Pallontallaajat.net
Valikko

Matkablogien parhaimmistoa – hyödyllisimmät linkkivinkit

Kirjoittanut Inka 3.3.2015

Oon miettinyt jo pitkään matkabloggaajakollegoideni suosikkipostausten kokoamista yhteen, sillä verkkomaailmassa on hurja määrä superlaadukkaita reissupostauksia nykyään jo suomeksikin, ja valitettavasti liian monet huippuhyvät tarpeelliset postaukset unohtuu bittiviidakkoon yllättävän nopeasti. Siispä tässä oodi hyville ja informatiivisille blogipostauksille ja hyödyllistä luettavaa kymmenen postauksen verran:

Trieste Texas

LENTOMETSÄSTYS JA SUUNNITTELU

Deep Red Blues: How to Plan an Epic Road Trip
Kea on kaltaiseni suunnitteluhirmu, ja mimmi jos joku tietää kuinka kikkailla suunnitelmat niin, että matkareitti on paitsi mahdollisimman tehokas myös silmiähivelevillä maisemilla varusteltu. Tämä luonnonpuistoekspertti tietää minne haluaa mennä ja kuinka sinne pääsee, ja on meidän onneksi listannut omat vinkkinsä myös postaukseksi asti.

Study and the City: Ullan New York Top 20
Nykyisin 50 State Puzzle -blogia kirjoittavan Ullan vanha blogi New Yorkin -keväältä kuuluu edelleen mun selauslistaan, ja tämä postaus sen tiukimpaan kärkeen. Vienosta pyynnöstäni Ulla listasi New York -seikkailunsa loppupuolella kaupungin suosikkipaikkansa samaan postaukseen, ja sieltä minä oon niitä vinkkejä kaivanut kerta toisensa jälkeen. Suosittelen siis lämpimästi jokaiselle, jolla on edessä New Yorkin -reissun suunnittelu.

Lissabon Wienin kämppä

MAJOITUSASIAT

Liikkeellä: Vuokramajoituksista
Liikkeellä-blogin Sofia on aikamoinen konkari mitä tulee asuntojen lyhytaikaiseen vuokraukseen reissuilla, ja onkin koonnut varsin mainion postauksen tavallisimmista käytännöistä asuntoja vuokrattaessa.

Venetsia Matkatavarat

PAKKAAMINEN 

Siveltimellä: Käsimatkatavaroilla maailman ympäri – mitä kaikkea mahtuu mukaan?
Parhaillaan maailmalla seikkailevan Sannan postaus maailmanympärimatkasta pelkillä käsimatkatavaroilla herättää minussa suurta nöyryyttä. En voi muuta kuin ihailla Sannan kykyä sulloa kaikki kamat noin pieneen reppuun sekä tietysti himoskella vastaavaa reppua myös itelleni, sillä se vaikuttaa melko täydelliseltä juuri tuohon hommaan.

Curious Feet: Repulla reissuun
Matkustaminen mahdollisimman pienellä tavaramäärällä on ihanteellinen tavoite, johon pyrin itsekin. Teea on loistava esimerkki siitä, että reissaavat misutkaan ei tartte välttämättä paljoa tavaraa, jotta reissu on onnistunut. Pienellä repulla reissaavan mimmin pakkausvinkit löytyvät omasta postauksestaan, samoin lista asioista, joita hän itse pakkaa tavallisimmin mukaan matkalle.

Rimma matkablogi: Mitä pakata mukaan reppureissulle?
Maailmanympärimatkaa suunnitteleva löytää myös Rimman matkablogista kattavan postauksen siitä, mitä kaikkea misuli pakkasi rinkkaansa kolmen kuukauden matkan kynnyksellä. Listan lisäksi postauksessa paljastuu myös muutama melko kätevä pakkauskikka, joita suosin myös itse lähes aina pakatessani.

Coney Island Rotterdam

MATKAKUVAUS

Pingviinimatkat: Valokuvaamista reissublogiin
Näistä kahdesta postauksesta idea tähän postaukseen oikeastaan lähti. Kun löysin Millan ja Juuson blogin huhtikuussa 2012 (miten siitä voi olla jo kohta kolme vuotta!?), näppäsin ensimmäisenä nämä postaukset kirjanmerkkeihini omia seikkailuja varten. Tsekatkaapa siis kaksikon valokuvausarsenaalia käsittelevä postaus sekä vinkit reissukuvaamiseen noin yleisesti.

Kaukokaipuu: Kurkistus kamerareppuun
Myös valokuvaajana toimiva Nella on listannut omat matkoilla mukana kulkevat valokuvauskamansa kootusti yhteen postaukseen. Ylläribonuksena postauksessa on vielä pari sanaa kamerapuhelimistakin.

Destination Unknown: Parhaat mobiilisovellukset Instagram- ja kännykkäkuviin
Nykyisin matkakuvaus on aika pitkälle sama asia kuin kännykkäkuvaus, ja Satu onkin kirjoittanut kattavan postauksen omista suosikkisovelluksistaan, mitä kännykkäkuvaamiseen tulee. Nämä sovellukset kun löytyy luurista, niin taatusti tulee Instagramissa tykkäyksiä!

+ WORKING HOLIDAY

Laura Let´s Go: Farmityöskentelyn kompastuskivet: kokemuksia ja vinkkejä Working Holidaylle Australiaan ja Uuteen-Seelantiin
Lauran postaus Working Holidaysta on niin hyvä ja silmiä avaava, ettei sitä voi jättää huomiotta. Jos siis WH kiinnostelee aivan yhtään, suosittelen lämpimästi lukemaan myös Lauran ajatukset tuosta houkuttelevasta reissumuodosta.

