Pallontallaajat.net
Valikko

Pilvinen päivä Tukholman katolla

Kirjoittanut Inka 8.3.2015

Viikonloppu vierähti perinteisellä Tukholman-risteilyllä, ja kun kolme edellistä ulkomaanmatkaa on suuntautuneet Ruotsiin, voi olla aika katsella seuraavaksi vähän muita maisemia. Mutta palataan kuitenkin vielä jokusen postauksen verran Ruotsinmaalle, sillä kyllähän sielläkin nähtävää riittää.

Meidän teema Tukholmassa oli tällä kertaa maisemat. Haluttiin kivuta korkealle katselemaan miltä näyttää kaupungin yllä, ja sehän on Tukholmassa varsin helppoa. Bongattiin kaks kivaa maisemapaikkaa, joista tässä tulee ensimmäinen: aivan Viking Linen terminaalin lähistöllä tuntumassa sijaitseva Fjällgatan oli meille risteilijöille todella helposti saavutettavissa, sillä taidettiin kävellä laivalta maisemien äärelle vaan jonkun vartin verran.

Fjällgatan Tukholmassa Fjällgatan Tukholmassa

Meille sattui luonnollisesti tosi pilvinen keli, mutta seitsemän lämpöastetta takasivat, että kaupunkikiertelyn aikana ei paljoa hyytävä tuulikaan haitannut. Pilvisyys oli tietysti harmillista valokuvien kannalta, mutta jääpähän vielä syy matkustaa Tukholmaan oikeasti joskus kesälläkin, eikä vaan talvisena vuodenaikana.

Fjällgatan löytyi todella helposti ja näköaloja tarjoava kadunpätkä oli lopulta aika lyhyt, vaikka maisemapaikkoja olikin useita. Mitä lähemmäs Slussenia päästiin, sitä paremmiksi maisemat kuitenkin kävivät, sillä näkymien edessä tönöttänyt viime reissulta tuttu Fotografiska-museo hävisi askel askeleelta.

Viimein eteen avautui puhdas maisema Tukholman vanhaakaupunkia ja Djurgårdenia kohti.

Fjällgatan Tukholmassa Fjällgatan Tukholmassa Fjällgatan Tukholmassa Fjällgatan Tukholmassa Fjällgatan Tukholmassa

Reissu jätti hampaankoloon sen ajatuksen, että Tukholmaan pitäisi päästä joskus kesäaikaan pidemmäksi aikaa, ehkä jopa viikoksi. Siinä ajassa kaupungista ehtis varmasti saada irti jotain muutakin kuin vain yksittäisiä kohteita, joihin noilla kuuden-seitsemän tunnin mittaisilla reissuilla on aikaa.

Eng: Stockholm’s Fjällgatan offered quite a nice view over the city and was extremely easy to reach from the Viking Line terminal. I highly recommend a visit there, since it is just a short walk from Slussen.

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

stig rör 9.3.2015 at 8.55

geneerisiä kuvia tukholman skylinestä ja sisältöä nolla

Vastaa
Inka 9.3.2015 at 14.13

:(

Vastaa
Laura R. / Laura let's go 9.3.2015 at 9.10

Voi huoh näitä mielensäpahoittajia… ^ Ihana väripilkku oot harmaan Tukholman rinnalla! Tosi ihana tuo pipo-huivisetti. Kiva että pääsitte kaksistaan ottaan pikku irtioton arjesta, vaikkakin vaan länsinaapuriin! Mä en oo käynyt Tukholmassa vuosiin, joten ois kyllä kiva tehdä sinne vaikka kesäreissu. Mulla asuu siellä yks kaverikin niin ois paikallisopastustakin tarjolla :)

Vastaa
Inka 9.3.2015 at 14.14

Kiitti Laura! <3 Reisba oli kyllä niin kiva, oli ihana päästä kahestaan matkaan! Ja kuulostaa siltä että sun kantsis kyllä lähtä Tukholmaan, kun on paikallisopaskin. :)

Vastaa
Rimma 11.3.2015 at 9.23

Mielesäpahoittaja indeed ^^

Mietin ihan samaa ku te ja puhuin siitä jo siipallekin, että vähintäänkin joku pitkä viikonloppu Tukholmassa olis paikallaan! Minäkin olen käynyt siellä (kehtaanko edes myöntää) vain kerran ja just ton risteilyn 6 tuntisen pyörähtämässä. Ihana väripilkku oot, todellakin <3

Vastaa
Inka 11.3.2015 at 16.25

Kiitti ihana! <3 Siis mitä, oot ollu vaan kerran? Sinne nyt äkkiä joku perhematka, pääsee pulloposkiki kokemaan iki-ihanan ruotsinlaivan! :D

Vastaa
Sofia / Liikkeellä 11.3.2015 at 9.52

Kauniita, urbaaneja maisemia :) Ja voi miten sievästi tosiaan passaa tuo pipo/huiviyhdistelmä sulle, kaunokainen! :)

Vastaa
Inka 11.3.2015 at 16.25

Kiitos ihanasta kommentista Sofia! :)

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 11.3.2015 at 22.28

Halusin aikoinaan teiniässä muuttaa Ruotsiin… Älä kysy enempää. Mutta edelleenkin viettäisin kaupungissa kernaasti enemmän aikaa. Sillä edellisellä visiitillä tajusin samalla, että eipä ole tullut käytyä siellä kesäaikaan ajankanssa ehkä tyyliin koskaan aikuisena. Tämän virheenkin voisi korjata helposti. Matka kun tosiaan ei ole kovin pitkä. Hyvä idea siis pikku väripilkku <3 :)

Vastaa
Inka 11.3.2015 at 22.38

Hihi! :) <3 Mistä näitä matkaideoita oikeen pursuaa? Ja jatketaanpa huomenna tuosta sun teini-iän pimeästä puolesta!

Vastaa

Jätä Kommentti