Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Kirjautuminen Pallontallaajien keskustelupalstalle päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Tukholman Monteliusvägen tarjosi parhaat maisemat
Pallontallaajat.net
Valikko

Lisää Tukholman maisemia Monteliusvägenillä

Kirjoittanut Inka 12.3.2015

Joko tunnette Tukholman High Linen eli Monteliusvägenin? Tuo New Yorkin vanhoille raiteille kyhätty kävelypromenaadi tuli ensimmäisenä mieleen, kun astelin upeita maisemia tarjoavalle Monteliusvägenille. Kuten aikaisemmin tällä viikolla julkaisemassani postauksessa esitelty Fjällgatan, myös Monteliusvägen on melkoisen helposti saavutettavissa jalan Viikkarin terminaalista käsin ja tarjoaa vähintään yhtä kivoja maisemia kuin kaverinsa, ja huomattavasti kivemmat päiväkävelyolosuhteet.

Slussenin aseman länsipuolella sijaitseva Monteliusvägen on oikeastaan jo elämys sinällään, sillä se ei sijaitse sattumalta hienojen maisemien äärellä, vaan tielle on tarkoituksella rakennettu kunnolliset maisemienihastelupuitteet kaiteineen ja luiskoineen. Tien varrelta löytyy myös penkkejä ja aivan highlinemainen katsomotyyppinen ratkaisu, jossa olis niin makia istua pitkään maisemaa ihastellen ja eväitä syöden. Sama kesäpäivän suunnitelma mulla on ollut mielessä lukuisia kertoja siellä isossa omenassa, mutta vielä se on tekemättä, ja jäi väliin myös Tukholmassa. Mutta ens kerralla muistan ne eväät!

Monteliusvägen Monteliusvägen

Me suunnattiin maisemakadulle Södermalmilla sijaitsevan Hornsgatanin kautta. Majoituin tuolla sympaattisella kadulla muutama vuosi takaperin kun piipahdin muutaman päivän verran itekseni Tukholmassa, ja nyt olikin sopiva aika fiilistellä aikaisemmalta matkalta tuttuja maisemia. Piipahdettiin tietysti samassa ruokakaupassa josta tuli edellismatkan aikana vakkari (jos tuota sanaa voi käyttää parin päivän vierailun jälkeen), ja tietysti oli käytävä myös kadun suosikkiputiikissa Afro Artissa hipelöimässä värikkäitä sisustustuotteita. Mutta sen jälkeen siis käännyttiin ruokakaupan kohdalta oikealle ja puikkelehdittuamme komeiden rakennusten välissä oltiinkin kohta jo maisemien äärellä.

Mikä ensimmäisenä kiinnitti huomion oli se, että pääsy näkymien äärelle oli esteetön! Portaiden vieressä meni nimittäin pitkä luiska, jota pitkin pääsisi vaikka pyörätuolilla. Se ilahdutti, samoin kuin reitin varrelle pystytetyt kyltit siitä, missä suunnassa on portaita ja missä suunnassa ei. Niin ruotsalaista!

Monteliusvägen Monteliusvägen Monteliusvägen MonteliusvägenMonteliusvägenMonteliusvägenMonteliusvägenMonteliusvägen

Käveleskeltiin rauhassa ja nautittiin maisemista oikein kunnolla, eikä vastaan tullut kovin montaa muuta ihmistä. Selvästi osa paikallisista käyttää tuota lenkkireittinään ainakin näin kiireisimmän kauden ulkopuolella, ja niin tekisin varmasti minäkin jos asuisin Tukholmassa ja jos lenkkeilisin. Hienompia maisemia saa nimittäin kaupungista varmasti hakea.

Aikamme käveltyämme saavuttiin kadun toiseen päähän, joka oli siis jo aika lähellä Slussenia, Hornsgatanin alkupäässä. Meillä oli vielä pari tuntia aikaa ennen laivan lähtöä, ja päätettiinkin käyttää se trendikkäästi Södermalmilla kiertelyyn. Tosiasiassa käytiin Åhlensilla ihastelemassa ruotsalaisen tavaratalon sisustusvalikoimaa (lue: minä ihastelin), kunnes lopulta palattiin takaisin laivalle.

Monteliusvägen Monteliusvägen Monteliusvägen Monteliusvägen

Vaikka Viikkarin risteilyllä ei jäänyt Tukholmalle aikaa reilua kuutta tuntia enempää, riitti se aika todistamaan että kaupungissa on todellakin aika paljon muutakin nähtävää kuin vanhakaupunki sekä kuninkaan ja kuningattaren mukaan nimetyt ostoskadut. Ajatus pidemmästä piipahduksesta Tukholmassa sai lisää pontta juuri näiden maisemakatujen perusteella, sillä kieltämättä maaliskuinen keli ei ehkä tuonut noita näkymiä esiin siinä kaikkein parhaimmassa valossa. Pitkä visiitti Tukholmaan saa kuitenkin odottaa vielä tovin, sillä nyt edessä on tosiaan seikkailuja ihan muualla kuin Ruotsissa, vaikka postauksia Ruotsinmaalta on kyllä luvassa vielä pitkä liuta.

Eng: If you happen to visit Stockholm, I highly recommend Monteliusvägen.

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Mari 13.3.2015 at 0.16

Ihania Tukholma-fiilistelyjä! Huippua että pääsit ja pääset tutkimaan kaupunkia enemmän tämän jälkeenkin. Edelleen lämmöllä muistelen joulukuista itsenäisyyspäivän Tukholma-pyrähdystä! <3

Vastaa
Inka 14.3.2015 at 7.38

No sama, se oli kyllä hyvä reissu! :) Vois koittaa kattoa jotain vastaavaa, jahka kotiudut takaisin Suomeen!

Vastaa

Jätä Kommentti