Pallontallaajat.net
Valikko

Matkavinkit ensikertalaiselle New Yorkiin

Kirjoittanut Inka 8.2.2015

Armas toverini Heli heitti tuossa pari postausta takaperin vienon toiveen, josko voisin listata matkavinkit ensikertalaiselle New Yorkiin. En koe olevani mikään New Yorkin -asiantuntija, mutta tokihan meikäläiseltä aina vinkki poikineen irtoaa, kun Nykistä on kyse!

Kaikki nää paikat on koluttu blogissa jo useaan otteeseen, mutta on kai se myös järkevää, että ne on mahdollista löytää yhdestä ja samasta vinkkipostauksesta, ettei jokaista paikkaa tarvi erikseen etsiä. Siispä aletaan!

_DSF2317 _DSF2386 highline2 _DSF0797

Ensinnäkin kannattaa muistaa, että viikon-kahden tai edes kolmenkaan mittainen reissu ei riitä näkemään kaikkea New Yorkissa, eli se tavoite sopii haudata heti kättelyssä. Toiseksi lentojen jälkeen kannattaa ensimmäisenä hankkia elektroninen matkustuslupa Esta, joka on aika lailla läpihuutojuttu. Kun liput, Esta ja majapaikka on kuosissa, voidaan siirtyä niihin aktiviteettivinkkeihin.

Aloitetaan evästyksestä, sillä New Yorkissakin hyvä ruoka takaa paremmin mielen, vaikka kuin olisi upeiden pilvenpiirtäjien ympäröimänä. New Yorkissa on ehdottomasti koettava Shake Shack ja mieluiten kesäsäässä Madison Square Parkissa, mutta kehnoilla keleillä käy myös muu vaihtoehto. Herkkuhampurilaisia saa myös Five Guys -ketjuburgerilasta, jonka ravintoloita on siellä täällä ympäri kaupunkia. Myöskään ei sovi unohtaa East Villagen Mighty Quinns’ -ravintolaa, jolla on toimipisteitä muuallakin, mutta East Village on se paikka, missä herkullinen brisket sandwich tulee kauhoa ääntä kohti.

Jos käy niin, että jonakin päivänä on saatava jotain terveelliseksi luokiteltavaa, niin kehottaisin suuntaamaan Union Squaren vieressä sijaitsevaan Whole Foods -luomusupermarkettiin. Puljun valmisruokabuffa on täynnä superherkullista ruokaa, jonka vaativinkin ruokavammailija laskisi terveelliseksi. Nappaa mukaan höyryävä eväsboksi ja tuhoa lounas vaikkapa aukion portailla istuskellen samalla, kun ihastelet New Yorkin loppumatonta vilinää. Jotta terveysintoilu ei mene liiaksi, niin samalla Whole Foodsista kannattaa napata mukaan pintillinen Ben & Jerrysiä.

Toinen mainio jätskipaikka on Peanut Butter & Co., jota en voi olla hehkuttamatta liikaa. Puljun sundaet on niin käsittämättömän herkullisia, että niitä on mahdoton syödä rauhassa viereisessä Washington Square Parkissa, kun ohikulkija toisensa jälkeen ei voi irrottaa katsettaan superherkullisesta jätskiannoksesta.

_DSF0821 mightyquinns3 _DSF1209 InstagramCapture_98e55964-33b8-4e5f-9c7a-6f6e69d88de3_jpg shake shack (3)

Huh, nyt tuli nälkä! Mutta New Yorkin -seikkailijalla lienee jo maha täynnä, joten voidaan siirtyä niihin nähtävyyksiin ja mun mielestä must see -paikkoihin. Ensimmäisenä on tietysti katsastettava kuuluisa Times Square, mutta ota kaikki ilo irti aikaerosta ja kun heräät pirteänä viimeistään aamuviideltä, ehdit suunnistaa viimeistään seiskaksi Times Squarelle. Nappaa mukaan bagel with cream cheese dollarilla kohdalle sattuvasta katukojusta, ja suuntaa vielä autiolle aukiolle. Voin luvata, ettei pakokauhu iske, vaikka kyseessä onkin yksi maailman kuuluisimmista aukioista.

