Pallontallaajat.net
Valikko

Kansainvälistä tunnelmaa Streat Helsinki -katuruokafestivaalilla

Kirjoittanut Inka 22.3.2015

Viikonloppuna Helsingissä ruokaintoilijoita hemmotteli Streat Helsinki -katuruokafestivaali. Kaupungin katuruokakulttuuri on tavallisesti lähes olematonta, mutta nyt tänä viikonloppuna se nousi täysin uusiin sfääreihin tämän kansainvälisen ruokatapahtuman voimin, sillä Senaatintori ja Torikorttelit täyttyivät eksoottisia makuja tarjoilevista ruokarekoista ja -kojuista. Bongattiinpa Senaatintorilla myös Pallareiden blogipuolelta tuttu tuk tuk.

Sapuskaa oli tarjolla monesta maailmankolkasta, ja halutessaan olis voinut lähteä ruokamatkalle vaikkapa Intiaan, Amerikkaan tai jopa Libanoniin. Herkullisesti ruuasta ei siis ollut puutetta, ja uusia makumaailmoja oli mahdollisuus päästä kokeilemaan lähes pikkurahalla.

Streat Helsinki Streat Helsinki Streat Helsinki Streat Helsinki Streat Helsinki Streat Helsinki

Me piipahdettiin ruokatapahtumassa lauantaina alkuillasta treenien jälkeen, mikä oli hyvä valinta sillä veikkaan pahimman ryysiksen olleen muutamaa tuntia aikaisemmin, sillä nyt torilla oli verrattain aika rauhallista. Mulla on selvästi vielä treenaamista tämmöisten ruokatapahtumien suhteen, sillä vaikka nyt tuolla ei ollut edes paljoa porukkaa, alkoi väenpaljous ja ruokakojujen tutkiminen ahdistaa aika nopeasti. Se kuitenkin helpotti heti kun tehtiin päätös että mille kojulle mennään, ja viimeistään siinä vaiheessa kun edessä oli lautasellinen höyryävän kuumaa nyhtölammasta juuresranskalaisten kanssa, ei mielessä ollut mikään muu kuin herkullinen ruoka.

Lopulta päädyttiin maistamaan vain yhtä annosta, sillä ennakkovalmisteluista huolimatta ei oikein löydetty kojuista muuta, mikä sopi lukuisten (tällä kertaa fyysisten) ruokavammojen kanssa yhteen. Seitsemän euroa maksanut annos oli runsaan alkupalan kokoinen, ja jaettuna siirsi nälkää sopivasti siihen saakka, kun päästiin treenien jälkeen kotiin.

Streat Helsinki Streat Helsinki Streat Helsinki Streat HelsinkiStreat Helsinki

Streat Helsinki Streat Helsinki Streat Helsinki

Ajatuksena katuruokafestivaali oli mun mielestä varsin mainio, mutta vähän ihmetytti kyllä annosten hinta, sillä kaikki eväkset maksoivat järkiään lähemmäs kymmenen euroa, mikä on sämpylästä tai rullasta kieltämättä aika suolainen hinta, vaikka laatu eittämättä oli suurimmassa osassa kojuja vähintään kohdallaan. Mulle kuitenkin katuruuan ydinajatus on se edullisuus yhdistettynä herkullisuuteen, ja jos päätän mennä jäätävän kylmällä säällä syömään katuruokakojulle, oletan että ruoka on edullisempaa kuin ravintolassa, missä annoksen voi nautiskella istuen ja sitä voi odottaa lämpimässä sisätilassa.

Festaritunnelmaa oli kuitenkin varsin mielenkiintoista käydä haistelemassa, ja eniten harmittaa että missattiin perjantai-iltana järjestetty, Riku Rantalan vetämä ötökkäruokaworkshop treenien vuoksi. Ehkä ens kerralla, sillä toivon kovasti että tää nyt toista kertaa järjestetty ruokailottelu saa vielä jatkoa!

Eng: We enjoyed delicious street food in Helsinki this weekend with Streat Helsinki street food festival.

Lisää tästä aiheesta

14 Kommenttia

Jerry / Pako Arjesta 22.3.2015 at 20.49

Mahtavaa päästä kohta testailemaan tuollaisiakin elämyksiä, kun asuu siellä :D. Mitä mahdollisuuksia! :)
Kuulostaa nimittäin kivalta tapahtumalta, vaikka vähän kallista olikin. Itsekin pitäisi totutella enemmän noihin ihmismassoihin, kun ne alkaa helposti ahdistamaan (kaikkialla muualla paitsi Japanissa) :P.

Vastaa
Inka 22.3.2015 at 21.20

Voin Jerry kyllä kuvitella sun ilon, kun muistan iteki miten innoissani olin viime vuonna samasta asiasta. Ja oikeastaan oon edelleen. :D Tuntuu vaan että täällä tapahtuu jatkuvasti jotain, ja en ees halua kuvitella minkä verran noita siistejä tapahtumia tulee missattua. Mutta toivottavasti kaikki oikeat, kuten esimerkiksi nyt tämä, pääsee kokeiluun. Tervetuloa vielä kerran! :)

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 23.3.2015 at 6.56

Ai niin, vastahan itsekin muutit viime vuoden puolella Helsinkiin, joten tosiaankin tiedät, millaisissa fiiliksissä täällä ollaan :)! Hienoa, että edelleenkin päätös on tuntunut hyvältä. Kaikkeen ei aina ehdi, mutta mieluummin on liikaa vaihtoehtoja kuin liian vähän ;).

