Pallontallaajat.net
Valikko

Kolme elokuvamatkaa Amerikka-tunnelmiin

Kirjoittanut Inka 19.2.2015

Jes, huomenna on taas viikon paras päivä eli perjantai, ja mun kohalla se tarkoittaa yleensä ensin hikitreenejä ja sen jälkeen aivotonta telkkarin edessä istuskelua, kunnes joudun puolessa välissä leffaa/sarjaa/kymppiuutisia toteamaan, että ei pysty, ja painun nukkumaan. Aika hurjaa eikö?

Viikonlopun lähestyessä ajattelin ilahduttaa teitä, jotka vielä jaksavat valvoa koko elokuvan ajan, muutamalla leffamatkalla Ameriikkaan. Oon viime aikoina kattonu oman mittapuuni mukaan melko vähän leffoja, mutta ne mitkä oon nähny on menny aika nappiin. Ja aivan yllättäen valtaosa alkuvuoden eltsoista on sijoittuneet Ameriikkaan, ihan vaan sattumalta! Siitäpä päästäänkin tämän postauksen teemaan, eli tässä tulee kolme leffasuositusta, jotka jos eivät fyysisesti vie sinne isolle mantereelle, niin ainakin virittävät tunnelmaan.

1. Chef oli käsittämättömän ihana ja iloinen leffa, joka vei hetkessä karibialaisen ruuan ja katuruokakulttuurin ytimeen. Jos mun edessä yhdistetään jenkkilä ja ruoka, ei voida mennä paljoa pieleen. Jos siihen vielä lisätään iloinen ja letkeä tunnelma, ollaan aika lähellä napakymppiä. Jos siis kaipaat hyvän mielen leffaa, valkkaa Chef katseluun.

2. Jokunen viikko sitten käytiin katsomassa meidän Amerikka-kerhon mimmien kanssa Reese Witherspoonin tähdittämä Wild, joka pohjautuu omaelämäkertaan. Leffassa parikymppinen mimmi lähtee selvittelemään elämänsä solmukohtia vaeltamalla kolme kuukautta Yhdysvalloissa Meksikon rajalta Kanadan rajalle.

Elokuva oli supervisuaalinen ja herätti kyllä tunteita laidasta  laitaan. Paikoitellen leffa osui pikkusen turhan lähelle tunnetasolla, mutta tarjosi kyllä todellisen elämyksen ja varsinaisen nojatuolimatkan. Jos muuten Jenkkein jylhät maisemat kiinnostavat, suosittelen tsekkaamaan myös vähän vanhemman Into the Wild -leffan, joka sekin kyllä herätti tunteita aika laidasta laitaan.

3. Kolmantena leffasuosikkina American Sniper, joka ei varsinaisesti sijoitu Amerikan maaperälle, mutta avaa aika paljon sitä ajatusmaailmaa, mikä jenkeillä oli Irakin sodan alkaessa. Ottamatta sen enemään kantaa Amerikan ulkopolitiikkaan, yhden tarkka-ampujan tarinaan pohjautuva elokuva oli varsin mielenkiintoista katsottavaa. Ja jos siinä ei muuta mielenkiintoista ole, niin suosittelen katsomaan jo sen vuoksi, että näkee miltä Bradley Cooper oikein näytti oltuaan leffaa varten 8 000 kalorin dieetillä.

Ihanaa huomista leffaperjantaita!

Eng: These movies will take you to an american mood. 

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Anni 19.2.2015 at 20.42

eilen erehyin kattoo netflixistä sharknado 2. Muutenhan se oli karmeinta kuraa mitä olla voi, mut hei sijoittu se sentään new Yorkiin :D

Vastaa
Inka 21.2.2015 at 8.41

HAha, onneksi puitteet voi pelastaa aika paljon. :D

Vastaa
Marikaw 20.2.2015 at 9.45

Wild ja Into the Wild on olleet to do listalla jonkun aikaa. Chef vaikutti tosi mielenkiintoiselta eli sekin katsottavaksi, kiitti. :D Sniperin kattoisin varmaan vaan Bradley Cooperin takia, muuten en oikeen tykkää ase-leffoista.

Vastaa
Inka 21.2.2015 at 8.41

Jes, suosittelen noita kaikkia! Aseleffat ei oo munkaan ykkössuosikki, mutta tää oli sen verran poliittinen, että se kiinnosti. Ja tietty tositapahtumiin perustuvat leffan kiehtoo aina, kun tarjoavat mahdollisuuden päästä lurkkimaan. :D

Vastaa
Annika /Home & Away 20.2.2015 at 10.50

Kiitti vinkeistä. Käytiin kattomassa Wild muutama viikko sitten ja tykkäsin kyllä. Pitää laittaa noi kaksi muuta listalle! Aina tuntuu siltä, että sillon kun niitä leffoja haluis kattoa, niin ei tule mitään nimiä mieleen :)

Vastaa
Inka 21.2.2015 at 8.42

No elä muuta sano! Oon iteki tuskaillu monta kertaa että tekis mieli kattoa joku leffa mutta mikä… Toivottavasti tykkäät noista muistakin!

Vastaa
Laura R. 20.2.2015 at 15.44

Wild pitäis varsinkin päästä katsomaan, mut luulen että näistä myös tuo American Sniper kiinnostelis tuota miespuolista otusta aika paljon. Kiitti vinkeistä! :)

Vastaa
Inka 21.2.2015 at 8.42

Joo varmasti, heh. Mutta mää tykkäsin siitä kovasti, vaikka jätti ehkä semmosen semiahistavan fiiliksen mutta niin ne hyvät leffat herättää tunteita laidasta laitaan!

Vastaa

Jätä Kommentti