Omiin suosikkeihini kuuluu ehdottomasti Flatiron Building (joka sijaitsee kätevästi Shake Shackin hampparikojun vieressä) ja Chrysler Building, joita voi ihastella sopivan välimatkan päästä ja vaikka vähän väliä kun ne sattuvat pilvenpiirtäjien joukosta kurkistamaan. Kaupungissa pitää tietysti päästä korkealle, ja itse suosittelisin vierailemaan mieluummin Empire State Buildingissa Top of the Rockin sijaan. Arkipäivänä ennemmin kuin viikonloppuna, mikä on varmasti ihan selevä peli.

Muita Manhattanin suosikkeja on iki-ihana High Line, jonne kannattaa suunnata aikaisin aamulla kaikessa rauhassa, vaikka eväiden kanssa. Vanhalle junaraiteelle rakennettu viher- ja kävelyalue tuo vähän rauhaa suurkaupungin vilinään. Toinen pakollinen juttu on Staten Island Ferry, ilmainen lautta joka kuljettaa matkailijan Manhattanilta Staten Islandille. En tiedä onko saaressa itsessään mitään nähtävää, mutta lautalta näkee upean Etelä-Manhattanin vedestä käsin, ja ohittaapa paatti reitillään myös Vapaudenpatsaan.

_DSF0779 _DSF2401 _DSF0854 _DSF2284 summer streets (9)

Auringonlasku on tietysti parhaimmillaan pilvenpiirtäjän katolta katsottuna, mutta jos siihen aikaan on oltava maassa, on New Yorkissa ainakin kaksi paikkaa, joissa se on aika lähellä täydellistä. Toinen on Brooklyn Bridgen kupeessa oleva Brooklyn Bridge Park ja toinen Roosevelt Island, jonne pääsee kätevästi kaapelikärryllä pelkkää metrolippua vilauttamalla. Ja metrokortti kannattaa muuten hankkia, sillä vaikka kävely onkin parasta erityisesti New Yorkissa, on nähtävää niin paljon että se on kätevin tapa liikkua, ja vielä tosi edullinen.

Lopuksi vielä vinkkaan yhdestä suosikkipaikoistani, joka on Brooklynin eteläosassa sijaitseva Coney Island. Ranta- ja huvipuistoalue on parhaimmillaan kesähelteillä, mutta syksyllä, kun huvittelut on jo ohitse, on paikka silti äärimmäisen mielenkiintoinen.

Jotain varmasti jäi puuttumaan, mutta tässä taisi olla tärkeimmät. Näiden kanssa pääsee jo aika pitkälle, ja aikaa jää vielä päämäärättömälle vaeltelullekin.

Ihanaa New Yorkia teille kaikille, jotka matkaa suunnittelette. Toivottavasti mun vaatimattomista vinkeistä on apua!

Eng: Here I listed my favourite places in New York City. Shake Shack and Mighty Quinns are my absolute favourite places!

Lisää tästä aiheesta

18 Kommenttia

Kea / Deep Red Blues 8.2.2015 at 12.32

Hyvä kooste! Ja aika älyttömiä noi burgerit. Mun pitää vielä joskus päästä testaamaan toi Shake Shack kun se on selkeä aukko mun sivistyksessä. Ihania tunnelmallisia kuvia oot ottanu. Melkein tekis mieli lähteä Nykkiin saman tien… mutta mua taitaa tänä vuonna kutsua vähän syrjäisemmät paikat. :)

Vastaa
Inka 10.2.2015 at 16.28

Heh, joo sun pitää lähtä täyttään ruokasivistyksen suuri aukko Nykiin vielä joskus! :) Mutta kyllä ne burgerit oottaa, ehit koluta kaikki mettännurkat ennen sitä!

