Pallontallaajat.net
Valikko

Päiväkävelyllä Brooklynin kasvitieteellisessä puutarhassa

Kirjoittanut Inka 7.3.2015

Kasvitieteelliset puutarhat on reissuilla periaatteessa kiinnostavia paikkoja, mutta niihin tulee kuitenkin mentyä melko harvoin. Tai siis jos totta puhutaan, niin en oo tainnu käydä matkoilla kasvitieteellisessä puutarhassa koskaan ennen viimekesäistä häämatkaa, kun asteltiin Brooklynin kasvitieteelliseen puutarhaan. Useiden kaupunkien karttoja katellessa se botanic garden on siellä aina vähän houkuttanut, mutta aina on löytynyt parempaa tekemistä.

Tällä kertaa matkan teemana oli kuitenkin kokea mahdollisimman monta rentoa ja rauhallista hetkeä New Yorkissa sen ainaisen suosikkipaikkojen välillä suhaamisen sijaan, joten kasvitieteellinen puutarha sopi siihen teemaan loistavasti.

Tavallisesti puistoon on 12 dollarin sisäänpääsymaksu, mutta me oltiin paikalla ilmaispäivänä tiistaina (talvikaudella marraskuusta helmikuuhun puistoon pääsee ilmaiseksi sisään kaikkina arkipäivinä).

Brooklyn Botanical Gardens (1) Brooklyn Botanical Gardens (2) Brooklyn Botanical Gardens (5) Brooklyn Botanical Gardens (8)

Aloitettiin kierros romanttisesti puutarhan ruusutarhassa, missä nuuhkittavaa ja katseltavaa riitti. Sieltä jatkettiin muun muassa japanilaiseen puutarhaan sekä sen jälkeen meidän molempien suosikkiosaan puistossa: tuoksuttelu- ja maistelupuutarhaan. Mausteyrteillä täytetty puutarhan osa oli kyllä mieleenpainuva, ja nuuhkittiinkin siellä jos minkälaisia tuoksuja. En oo ihan varma oliko siellä kylttiä joka kehotti myös maistelemaan kasveja, mutta niin vaan armas mieheni niin väitti maiskutellessaan rosmariinia.

Vaikka ei viihdytty puutarhassa tuntia kauempaa, tarjosi se loistavan mahdollisuuden vähän rauhoittua ja käyskenellä kasvien joukossa. Paikalla oli ilmaispäivästä huolimatta melko vähän porukkaa, joten innokkaita kukkahattutätejä ei todellakaan tarvinnut väistellä.

Brooklyn Botanical Gardens (6) Brooklyn Botanical Gardens (3) Brooklyn Botanical Gardens (9) Brooklyn Botanical Gardens (7) Brooklyn Botanical Gardens (4)

New Yorkissa oli tuona elokuun päivänä superkuuma, ja jatkettiinkin noin tunnin vierailun jälkeen talsimaan brooklyniläisiä katuja. Ihan koko puistoa ei ehditty tuossa ajassa nähdä mutta sen verran että puutarha jätti fiiliksen, että siellä voisi vierailla ihan helposti myös toistamiseen, mieluiten nimenomaan juuri ilmaispäivänä.

Eng: Brooklyn Botanic Garden offered a nice escape from the noise and rush.

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Elina | Vaihda vapaalle 7.3.2015 at 9.43

Mua kiinnostaa kasveja enemmän eläimet ja niiden houkuttelemana olenkin eksynyt Riossa kasvitieteelliseen puutarhaan, jota voin ehdottomasti suositella. Voin kyllä kuvitella, että suurkaupungissa piipahdus kasvien keskellä olisi ihan tervetullut hengähdystauko ihmisvilinään ilman niitä eläimiäkin. Kuvat on ainakin ihanan seesteisiä :)

Vastaa
Inka 8.3.2015 at 19.42

No siinä oot kyllä ihan oikeassa, että tuo visiitti toi vähän hengähdystä tuonne kaupunkipäivään varsinkin, kun tuollon oli niin jäätävän kuuma!

Vastaa
Kea | Deep Red Blues 7.3.2015 at 18.01

Mietin just että oonkohan mä ikinä käyny millään matkalla kasvitieteellisessä puutarhassa… mutta olen! Romaniassa Cluj-Napocassa. :) Ihana tuo teidän yhteiskuva!

Vastaa
Inka 8.3.2015 at 19.43

Heh, sulta noita kokemuksia löytyy! :)

Vastaa
Ninni 8.3.2015 at 10.37

Aika komean näköistä :) mä oon käynyt Singaporessa kasvitieetellisessä puutarhassa ja se oli myös aika näyttävä paikka. Ainut että oli tuskaisen kuuma, eli vähän meni ohi osa kun voimat loppui siellä helteessä :D

Vastaa
Inka 8.3.2015 at 19.44

Voi ei! :D Tuommosissa paikoissa pitäs olla kuumien päivien varalta sopivia varjoja mihin matkailijat voi mennä lepäämään ja ottamaan välikuolemaa.

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 8.3.2015 at 18.39

Oi miten ihana tuo viimeinen yhteiskuva teistä <3

Vastaa
Inka 8.3.2015 at 19.45

Kiitsa! Se on kyllä ihan mun suosikki.

Vastaa
Rimma 10.3.2015 at 9.58

Miten ihana tuo vika kuva <3 <3

Vastaa
Inka 10.3.2015 at 17.17

Kiitti Rimma!<3

Vastaa

Jätä Kommentti