Hyviä postauksia on kieltämättä matkablogit pullollaan, eikä niiden kaikkien listaaminen onnistu mitenkään. Jos kaipaat lisää hyvää lukemista, suosittelen tsekkaamaan esimerkiksi tuon oikeassa sivupalkissa olevan blogilistan.

Mikä postaus jäi puuttumaan?

Eng: These are a few of my favourite blog posts by my fellow travel bloggers.

Lisää tästä aiheesta

22 Kommenttia

Laura R. / Laura let's go 3.3.2015 at 19.56

Tosi hyvä koonti näistä hyödyllisistä postauksista, pitää laitaa talteen!

Ps. Kiitos myös maininnasta! :)

Vastaa
Inka 3.3.2015 at 22.00

Jes, toivottavasti löytyy uusia hyviä vinkkejä! Ja sori linkin puuttumisesta, meikä taas rules!

Vastaa
Sofia / Liikkeellä 3.3.2015 at 20.47

Tosi hyviä postauksia olet koonnut; suurimman osan olenkin lukaissut, mutta pitääpä katsastaa kaikki loputkin ja laittaa korvan taakse nämä tulevaa varten :) Kiitokset maininnnasta!

Vastaa
Inka 3.3.2015 at 22.00

Nonih, toivottavasti löytyi uusiakin juttuja! Ja no problem, kiitti sulle hyvästä postauksesta!

Vastaa
Satu VW I Destination Unknown 3.3.2015 at 21.04

Erinomaisia postauksia, mulla on ihan mennyt ohitse se että Sanna matkustaa pelkkien käsimatkatavaroiden voimin, tuohon ei voi kyllä muuta sanoa kuin että VAUUUUU! Ja täytyypä käydä kurkkaamassa mitä hänen kassistaan löytyy :) Täytyypä lukaista muutkin, monet vielä kertauksen kannalta :) Ja suuri kiitos linkkauksesta!

Vastaa
Inka 3.3.2015 at 22.01

No mää voin yhtyä sun vauuuuu-huutoon! Kiitti sullekin hyödyllisestä postauksesta. :)

Vastaa
Teea / Curious Feet 4.3.2015 at 11.34

Hyvä koonti! Pitääkin vilkaista näitä tarkemmin paremmalla ajalla, erityisesti matkakuvaus-osio, johon en ole tainnut vielä tutustua niin hyvin. Kiitos myös linkityksestä, olisi kyllä ihan paikallaan päivittää tuota vanhaa tekstiä, jahka saisi aikaiseksi :D

Vastaa
Inka 4.3.2015 at 18.19

Mullekin nimenomaan tuo matkakuvauspuoli on se, mitä kannattais vilkuilla tasaisin väliajoin ihan vaan yleissivistyksen ja inspiraation vuoksi. Ja nuo sun postaukset on niin hyviä!

Vastaa
Pirkko / Meriharakka 4.3.2015 at 12.20

Tämäkin pakkauspostaus on ollut todella suosittu, vaikka ei tavoittelekaan ihan yhdellä rinkalla ympäri maailmaa -tasoa :-)

Vastaa
Inka 4.3.2015 at 18.20

Hieno juttu, Pirkko!

Vastaa
Anu Haapala 4.3.2015 at 18.11

Ihan mainio postaus, kiitos Inka! :) Näistä on tainnut melkeen kaikki mennä multa ohi, vaikka tuttuja blogeja onkin.

Vastaa
Inka 4.3.2015 at 22.41

Kiitti kommentista Anu! Ihan huippua, että tulee uutena eli siis että postaus oli hyödyllinen. :)

Vastaa
Kea | Deep Red Blues 4.3.2015 at 21.49

Wuhuu! Tää oli ihan mahtava… ja kiitos vielä kunniasta saada olla mukana listalla. :)

Vastaa
Inka 4.3.2015 at 22.40

No ehottomasti, tuo sun postaus on ihan superhyödyllinen! :)

Vastaa
Sukellus Asiaan 6.3.2015 at 17.48

Huippumatskua taas ja kiitos viimeisestä! ;)

Vastaa
Inka 8.3.2015 at 19.42

Iso kiitos teille! :)

Vastaa
Sukellus Asiaan 6.3.2015 at 17.53

Ostettiin just 95 litran vesitiiviit laukut joihin jatkossa mahduttava myös dyykkikamat! Travel light! Siihen päälle vielä kuvauskalusto vedenalaiseen valokuvaukseen.

Vastaa
Inka 8.3.2015 at 19.43

Huh, siinä on kyllä haastetta, pakkaustaidot pääsee kunnolla testiin!

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 16.3.2015 at 19.50

Mites tämä on mennyt aiemmin ihan ohi! Kiitos linkkauksesta <3 Ja voi hui kauhistus, klikkaus omiin postauksiin todisti vaan et tää kuvausaiheinen juttu olisi ehkä jo aika tehdä uusiksi :D

Vastaa
Inka 16.3.2015 at 22.06

:D No hei parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ja tää todistaa myös sen että noita vanhoja postauksia todellakin luetaan edelleen, eli ne on yhtä tärkeitä vieläkin! :)

Vastaa
Marjo 22.3.2015 at 9.05

Kiitos koosteesta. Sieltä löytyi useampia hyödyllisiä juttuja, joita en ole vielä lukenut. Kiva idea muutenkin blogiaiheeksi.

Vastaa
Inka 22.3.2015 at 9.11

Mahtavaa, että uusia juttuja tuli vastaan! :)

Vastaa

Jätä Kommentti