kunnes löysimme herkkurullien äärelle. Se oli kuitenkin jokaisen askeleen arvoista, sillä harvoin kebab maistuu yhtä hyvältä kuin Istanbulin parhaassa kebulassa.

Nyt ei tarvinnut seikkailla ihan niin paljon, sillä pieni ja nuhjuinen kebula tuli vastaan parin kulman jälkeen. Kahden euron kanarulla ei paljoa matkabudjettia verottanut, mutta siitä tuli sitäkin parempi mieli. Mikä rullassa sitten on niin erikoista? No tietysti hiilillä paistetut kanat ja samassa yhteydessä maustettu leipä. Ei sitä muuta tarvita, sillä yksinkertaiset maut toimii kaikkein parhaiten, ja tämä rulla maistui herkulta mukanaolleesta korianterista huolimatta.

Mikäs se simpukkavaihtoehto sitten Istanbulissa olisi ollut? No, ehkä yksi mielenkiintoisimpia näkemiäni tapoja kaupata äyriäisiä. Kulho kadunvarteen, jäiden päälle kasa simpukoita ja siihen sitruunaa tarjolle kaveriksi. Ohikulkiissaan voi sitten ostaa simpukan tai pari suupalaksi, ja kojuja näytti olevan pystyssä erityisesti myöhään yöllä. Siinä samalla selvis sekin, mitä kebabin luvatussa maassa syödään silloin, kun suomalaiset seisoo baari-illan jälkeen kebulan edessä jonossa.

Istanbul

Henkisen äyriäisvammani vuoksi jätin simpukat syömättä, mutta ehkä sitten seuraavalla Istanbulin-reissulla, jos Dürümzaden kebun kylkeen vielä mahtuu.

Ps. Cision julkaisi tänään matkablogien tuoreimman topkympin, ja listalta saattaa löytyä teillekin tuttuja blogeja. Huippujuttu, sanon minä ja suosittelen tsekkaamaan listan kokonaisuudessaan vaikkapa Rantapallosta.

Eng: I have been in Istanbul twice and both times I have found my way to the best kebab stand in town, small Dürümzade shop near the Taksim Square.

Lisää tästä aiheesta

12 Kommenttia

Anni 29.1.2015 at 18.49

Oi että melkeen harmittaa että mulla jäi toi kebu välistä, kuva näyttää niin herkulliselta! Oon täällä kaikille sanonut että jos menette Eurooppaan niin menkää samalla reissulla Istanbuliin (Helsingin lisäksi tietty).

Vastaa
Inka 29.1.2015 at 21.33

No sietääkin harmittaa, oli se sen verran hyvvää! Ja määki kyllä käänsin kelkkani ihan täysin Istabulin suhteen, kannatti siis käyä! :)

Vastaa
Arja 29.1.2015 at 18.59

Hyvältä näyttää! Nyt kaivattais Istanbuliin myös kasvisruokavinkkejä, sillä en voinut vastustaa matkamessujen tarjousta ja lähdenkin sinne toukokuussa vegekaverin kanssa :) Paljon onnea listasijoituksesta!

Vastaa
Inka 29.1.2015 at 21.34

Oi vitsi, määki leikittelin pitkään ajatuksella että olisin hankkinu ne lennot mutta sitten jäi kuitenkin tekemättä. Ihan hyvä, sillä muuallakin vois käydä kuin aina luusata samoissa paikoissa.

Vegevinkkejä ei valitettavasti oo, kun en siihen hoksannut reissulla kiinnittää huomiota. Mutta juuri tuo toinen kommentoija Anni pärjäsi matkan kyllä aivan mainiosti, vaikka ei lihaa syökään ja samoissa paikoissa syötiin.

Ja kiitti vielä onnitteluista, huikia juttuhan tää on!

Vastaa
Anssi 29.1.2015 at 22.00

Ei kai Turkissa nyt voi syödä muuta kuin kebabbia!?! ;D Joskus muinoin lueskelin jotain blogia, jossa suomalaisia meni autolla Turkin läpi jonnekin ja ne söi Turkissa vain ja ainoastaan kebabbia, koska niin kuuluu siellä tehdä. Taitaisin tehdä saman! Hyvältä näyttää tuo Istanbulin kanakebabkin! Niin ja onneakin vielä! :-)

Vastaa
Inka 30.1.2015 at 15.41

Eikä miten siistiltä reissulta kuulostaa!! Jos joskus vielä Turkkiin matkaan, vois koittaa tehä saman. :D

Vastaa
Mari 29.1.2015 at 22.03

Onneksi sain juuri syötyä ennen ku aloin lukemaan tätä postausta, oli muuten sen verran hyvännäkönen tuo kanarulla että maistuis mullekin! :) En oo itekään oikein äyriäisten ystävä, mutta Istanbulissa maistu baari-illan jälkeen kumman maukkailta nuo katukojusta noukitut, sitruunan mehulla hyöstetyt simpukat.

Ja paljon onnea Cision-sijotuksesta! Archie gone Lebanon on ehottomasti paikkansa ansainnut! :)

Vastaa
Inka 30.1.2015 at 15.42

Tuo rulla oli kyllä niin hyvää, vois mennä takas jo vaan sen takia. :) ja iso hatunnosto sulle, kun kokeilit noita simpukoita.

Ja kiitos, ihanaa että oot sitä mieltä!

Vastaa
Anu Johanna 29.1.2015 at 23.20

…Ja nyt tuli sitten nälkä, vaikka en kanaa syökään :D Uskon silti, että tästä tavasta joutuisi edes kerran Turkissa joustamaan.

P.S. Kiitti myös linkkivinkistä! Siellähän oli monta omaakin lempparia. :)

Vastaa
Inka 30.1.2015 at 15.43

Maassa maan tavalla vai mitä? No ei ehkä kuitenkaan, oon jättäny espanjalaisen kinkun väliin niin monta kertaa etten oikeen voi noin sanoa, mutta kieltämättä rulla vois olla kokeilemisen arvoinen.

Ja jes, toivottavasti listalta löytyi myös uusia lukuvinkkejä ellei kaikki ollu jo tuttuja.

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 30.1.2015 at 7.22

Istanbul pitäisi kyllä päästä itsekin kokemaan. Ja voi miten alkoi kuola valua tuon kanarullan kohdalla… Miten sä ees pystyt tekemään tällä hetkellä ruoka-aiheisia postauksia…??

Vastaa
Inka 30.1.2015 at 15.44

Haha, mää en just nyt muuta mietitään ko ruokaa, joten postausten tekeminen on helppoa. Itsekurin säilyttäminen ei niinkään..

Vastaa

Jätä Kommentti