Pallontallaajat.net
Valikko

Kohti pohjoista

Kirjoittanut Inka 31.3.2015

Huomenna on luvassa pitkä kotimatka, sillä suuntaan pääsiäiseksi Ouluun. Tätä reissua oonkin odottanut hartaasti, sillä kävin pohjoisessa edellisen kerran jouluna, joten onhan tässä ehdittykin oleskella etelän variksena. Nappasin menomatkalle Onnibusin kyydin, sillä päätin viimein ryhtyä tuumasta toimeen ja tehdä jotain noille mun jäätäville kotimaansisäisille lentomäärille. Paluumatka tosin sujuu tutusti norjalaisen punaisin siivin, mutta onhan tässä jo yritystä.

Mun keskiviikko kuluukin aika lailla bussissa istuskellessa, sillä porhalletaan melkein koko Suomen läpi kahdeksassa tunnissa. Mun onnikka lähtee liikkeelle jo puolenpäivän aikaan, eli ehdin todennäköisesti Ouluun juuri parahiksi näkemään auringonlaskun, kun päivä on jo pohjoisessa aika paljon pidempi kuin täällä. Toinen Onnibusin vaihtoehto olis ollu yöbussi, mutta ihan niin hc en oo että olisin siihen lähtenyt.

Nallikari

Aivan näin jäätävät tunnelmat Oulussa tuskin on kuten reilu vuosi sitten Nallikarissa, mutta varustaudun siitä huolimatta matkaan astetta lämpimämmillä vaatteilla mitä etelässä. Ja täytyy tunnustaa, että pikkuisen on tässä kolmen kuukauden aikana ehtinyt tulla jo ikävä Ouluun, joten kahdeksan tuntia bussissa on ihan taatusti sen viiden päivän arvoinen, mitkä pääsen toisilla kotihuudeilla viettämään.

Joten Oulu, täältä tullaan jo! (Tai ainakin heti huomenna.)

Eng: I am travelling to my other hometown Oulu tomorrow, and I just couldn’t be more excited!

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Veerahoo 31.3.2015 at 23.43

Ota sajetakki ja kumpparit, täälä sattaa vettä! Nii ja lämpöasteita reilu 4. Tervetuloa :D

Vastaa
Inka 1.4.2015 at 6.36

Jes, kiitti! :D Odotan suurella innolla!

Vastaa
Rimma - matkablogi 1.4.2015 at 6.42

Hihi ja mä meen junalla! Ois pitänyt kyllä buukata sama kyyti ni oisit saanu musta ja Mandosta matkaseuraa! Kivaa bussiköröttelyä :)

Vastaa
Inka 1.4.2015 at 11.48

No niinpä, vitsi ku ois tienny! Kivaa matkaa teille! <3

Vastaa
Heli Auringonkalastaja 1.4.2015 at 12.34

Terkkuja Ouluun! Mulle tuliaisiks Ninwen pitsa :D

Vastaa
Inka 1.4.2015 at 14.40

No arvaa onko Ninwe listalla!? :D Katotaan pääsenkö toteutukseen asti vai jääkö haaveeksi.

Vastaa
Veera 1.4.2015 at 18.18

Ehkä pöhköä tarttua tällaiseen pikkujuttuun mutta mulla ainakin pisti silmään kun kirjoitit melkein puolen Suomen läpi matkustamisesta. Eihän tuossa ole kuin vasta puolet! :)

Muuten en ehkä tästä sanoisi, mutta itse rakastan pohjoista Lappia ja just tuommosilla sananvalinnoilla voi huomaamatta pienentää sen merkitystä ja olemassaoloa. En missään nimessä usko että sitä kuitenkaan tahallisesti tarkoitit :) Sanavalinnoilla on vaan (ainakin oman näkemykseni mukaan) iso merkitys siinä miten me maailmaa käsitetään.

Lopetan nipotukseni tähän, kivaa pääsiäistä ja tervetuloa Ouluun!

Vastaa
Inka 1.4.2015 at 19.12

Pakko myöntää että mietin tuota ilmaisua sitä kirjoittaessani, mutta päätin käyttää sitä puhtaasti nostalgisista syistä. Tietty on harmillista että se selvästi pienentää (niin suuren) Lapin merkitystä Suomen kartalla, enkä käyttäisi sitä esimerkiksi toimituksellisessa tekstissä missään nimessä, mutta blogikirjoituksissa on onneksi mahdollisuus välillä käyttää myös kokeellisia ja ei-niin-tarkkoja ilmaisuja vaikka vain siitä syystä, että ne nostavat hymyn suupieliin itsellä.

Mutta siitä huolimatta että tämä ilmaisu tuo mulle mieleen monia rakkaita muistoja en voi olla muuta kuin samaa mieltä sun kanssa. Siispä jatkossa uskonkin pitäytyväni varsin erilaisessa kuvailussa. Kiitti siis kommentista ja muistutuksesta, että ei se Suomi siihen Ouluun vielä lopu! :)

Ja pst! Hyvä sähköpostiosoite! :D

Vastaa

Jätä Kommentti