Pallontallaajat.net
Valikko

Järki vs. tunteet: miksi nyt ei todellakaan kannata matkustaa Beirutiin

Kirjoittanut Inka 24.2.2015

Neljä vuotta siihen meni mutta viimein hetki sitten jouduin toteamaan, että mulla on ihan jäätävä reissukuume Beirutiin! Edellinen matka oli osaltaan sen verran fiasko, että en olis uskonu matkakuumeen iskevän näinkään pian, mutta toisaalta en ehkä sillon vuonna 2011 edes osannu ajatella, milloin se vuosi 2015 oikeastaan onkaan.

Matkakuume on hiipinyt vaivihkaa, ja viimeisen viikon aikana Libanonin pääkaupunki on ollut mielessä jatkuvasti. Se johtuu osaksi siitä että Karimin sisarukset on ostamassa miltei kilpaa lentolippuja Beirutiin kesäkuulle, osaksi siitä että mää vähän niinkuin oletin meidän vierailleen siellä viime vuonna, ainakin omissa suunnitelmissa.

LIBANON (108) LIBANON (112) LIBANON (193) LIBANON (221) LIBANON (298)

Mulla oli nimittäin ajatuksena, että oltais piipahdettu Beirutissa viime lokakuussa vähän niinkuin juhlistamassa meidän naimisiinmenoa jälkikäteen myös Libanonin-sukulaisten kanssa. Niin ei kuitenkaan käynyt, sillä mieheni lähti opintojen perässä muualle, eikä mahdollisuutta reissulle sitten ollutkaan. Onnistuin hylkäämään ajatuksen Beirutin-matkasta jonnekin syvälle aivokoppaan, mutta nyt se sitten on noussut sieltä eikä tunnu katoavan millään, vaikka reissua ei oo tulossa.

Olisin kovasti halunnut aloittaa tämän postauksen kertomalla että meillä on suunnitteilla matka Beirutiin, mutta siitä huolimatta että miltei koko muu perhe tuntuu olevan matkalla sinne, me ei olla menossa. Siitä syystä yritänkin vakuutella itselleni, että ei meidän oikeastaan edes kannata mennä sinne, sillä jos tämän kerran järkisyyt saisi tunnepohjaisen matkakaipuun kaikkoamaan. Kokeillaan!

Ensinnäkin lentoliput Helsingistä Beirutiin ovat nykyään puolet kalliimmat kuin ne oli vuonna 2011, sillä yllättäen poliittisen tilanteen vuoksi sinne lennetään huomattavasti vähemmän kuin aikaisemmin. Se on se suurin syy, enkä oikeasti oo ihan heti maksamassa lennoista 300 euroa nuppia kohden, sillä ne 200 euron lennot on vielä ihan liian lähellä muistissa.

Toinen syy on sitten se poliittinen tilanne. Tottahan on se että mulla ei oo oikeesti hajuakaan millainen kaaos siellä odottaisi, joten yritän nyt vaan hyväksyä sen, että mieheni ei halua nähdä entistä kotikaupunkiaan nykyisenkaltaisessa tilassaan. Panssarivaunut aseistettuine sotilaineen, aika karussa kunnossa oleva kaupunki ja jäätävän kalliit hinnat riippumatta mihin menee on mulle tuttuja juttuja, mutta en tosiaan tiiä oonko valmis kohtaamaan sen pakolaismäärän, mitä beirutilaisilla kaduilla ja pakolaisleireillä tänä päivänä on.

LIBANON (117) LIBANON (168) LIBANON (250) LIBANON (198) LIBANON (201)

Lisäksi meidän majapaikassa eli mummulassa ei oo nykyään enää vapaita makuukammareita, kun kaupungin vuokrataso on ampaissut niin jäätävään nousuun, että yksi sukulaisperheistä on muuttanut takaisin kotiin. Toki meille tilaa varmasti löytyisi aina, mutta majoittuminen mummon luona on ollut aina se helpoin ratkaisu, joten tuntuisi ikävältä että muut joutuisivat säätämään valtavasti sen vuoksi, että me saataisiin katto päämme päälle.

Koska meillä ei omaa reissua oo nyt tulossa, odotan valtavalla mielenkiinnolla niitä tuliaistarinoita, mitä kesäkuussa sinne matkaava porukka tuo tullessaan. Eniten kiinnostaa tietysti pakolaistilanteen näkyminen kadulla eli se, kuinka se vaikuttaisi myös meidän omaan matkaan.

LIBANON (281) LIBANON (284) LIBANON (203) LIBANON (304) LIBANON (114) LIBANON (192)

Se ensimmäinen kerta, kun pääsen matkustamaan Libanoniin libanonilaisella sukunimelläni saa siis odottaa vielä jonkun tovin. Sitä odotellessa vois vaikkapa opetella muutaman sanan arabiaa, kun ei nuo skillsit tunnu tässä peukaloita pyöritellessä itsestään tulevan.

