Pallontallaajat.net
Valikko

Ihana Åre löysi tiensä vatsan kautta sydämeen

Kirjoittanut Inka 10.2.2015

Vietin menneen viikonlopun Ruotsin sympaattisessa talvikaupungissa Åressa. 1 500 asukkaan pikkukaupunki vei kyllä kaikella sympaattisuudellaan mun sydämen, sillä pitäjä oli täynnä toinen toistaan suloisempia rakennuksia, yksityiskohtia, ihmisiä ja ravintoloita. Kaikkialla palvelu oli erinomaista ja ruotsalaiset superhymyileviä, vaikka meidän pieni porukka aina toivoikin saavansa palvelua ruotsin sijaan englanniksi, ei missään saatu muuta kuin olo, että meidät toivotettiin tervetulleeksi kaikesta sydämestä.

Yhdellä kesälomapäivällä pidentynyt viikonloppu piti sisällään lumimyrskyssä tarpomista, ihanan vapauttavaa lautailua, upeita maisemia ja käsittämättömän herkullisia ruokia. Koko viikonlopun kohokohta oli ehdottomasti lauantai-iltana nautittu 15 (!) ruokalajin illallinen, josta kuulette aivan varmasti vielä lisää.

Palattiin reissusta viime yönä puoli yhden aikaan, joten arvaatte varmasti että tänään peilistä on mulkoillut aika rähjäinen reissu-roosa. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä reissu oli niin mahtava, että jo sen aikana harmitti että Åresta pitää lähteä pois. Ennen kuin päästään kunnon postausten pariin, tässä muutamat kuvaterveiset viikonlopulta:

åre (14) åre (3) åre (10) åre (2) åre (15) åre (8) åre (7) åre (11) åre (6) åre (9) åre (4) åre (5) åre (13) åre (12)

Miltä Åre vaikuttaa näiden kuvien perusteella? Viikonlopun kuvatulvaa voi käydä tsuumailemassa myös Instagramin puolelta, josta mut löytää nimimerkillä @inkakha.

Matka toteutettiin yhteistyössä Visit Swedenin kanssa.

Eng: I spent the last weekend in Åre and the place was just magical with all the snow, friendly people and cute cabins.

Lisää tästä aiheesta

14 Kommenttia

svedu 10.2.2015 at 21.05

“Kaikkialla palvelu oli erinomaista ja ruotsalaiset superhymyileviä, vaikka meidän pieni porukka aina toivoikin saavansa palvelua ruotsin sijaan englanniksi, ei missään saatu muuta kuin olo, että meidät toivotettiin tervetulleeksi kaikesta sydämestä”

No mutta. Eikö pakkoruotsi olekaan tehonnut? Vaikka sitä puolustellaan aina jos vaikkapa perussuomalaiset tai muuten vaan juntit siitä puhuvat.

Vastaa
Inka 10.2.2015 at 21.27

No ei oo ei! Se on kyllä harmillista, sillä kyllähän sitä itekseen hölöttää vaikka ruotsiakin, mutta auta armias kun pitäis puhua oikeasti niin aika nopeasti kaikki sanat jää sanomatta ja sitten puhutaankin englantia. Pitää varmaan reenata vielä vähän itekseen!

Vastaa
Sari | Pakkasesta Paratiisin 11.2.2015 at 7.40

Mikä mua vaivaa, kun noi lumimaisemat näyttää niin kivoilta? Varmaan joku parasiittikuume iskenyt täällä helteissä…

Vastaa
Inka 11.2.2015 at 18.39

Elä nyt hömpötä vaan nauti niistä helteistä! Miten sitä aina on hirviä kaukokaipuu, vaikka oliski reissussa? :D

Vastaa
Eevi | Rento matkablogi 11.2.2015 at 8.23

Muhun kolahti nää maisemat :) oon käynyt Åressa viimeksi 15 vuotta sitten, se oli silloin jo ihana, nyt varmaan mennyt harppauksia eteenpäin siitäkin.

Vastaa
Inka 11.2.2015 at 18.39

No ihan varmasti, ainakin tuo ruokapuoli on ilmeisesti parantunut huimasti ihan viime vuosina.

Vastaa
Ninni 11.2.2015 at 11.52

Mä tsiigasin instasta teiän reissua ja jestas että olin vähän kateellinen kökkiessäni töissä ja syödessäni pakastepinaattikeittoa :D mulle heräsi ainakin pieni Åre-kuume…hmm, ehkä ens talvena! :)

Vastaa
Inka 11.2.2015 at 18.40

Haha, pakastepinaattikeitto on ihan hyvä valinta! :D Ens talvena ehottomasti, tekis itelläki mieli mennä taas ens vuonna! :)

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 11.2.2015 at 22.03

Åreen olis kyllä huippu kiva lähteä. Teidän riessu kuulostaa oikein onnistuneelta :) Ja sun laskuasu on ihan tosi makea! Taidan pistää Salomon takkini myyntiin ja investoin ne rahat ensi talvena uuteen. En tiedä miksi olen mennyt ostamaan pinkkiin taittavan turhankin kirkkaan värisen takin… Joku aivopieru päässyt siinä kohtaan…

Vastaa
Inka 12.2.2015 at 16.29

No sitä se tosiaan oli! Mää tykkäsin kans tuosta laskupuvusta tosi paljon, oli just soppeli tuolle reissulle. Ja totesin muuten tuolla myrskyssä laskiessani että mitä kirkkaampi laskutakki sen parempi ainakin, jos yrittää pysyä samassa porukassa. Eveä oli nimittäin välillä vähän hankala bongata mustassa takissa.. :D

Vastaa
Laura R. 11.2.2015 at 22.46

Ååååå, kun näyttää ihanalta! Tosi kiva muuten noi sun laskuvermeet :) Ai että ootan nyt edelleen enemmän meidän Rukan reissua. Tahtoo jo rinteeseen!

Vastaa
Inka 12.2.2015 at 16.30

Oijoi teillä oli se tulossa, vitsi siitä tulee hyvä reissu! Jee jos nousi laskukuume! :)

Vastaa
Vasilis 12.2.2015 at 9.42

Åre looks absolutely great. Beautiful photos! Thanks for sharing.

Vastaa
Inka 12.2.2015 at 16.30

Hehe, kiitti Vasilis! Kiva kun kommentoit! :)

Vastaa

Jätä Kommentti