Pallontallaajat.net
Valikko

Kamera mukana rinteessä – laskutunnelmia Åresta

Kirjoittanut Inka 5.3.2015

Pääsin viimein osallistumaan jälleen Instagram Travel Thursday -tempaukseen, ja oon siitä melko mielissäni, sillä mun puhelimen lasahdettua jouluna hävitin samalla tietysti kaikki kännykkäkuvani, joten bye bye Meksikon palmut, en kattele teitä enää ainakaan kännykän ruudulta. Kuvia kertyi aikamoinen satsi päästessäni helmikuussa reissuun kun kamerapuhelin räpsyi jatkuvasti, sillä erityisesti Åren lumituiskussa rinteessä oli huomattavasti kivempi nappailla kuvia kännykällä kuin järkkärillä.

Ensimmäisestä laskupäivästä mulla ei taidakaan olla yhtä ainoaa rinteessä otettua järkkärikuvaa siitäkään huolimatta, että meidän guide jaksoi mun mukana ollutta painavaa lainakameraa roudata sinnikkäästi mukana repussaan. Tokana päivänä totesin että kyllä sitä aikuinen ihminen voi omat kamansa kantaa varsinkin, kun ensimmäisen laskupäivän selälleen kaatumisten määrä oli kaikeksi yllätykseksi lähellä nollaa.

Åre Instagram Travel Thursday 5 Åre instagram Travel Thursday 1 Åre Instagram Travel Thursday 3 Åre Instagram Travel Thursday 2 Åre Instagram Travel Thursday 4

Åren lumimaisemia katsellessa tulee kyllä ekana ikävä sitä laskun tuomaa vauhdin hurmaa eikä niinkään tuota lunta saati meidän kohdalle osunutta myrskyä, jotka kyllä yhdessä loivat melko kivan kombon, vaikka aika karpaaseja saatiinkin noilla keleillä olla. Erityisen kivalta kombo tuntuu näin jälkikäteen sisätiloissa mietittynä. :D

Ja ai niin! Reissussa mukana olleen Eveliinan Instagramiin meistä postaama kuva päätyi muuten årelaiseen paikallislehteen ihan printtiin saakka, mikä hauska ylläri! Kuvia meidän lumiseikkailuista kantsii tsuumailla Instagramista tunnisteella #fatåre.

Matka toteutettiin yhteistyössä Visit Swedenin kanssa.

Eng: This is how it looked one month ago in snowy Åre.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu sekä Kaukokaipuun Nella ja Wanderlust Expert Veera. Minut löytää Instagramista nimimerkillä @inkakha.

Lisää tästä aiheesta

16 Kommenttia

tatjaana 5.3.2015 at 11.03

Kiva paikka.

Poikani katkaisi jalkansa nilkasta kahdesta kohtaa lautaillessaan siellä.
Operoitiin läheisen kaupungin sairaalassa.
Antoivat morfiinia reilusti.
Onneksi jalka tuli hyvään kuntoon.

Vastaa
Inka 5.3.2015 at 16.49

Huh, kuulostaapa ikävältä! Hienoa tosin, että poikasi pääsi hoitoon ja että jalka on nyt kunnossa.

Vastaa
eve 5.3.2015 at 15.37

Jes, ihania kuvia! Ja oli tosiaan hauska juttu se lehtikuva :D. Äh nyt tekee taas mieli niin kovasti reissuun!

Vastaa
Inka 5.3.2015 at 16.51

Arvaappa ko mää yritin sata kertaa upottaa sitä tähän postaukseen mutta ei onnistunu – plaah! Onpahan ainaki itellä kuvankaappaus muistona. :) Ja mulla tekis mieli mäkeen!

Vastaa
Anu Haapala 5.3.2015 at 16.21

Alkoipa tehdä mieli lähteä Lappiin laskettelemaan! Vaikka siis oon ollu viimeksi rinteessä joskus yli kymmenen vuotta sitten, enkä luultavasti enää pysy sitä vähääkään pystyssä. :D Tuli myös nälkä kun katteli noita ruokakuvia, nom nom!

Vastaa
Inka 5.3.2015 at 16.52

Noniin, sinne kotikonnuille sitten vaan muistoja verestämään! Mää olin kieltämättä aivan ihmeissäni, kun en könähdellytkään jatkuvasti nurin vaikka edellisestä laskukerrasta olikin vuosia, ehkä se taito ei unohdukaan. Ja nuo ruuat oli niin hyviä!

Vastaa
Lotta Watia | Unagidon 5.3.2015 at 18.40

Hyvältä näyttää rinteet ja safkat, sekä tietty sinä! :-)

En tänäkään vuonna päässyt rinteeseen, enkä edes murtsikkahiihtämään, vaikka kovasti syksyllä uhosinkin. Aika lyhyt oli Keski-Suomen talvi ja nyt voisi harrastaa enää lähinnä vesihiihtoa. Jos ensi vuonna sitten vaikka ihan Lappiin! :-)

Vastaa
Inka 5.3.2015 at 21.54

Haha, vähän repesin tuolle vesihiihdolle! :DD Mää en oo murtsikoinu peruskoulun jälkeen, ehkä sen vois laittaa tavoitteeksi ens talvelle.

Vastaa
Kea / Deep Red Blues 5.3.2015 at 19.47

Jos en olis itse ens viikolla lähtemässä lumille niin olisin kyllä niin kade tuosta teidän reissusta. Voitko kuvitella etten ole vielä päässyt tänä talvena kertaakaan mäkeen kun oon muka “säästänyt”. No tulihan tuossa ostettua ne lennot Denveriin, eli se oli joko lennot tai muutama kerta lumilaudalla Talmassa, ei siis pitkään tarvinnu miettiä. :D Åre on kyllä ihan toista luokkaa!

Vastaa
Inka 5.3.2015 at 21.55

Heh, no en olis kyllä minäkään paljo tuossa tilanteessa miettinyt. Ihanaa, että teidän reissu on jo ihan kohta!!!

Vastaa
Jenna 5.3.2015 at 21.42

Ihania lumifiiliksiä! :)

Vastaa
Satu VW I Destination Unknown 5.3.2015 at 21.51

Åre on kyllä ihana paikka, kivoja kuvia, ja iso peukku sille että kerkesit lähtemään mukaan IGTT-kamppikseen tällä viikolla! Nuo on muuten aina hauskoja yllätyksiä kun omat IG-kuvat päätyvät printtiin, meillä paikallislehti on aktiivinen IG-kuvien jakamisessa myös ;)

Vastaa
Rimma 6.3.2015 at 20.36

Ihana Inka :) Ajatella, että omastakin edellisestä laskusta on jo se pari vuotta aikaa! En varmaan pysyis enää ollenkaan pystyssä :D

Vastaa
Inka 8.3.2015 at 19.41

No ihan varmana pyssyisit, mullaki oli kolome vuotta. Ja kamoista päätellen nää oot ollu aikaisemmin aika hc-laskumimmi, joten tuskin ne taidot on mihinkään hävinneet. :)

Vastaa
Marikaw 6.3.2015 at 23.38

Näytti kyllä niin mahtavalta tuo teiän reissu! Tosi lumiselta kylläkin. :D Ens talvena mä meen laskemaan ja opettelemaan taas, nyt taitaa olla aika myöhäistä…

Vastaa
Inka 8.3.2015 at 19.41

No lumiselta todellakin, ja hyvä niin! Munki on taatusti päästävä ens talvena jälleen laskeen, oli niin kivaa. :)

Vastaa

Jätä Kommentti