Pallontallaajat.net
Valikko

Tunnelmallinen lounas lumimyrskyssä

Kirjoittanut Inka 12.2.2015

Laitoin viime lauantaina lautailukengät jalkaan ensimmäistä kertaa varmaan kolmeen vuoteen, ja siinä vaiheessa kun astuttiin välinevuokraamosta ulos ja lunta pyrytti vaakatasossa, mietin että tuleekohan tästä mitään. Säätiedotuksen mukaan myräkkä yltyi pahimmillaan jopa 50 metriin sekunnissa, mikä sai kieltämättä vähän puntit tutisemaan. Laskemaan oltiin kuitenkin päätetty mennä, ja sinne mentiin, joten ei auttanut nynnyillä vaan ottaa lauta kouraan ja lähteä talsimaan kohti hissejä.

Näkyvyys oli oikeasti ihan naurettavan huono, ja sillä hetkellä kun päästiin ensimmäisen rinteen päälle ja sovittiin että lasketaan eka päivä porukassa olin superiloinen, että pari laskijaa meidän porukassa oli sonnustautuneet muuhunkin väriin kuin pelkkään mustaan. Näin pystyi edes jotenkin bongailemaan, missä tutut kaverit ovat menossa ja mihin suuntaan pitäisi seuraavaksi mennä.

Eka lasku meni yllättävän hyvin, ja nopeasti myös kroppa alkoi muistaa, kuinka sitä lautaa pitikään käsitellä. Mää en oo mikään ammattilaskija, ja osa porukasta joutuikin odottelemaan vähän väliä meitä hituroita, mutta se nyt on aika selvää aina, kun lasketaan porukassa missä on eritasoisia lautailijoita.

Syy sille, miksi me laskettiin porukassa oli siirtymiset. Ei menty samaa rinnettä alas kahta kertaa, vaan pysyttiin jatkuvasti liikenteessä mikä oli siinä mielessä kiva, että saatiin näin  mahdollisimman monipuolinen kuva Åren rinteistä, joita tosiaan riitti. Myrskyn vuoksi aivan kaikki hissit eivät olleet auki, mutta kyllä niitä uusia lumimaisemia riitti siitäkin huolimatta. Muistin myös, että laudalla ne siirtymäreitit on kyllä harvinaisen ankeita, kun vauhti loppui joka välissä. Onneksi vastapainoksi saatiin vähän loivia mäkiä, jotka takas vauhdin hurman taas vähäksi aikaa.

Buustamon Fjällgård Åre Buustamon Fjällgård Åre Buustamon Fjällgård Åre Buustamon Fjällgård Åre

Meille oli merkattu lounas Buustamon Fjällgarden -ravintolaan, joka sijaitsee keskellä rinteitä. Sinne on melko hankala löytää, sillä ravintolaan pääsee laskuvermeillä tai moottorikelkalla, ja sen eteen on ihan turha kuvitellakaan parkkeeraavansa autoa. Aikamme lautaa eteenpäin potkiskeltuamme pysähdyttiin moottorikelkkojen eteen, ja seuraava aktiviteetti alkoi valjeta: tuleva etappi edettäisiin moottorikelkan perässä roikkuen! Vaikka matka ei ollut mitenkään pitkä, oli kokemus aivan mahtava. Kunkin kelkan perässä roikkui peräkanaa kaks kaveria, ja meidän kuski painoi sen verran kaasua, että vaikka lähdettiin viimeisinä oltiin jossain vaiheessa kaikkia edellä – kunnes meikäläinen muksahti kumoon. :D Olin tietysti koko seurueen ainoa joka kaatui, mutta pitäähän se jonkun sekin hoitaa. Tasapainoa laudan päällä pitää siis vielä treenata!

Lopulta saavuttiin perille ravintolaan, joka oli aika tervetullut siinä myrskyssä. Ulkona pauhas valtava tuuli ja lunta tuli joka tuutista, mutta sisällä oli lämmin mökkitunnelma. Lumeen verhoutuneet ikkunat vielä oikein korostivat lämmintä tunnelmaa, ja saunan tuoksu teki vierailusta kotoisan.