Kiitos!

Vastaa
Inka 23.3.2015 at 17.36

No elä, aivan märkäkorvia täsä ollaan edelleen. :)

Vastaa
Ninni 22.3.2015 at 21.05

Me käytiin viime kesänä Tampereelle vastaavilla ruokafestareilla ja ihan parasta kun loppupäivästä saatiin yhdestä kojusta hamppareita kolme kahden hinnalla. Se oli minun onnenpäivä! :D ei vaan, kiva että tollaset ruokatapahtumat kuten ravintolapäivä ja katuruokajutut on saaneet jalansijaa täälläki, mun maha tykkää!

Vastaa
Inka 22.3.2015 at 21.22

:”’D En kestä tuota sun kommenttia, niin hyvä! Munki maha kieltämättä tykkäis, ja kaks burgeria kolmen hinnalla kuulostaa siltä, että olispa pitäny eilen mennä illalla vielä uudelleen. Ja lisää katuruokaa, tää oli toivottavasti vasta alkua!

Vastaa
Anu Haapala 23.3.2015 at 9.18

Suosion perusteella uskaltaisi päätellä, että Street Helsinki on tullut jäädäkseen. Ehkäpä järjestäjät innostuisivat jopa järkkäämään tätä vähän useammin ja jos voi toiveita esittää, niin lämpimämpään vuodenaikaan. :)

Itse en tänä vuonna jaksanut tosin mennä tsekkaamaan tapahtumaa ollenkaan, sillä määkään en viihdy ruuhkissa. Viime vuonna kävin pyörähtämässä, mutta sen verran paljon oli porukkaa lauantaina puolenpäivän maissa liikkeellä, etten lopulta jaksanut jonottaa yhteenkään kojuun.

Vastaa
Inka 23.3.2015 at 17.37

Heh, joo kieltämättä tuli sama mieleen siellä tuulessa tarpoessa, että kesäinen katuruokafestari kelepais myös vallan mainiosti. Nyt ei ollut ihan hirveästi porukkaa kun oltiin alkuillasta lauantaina, mutta ihan riittävästi mulle. Selvästi pitää vielä reenata tuota nälkäisenä ihmismassoissa ruoan metsästämistä. :D

Vastaa
Raija 23.3.2015 at 18.25

Hei apua mitä sun blogille on tapahtunut… tuo kamala somepalkki liikkuu ainakin näin mobiiliversiolla lukiessa niin keskellä sivua ihan kokoajan, että kuvien katselu on lähes mahdotonta (koska keskellä kuvaa on kokoajan tuo palkki) ja tekstiinkään en pysty keskittymään kun hermot menee tuohon palkkiin, joka vainoaa kokoajan keskellä ruutua. :I byhyy, toivottavasti muutosta on edessä ja sun kirjoituksia pääsee taas lukemaan ilman ärsytystä. :)

Vastaa
Inka 23.3.2015 at 21.32

Voi eii apua että iski melkein paniikki! Joo siis tää on osa nyt tuota muutosta, en osaa ite säätää tuota joten pitää odottaa että tekniikka hoitaa, ja se on nyt vähän kestänyt vaikka piti olla parin päivän juttu, joten mun ja kaikkien muidenkin täällä piipahtavien pitää olla kyllä kärsivällisiä. Mutta I feel you, palaa kyllä itelläki käpy kun ei pysty oikeen keskittyyn, sen takia koitanki postailla nyt vähemmän ettei kaikki lukijat karkaa kun tuo palkki käy hermoille.

Mutta kiitti kommentista ja toivottavasti jaksat oottaa siihen asti että tuo palkki rauhottuu ja saadaan pysymään paikoillaan!

Vastaa
Rimma - matkablogi 23.3.2015 at 20.55

Melkein tultiin mekin tuonne lauantaina, mutta oli niin järkyttävän kylmä tuuli että sitten skipattiin. Ehkä ens kerralla :)

Vastaa
Inka 23.3.2015 at 21.33

No elä, oli kyllä niin jäätävää!

Vastaa
Marimente 24.3.2015 at 10.57

Tällaiset tapahtumat saa kaipaamaan Helsinkiä! Ja yleensä kaikki mikä vähänkään liittyy ruokaan.. ;) Kävin edellisellä kerralla järjestetyssä StreatHelsinki-tapahtumassa ja vaikka ruoan tuoksu oli huumaava (kuin myös väkimäärä), muistelin että annokset oli tosiaan aika ylihinnoiteltuja, harmi. Tacorekkaan oisin voinut jonottaakin, ja vähän aiheesta poiketen, luin että Helsinkiin on avattu hiljattain joku uusi meksikolainen paikka samoilta omistajilta..Lucha Llibre tjsp, ootko kuullu?

Vastaa
Inka 24.3.2015 at 17.05

Haha, todellakin kaikki mikä vähänkään liittyy ruokaan on aina kiinnostavaa! :D Toivotaan että järjestäjät oivaltaisivat, että hintoja voisi hilata pikkuisen alemmas sillä sehän on nimenomaan se katuruuan idea!

Ja en muuten oo kuullu! Kiitti vinkistä, täytyypä tsekata. :)

Vastaa

Jätä Kommentti