Pallontallaajat.net
Valikko

Makeaa mahan täydeltä Salmiakkigaalassa

Kirjoittanut Inka 4.3.2015

Jos ei päästä kahden viikon päästä Tukholmassa järjestettäville Lakritsifestivaaleille niin se ei haittaa, sillä viikonloppuna päästiin jo aika lähelle, kun Helsingissä järjestettiin jo 17. kerran vuotuinen Saliakkigaala. Mää en ollut niin valistunut että olisin kuullut tapahtumasta tuota ennen, mutta onneksi aviomieheni oli, ja hankki meille treffi-illan kunniaksi liput tuonne suomalaisten suosikkiherkkua ylistävään tapahtumaan, joka oli tasan niin makea kuin nimestä voi päätellä.

Salmiakkiyhdistyksen järjestämä tapahtuma oli kaikessa outoudessaan nerokas ja just semmoinen, mitä Suomeen kaivataankin: ohuehkon tekosyyn varjolla kerätään samasta asiasta innostuneita ihmisiä yhteen syömään, tässä tapauksessa salmiakkia. Tapahtumassa jaettiin Salmiakki Finlandia -palkinto ja yleisökin pääsi osallistumaan suosikkisalmiakin äänestykseen.

salmiakkigaala (7) salmiakkigaala (5) salmiakkigaala salmiakkigaala (4)

Me saavuttiin paikalle Eerikinkadulla sijaitsevaan Dubrovnikiin juuri parahiksi, ja asteltiin ensimmäisenä tietysti valtavan samiakkibuffan äärelle. Kaikkea piti tietysti maistaa, ja tarjolla oli kuuden Finlandiapystistä kilpailevan karkin lisäksi myös aikamoinen liuta muuta salmiakkia, vaikka meidän molempien suosikit löytyivätkin noiden konklaavin valitsemien finalistien joukosta.

Illan aikana oli salmiakinmussutuksen lisäksi ohjelmassa supersymppiksen Jahnukaiset-yhtyeen esiintyminen ja tietysti Salmiakki Finlandia -palkinnon jako. Totesin, että tää oli just semmonen tapahtuma mihin osallistusin varsin mielelläni myös ulkomailla, tosin välttämättä tosiaan se salmiakki ei tainnut olla noille paikalla olleille ulkkarivahvistuksille se kaikkein suurin makurakkaus, mutta siitä huolimatta ajatuksena Salmiakkigaala oli juuri niitä tapahtumia, joita kannattaisi markkinoida myös kansainvälisesti.

Nopeasti saatiin mahat kipeiksi ja sokerihumalatila aika kovaksi. Jotta pääsette mukaan fiilikseen, suosittelen myös tsekkaamaan tuomareiden maisteluvideon, jonka jälkeen alkoi kieltämättä tekemään mieli salmiakkia, vaikka lauantaina sainkin ehkä oman osuuteni.

Eng: Did you know that there is a own gala event for salty licorice?

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Jenna |Journey Diary 4.3.2015 at 19.43

Enpä oo tollasesta ikää kuullutkaan. Aika hauska! Mä en niin hirveesti salmiakista välitä, mut mies kyllä varmaan tyhjentelis noita kippoja ihan onnessaan :D

Vastaa
Inka 4.3.2015 at 22.39

Siellä oli kyllä aika paljon porukkaa nimenomaan ihan onnessaan, meikäläiset mukaan lukien. Vähän kuin lapsuuden haave olis toteutunu! :D

Vastaa
Rimma 4.3.2015 at 20.45

Tää on kyllä huikea! Ensi vuonna mekin mukkaan! :D

Vastaa
Inka 4.3.2015 at 22.39

No ehottomasti! Kesällä järkätään Suomenlinnassa salmiakkipiknik, tulukeepa jo sinne! :)

Vastaa
Miila 5.3.2015 at 9.29

Mahtava tapahtuma! Enpä ollut mäkään kuullut tälläisestä tapahtumasta aikasemmin. Täytyy laittaa ylös ens vuotta varten :P

Vastaa
Inka 5.3.2015 at 16.48

Suosittelen, se oli kyllä huippu. Itseaiheutettu pahoinvointi oli vaan pieni paha, kun pääsi tuommoisten herkkulaarien äärelle! :D

Vastaa
Marimente 5.3.2015 at 11.44

Only in Finland – salmiakkigaala! Ihan loistava idea, oisinpa ollut paikan päällä mutta hyvä että raportoit tunnelmista tänne blogiin :) Ostin juurikin eilen pahimpaan salmiakinhimoon vähän lakritsia, kun sitä jostain syystä valmistetaan täällä. Oon myös maistattanut italialaisilla kavereilla suomisalmiakkia niin karkin kuin juomankin muodossa – juoma keräsi yllättäin suuren suosion, karkit sen sijaan jakoi mielipiteitä aika rankasti :)

Brasiliasta sai myös makeaa lakritsia, mutta paikallinen kaverini totesi, ettei siitä oikeasti kukaan tykkää, vaan sitä syötetään lapsille lähinnä rangaistuksena sillon kun ne on ollu pahanteossa :D

Vastaa
Inka 5.3.2015 at 16.50

Haha, laku on kyllä aika kehno korvike salmiakinhimoon, mutta ehkä nää niissä maisemissa pärjäät. Ja en tiennytkään että myös Italiassa tehdään lakua, hauskaa!

Salmiakin maistattaminen ulkkareilla on aina yhtä hauskaa, meillä on ollut tapana viiä Libanoniin turkin pippureita. Ei oo yllättäen maistunu. :D Siellä varmaan salmiakki toimis nimenomaan rangaistuksena mukuloille. :D

Vastaa
Osku 5.3.2015 at 16.34

Kiva kuulla että tämmöisiäkin on vastaavanlaisia sais kyllä olla enemmänkin
Muitta nyt mun rupes tekeen mieli karkkia :)

Vastaa
Inka 5.3.2015 at 16.52

Ha ha, äkkiä vaan salmiakkikauppaan! Ja tämmöset tapahtumat on kyllä huippuja, oon samaa mieltä että enemmän vaan näitä!

Vastaa

Jätä Kommentti