Buustamon Fjällgård Åre Buustamon Fjällgård Åre Buustamon Fjällgård Åre Buustamon Fjällgård Åre Buustamon Fjällgård Åre Buustamon Fjällgård Åre

Nappasin ruokalistalta hirveä, jotka tarjoiltiin sienten kanssa. Hetken verran katselin kateellisena muiden burgereita, mutta ruokakateutta ei jatkunut kovin pitkään, sillä oma annos maistui melko herkulliselta siitäkin huolimatta, että annoksessa oli mukana sieniä. Siinä hetken aikaa mukavasti lämpimissä sisätiloissa istuskeltuamme ei kyllä olis tehny ihan hirveästi mieli palata sinne myräkkään, mutta onneksi mentiin, sillä saatiin sille päivälle vielä vaikka miten monta mahtavaa laskua!

Ja tietty saunantuoksusta inspiroituneena suunniteltiin, että illalla lämmäytettäisiin huoneistohotellissa sauna, mutta niinhän siinä kävi, että se oli viimeisenä mielessä siinä vaiheessa, kun konkoiltiin kotiin ekan laskupäivän jälkeen rättiväsyneinä.

Täytyy vielä sanoa että tuolla näkyvyydellä kun istuttiin tuolihississä Eveliinan kans puoliksi jäässä mietittiin, että aikamoiset olot ollaan kyllä saatu laskureissua varten. Sinne oltiin kuitenkin tultu laskemaan ja sitähän me tehtiin, kelistä huolimatta! Onneksi varusteet oli asianmukaiset, joten vältyttiin syväjäätymiseltä.

Matka toteutettiin yhteistyössä Visit Swedenin kanssa.

Eng: On the first day in Åre we had a strong snow storm bullying us but since we went there to snowboard, that is what we did.

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Kea | Deep Red Blues 12.2.2015 at 22.46

Mä en kestä miten siistin näköstä teillä on ollu! Mulla on niin ikävä lumille. Onneks enää kuukaus ja mäkin pääsen… Mulla on ollu niin tiukka säästökuuri, etten oo viittiny täällä etelässä maksaa hissilipusta sitä 25€/kerta.

Odotan innolla lisää Åre-postauksia!

Vastaa
Inka 12.2.2015 at 22.52

Ihanaa, teillä on varmasti ihan huikea reissu tulossa! Ja ymmärrän, varsinki ku siihen tulee kuitenki hissilipun päälle vielä kyyditkin. Mutta hyvää kannattaa odottaa! :)

Ja kiva kuulla että Åre-postaukset kelpaa. Hihkaise, kun näkyy tuttuja paikkoja! :)

Vastaa
Rimma 12.2.2015 at 23.01

Hui mikä myräkkä! Oon ite niin nynny, että ois jäänyt laskut laskematta, mutta ihana kuulla että huippua oli säästä huolimatta! :)

Vastaa
Inka 12.2.2015 at 23.54

Hihi, ihana kuulla että on muitaki nynnyjä! :) <3 Tosin tuolla ei ollu kyllä valinnanvaraa, sillä pakko oli laskea, ja se oli hyvä.

Vastaa
Ode 13.2.2015 at 9.31

Lumimyräkät ovat ihania, kun niitä saa katsella ikkunan ja ruokalautasen takaa :)

Näin autottomana kiinnostaisi, miten tuonne Åreen pääsee julkisilla ja miten paikan päällä pärjää ilman autoa? Olen jotenkin ajatellut, että laskettelureissuille tarvitsee aina auton ja mökki- tai huoneistomajoitus on kauhean vaikeaa, kun julkisten varassa joutuu kauppareissut ja sen sellaiset hoitamaan. Mutta ei se varmaan ihan niin ole.

Vastaa
Inka 15.2.2015 at 21.11

Tuo kombo on kyllä aika mainio, kelpasi mainiosti. :)

Åressa kulkee aika paljon hiihtobusseja, ja monet noista huoneistohotelleista sijaitsee itseasiassa kävelymatkan päässä rinteistä, mekin käveltiin lähirinteelle kamojen kanssa, ja vaikka se kieltämättä pari hikipisaraa kirvoittikin, tuntui superkätevältä että ei tarvinnut miettiä mitään liikkumisia. Rinteiltä pystyy laskeen käytännössä Åren keskustaan, missä oli aika paljon huoneistohotelleja. Eli jos tuolta valitsee majapaikan viksulla sijainnilla, ei kuljetuksista tartte huolehtia!

Vastaa

Jätä Kommentti