Vastaa
Tiramisuheidi 8.2.2015 at 12.34

Eikä, miten iso hinku tuli taas päästä New Yorkiin! Sinne on päästävä vielä toistekin, viime kesänä kävin siellä ensimmäistä kertaa :)

Vastaa
Inka 10.2.2015 at 16.25

Voi ei, anteeksi matkakuumeesta! :D Tosin New Yorkin kohdalla voi mikä tahansa pienikin juttu laukasta sen, joten tän kohdalla se ei ehkä ollu niin iso ylläri. Sinne kyllä jaksais reissata aina uudelleen ja uudelleen!

Vastaa
Nasu 8.2.2015 at 13.17

Tulipas tämä hyvään saumaan, kun juuri varattiin ensimmäinen New Yorkin matka :) Lähtöä tosin pitää odottaa lokakuuhun asti, mutta suunnittelu on tietenkin jo aloitettu. Tästä poimin uusina juttuina omaan listaan High Linen ja Roosevelt Islandin, tackar!

Vastaa
Inka 10.2.2015 at 16.24

Voi vitsi, mahtavaa ja ihanaa että sulla on matka edessä! Kiva jos uusia paikkoja tuli vastaan. :)

Vastaa
Rimma 8.2.2015 at 17.43

Kyllä näiden tipsien voimin vois tämäkin noviisi tuonne suunnistaa! Sait mut jo selailemaan Nykin lentoja :D

Vastaa
Inka 10.2.2015 at 16.21

Jes, ihanaa! Toivottavasti teki pääsette sinne pian!

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 8.2.2015 at 18.46

Amen :) Aikas kattavan listauksen kyllä kokosit, ihan huippu! Ja nyt iski hirmunen Nycci-ikävä :) Itse lisäisin vielä listaan Brooklynin Williamsburg -kaupunginosan ja Smorgasburg-tapahtuman. NYC <3

Vastaa
Inka 10.2.2015 at 16.21

No sama vika oli mulla ko kirjotin tätä postausta, isoon omppuun olis niin ihana päästä! Ja kiitti lisäyksistä, nuo onki hyviä! :)

Vastaa
Heli Auringonkalastaja 8.2.2015 at 20.00

Mahtavaa palvelua, kiitos tästä! :) Noi ruokavinkit tuo veden kielelle, auttaakohan siihen muu, kun vierailu Nykissä? :D

Vastaa
Inka 10.2.2015 at 16.20

Haha, anytime! :) Ja ei auta, kokeiltu on ja siinä ei muuta vaihtoehtoa oo ko pakata laukut ja lähtä reissuun syömään. Vois iteki!

Vastaa
Laura R. 8.2.2015 at 22.58

Loistava kooste! Tää menee kirjanmerkkeihin talteen sitä joskus koittavaa Nykin matkaa odotellessa… :D

Vastaa
Inka 10.2.2015 at 16.19

Jes Laura, toivottavasti pääsette sinne reissuun pian!! :)

Vastaa
Sanna 13.2.2015 at 13.19

Ah, KIITOS! Just tällaisia pienempiäkin tietoiskuja kaipaan joskus, että parhaat tipsit löytyy koosteena yhdestä postauksesta, niin ettei välttämättä tosiaan tarvitse kaivella kaikkia avainsanalla varustettuja auki :) toki siis niitäkin hurjan mielellään matkakuumeessa lukee mutta kun asiaa ja nähtävyyksiä on paljon, tulee joskus just sellainen olo että kaikki nuo mahtavat jutut pitäis ehtiä kokemaan parissa viikossa :D ihanaa kevättä, minäkin tästä siirryn Nykin lentoja katsastamaan josko vaikka joskus… <3

Vastaa
Inka 15.2.2015 at 21.06

Jes, kiitti Sanna kommentista, kiva kuulla jos kelepaa! Mää mietin että onkohan ihan tyhmää koota jutut yhteen postaukseen mutta kiva jos ei. Toivottavasti nää pääset nykiin ja pian!!

Vastaa
Panu / Panun matkat 23.2.2015 at 15.25

Hyvää settiä! Kaivan tämän esiin, jos ja kun päädyn joskus Nykiin.

Vastaa
Inka 24.2.2015 at 21.11

Jes, toivottavasti pääset pian!

Vastaa

Jätä Kommentti