Kuvituksena on fiilistelymielessä valokuvia meidän edelliseltä matkalta Beirutiin, joka tapahtui niinkin kauan aikaa sitten kuin elokuussa 2011. Voisin ottaa tuon rusketuksen takaisin esimerkiksi vaikka heti.

Eng: Oh Beirut, I miss you so!

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Annika/home & away 24.2.2015 at 18.06

Mä niin odotin, että saisin lukea lentolippujen hankinnasta.. uskomatonta, että Beirutiin on päässyt noin edullisesti. Minkä takia en ole sinne sillon matkustanut?!? Oon perheen kanssa käynyt siellä 90-luvulla ja miettinyt jo pitkään paluuta Beirutiin ja alueelle. Sitten tuli arabikevät.
Silmiin pisti vkonloppuna ilmoitus, että Suomen Lähi-idän instituutti hakee harjoittelijaa syksyksi Beirutin toimistoon, joten ajattelin että on siellä varmasti suht turvallista tällä hetkellä. Mutta kaikki on suhteellista ja varmasti on olosuhteet muuttuneet viime vuosina hurjasti.

Opiskelen nyt klassista arabiaa, sun pitäis ehdottomasti löytää jostain joku opettamaan libanonin arabiaa :) Voit aloittaa tästä aakkoslaulusta, jos ei aakkoset ole vielä ihan tuttuja. Vastaavaa ollaan lauleskeltu tunneilla.

Mistä voi viimeisin kuva on? Siinä taitaa lukea islamin orpojen koti tms. (ainakin, jos google käänsi orpo-sanan oikein). Kauniita kuvia!

Vastaa
Inka 24.2.2015 at 21.15

No mää olisin niin mielelläni kirjoittanut lentolipuista! Air Baltic lensi sinne tuollon 2010 ja 2011, mutta lopetti yllättäen reitin ilmeisesti kannattamattomana. Harmittaa ihan hirveästi, sillä olishan se nyt hyvä! Matka oli aivan kamala aina, kun se sisälsi lähtiissä välilaskun Ammanissa, mutta hei, tuohon hintaan otti tietty vähän kärsimystä vastaan.

Ja vitsi, aika mahtavan kuuloinen paikka! Toisaalta siellä on varmasti jollain tavalla vakaa tilanne, mutta näin matkailijan näkökulmasta ei tosiaan oo ehkä se kaikkein paras aika vierailla… Katsotaan, mitä nuo reissarit sanoo sen kesäkuun matkan jälkeen, tosin nekin hengaa pikkusen eri huudeilla kuin perusreissaajat.

Kiitti linkkivinkistä, tuo on ihan hullun vaikea! Kuuntelin pari kertaa ja muutamat eka kirjainta menee jo mutta muutama kuuntelukerta voi tehdä ihan hyvää. Jes, mahtavaa!! :) Numerot on tosiaan hallussa, mutta kirjaimet vois opetella. :)

Ja vika kuva on otettu jostain liikenneympyrästä Beirutin keskustan huudeilla, se patsas on tosiaan Ramadanin kunniaksi pystytetty, joten voi olla että niihin liittyi jotain hyväntekeväisyyskeissejä.

Vastaa
Elina / Vaihda vapaalle 24.2.2015 at 18.33

Voi että. Beirut ei ole koskaan komeillut omalla bucket-listalla ykkösenä, eikä etenkään tämän hetkisessä tilanteessa, mutta voin ymmärtää sinun kaipuusi sinne. Toivottavasti saatte reissun sinne järjestymään kohtuullisen ajan sisällä :)

Vastaa
Inka 24.2.2015 at 21.15

Kiitti Elina, peukut on pystyssä että tilanne paranee ja lentolippujen omistus lähenee. :)

Vastaa
Ulla 24.2.2015 at 18.55

Käsittämättömän hienoja kuvia taas, Inka! Etenkin tuo auringonlaskukuva – ihan eeppinen! Mutta voi surku ja itku, että kaikkialla ei voi olla rauha maassa :( Toivottavasti tilanne paranee pian.

Vastaa
Inka 24.2.2015 at 21.16

Voi kiitos Ulla!! Ja elä muuta sano, Libanonissa vois tosiaankin tilanne jo rauhottua, se kansa on osansa jo saanut.

Vastaa
Kea 24.2.2015 at 21.15

Mä toivoisin teidän ja tietysti kaikkien libanonilaistenkin puolesta, että tilanne rauhottuisi pian ja pääsisitte taas sukuloimaan. Ja 200€ kuulostaa kyllä todella halvalta. Sehän on halvempaa kuin Lappiin lentäminen joskus? Näistä kuvista tuli ihanan lämmin ja nostalginen olo!

Vastaa
Inka 24.2.2015 at 21.17

No elä! Mutta eipä oo paljo toivoa niin kauan kun se yks valtio riehuu siellä.. Huhhuh. Ja joo, ihan käsittämätöntä, mutta sillon tosiaan kyseessä oli Air Baltic joten se selittää aika paljon tuota hintaa. Kelepais kyllä edelleen!! Ja kiitti kommentista!

Vastaa

Jätä Kommentti