Pallontallaajat.net
Valikko

Muistoissa kesäinen New York

Kirjoittanut Inka 2.4.2015

Osallistuin toissapäivänä nuorten aikuisten Amerikka-verkoston eli Namen järjestämään New York -aiheiseen matkailuiltaan, ja kuten arvata saattaa, oli se aikamoista nannaa mulle ja monille muille Nykkifaneille. Ullan ja Kirsin Helsingin Suomi-Amerikka -yhdistyksen kanssa yhteistyössä järjestämän tapahtuman ohjelmassa oli kolme New Yorkia fiilistelevää esitystä, jotka veivät meidät kuulijat takaisin pilvenpiirtäjien Manhattanille, Brooklynin ihaniin siltamaisemiin sekä takaisin kaduille etsimään sitä kaupungin edullisinta gyroa.

En ehtinyt olla paikalla koko iltaa, ja multa jäikin Ullan New York -kertomukset kuulematta. Onneksi mimmin kirjoittama blogipostaus antaa kuitenkin vähän vinkkiä siitä, mitä esityksessä oli luvassa.

Illasta inspiroituneena kaivelin viimekesäisiä kuvia häämatkalta, jotka melkein jo katosivat vanhan kännykän hajottua. Täytyy myöntää, että tämä kombinaatio sai mut hetkeksi uppotutumaan haaveikuviin siitä, että pääsisin taas pian tallaamaan New Yorkin katuja, vaikka Amerikan-reissua ei kyllä ainakaan tälle vuodelle ole luvassa. Palataan siis noihin viimekesäisiin helletunnelmiin!

Instagram Trave Thursday New York City Instagram Trave Thursday New York City Instagram Trave Thursday New York City

Kesäinen New York helli meitä viime heinä- ja elokuussa lämpimillä säillä ja paettiinkin vähän väliä veden äärelle vilvoittumaan. Vaikka ei vielä saatukaan uintikokemusta Nykistä, oli tuuli riittävä viilennys betoniviidakon helteeseen. Matkailuillassa puhuttiin juurikin noista New Yorkin rannoista, ja sain jo ennestään tutun Coney Islandin lisäksi myös monta uutta vinkkiä (joita en siinä innostuksen puuskassa tietenkään kirjoittanut ylös asti). Jotain superkiehtovaa on kuitenkin siinä ajatuksessa, että noiden valtavien pilvenpiirtäjien luota pääsis lyhyessä ajassa keskelle todellista rantatunnelmaa. “Ihan kuten Miamissa”, eräs namelainen tiistaina totesi.

Siltojen ihastelun ja veden äärellä tepastelun lisäksi tallattiin New Yorkin katuja tietysti myös pilvenpiirtäjiä katsellen. Rakastan Nykissä nimenomaan sitä kulissimaista fiilistä mikä on, kun kulkee televisiosarjoista ja elokuvista tutuissa maisemissa ja bongaa ympäriltä jatkuvasti yksityiskohtia, jotka on tuttuja Frendeistä, How I Met Your Motherista tai vaikkapa Sinkkuelämää-sarjasta.

Instagram Trave Thursday New York City Instagram Trave Thursday New York City

Koska lentolippuja New Yorkiin ei oo eikä tuu ihan heti, on viime kesänä hankituilla kokemuksilla ja näillä kuvilla pärjättävä. Eiköhän se onnistu, sillä tässä on onneksi vaikka mitä muita seikkailuja luvassa!

Eng: Oh, how much I miss New York!

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu sekä Kaukokaipuun Nella ja Wanderlust Expert Veera. Minut löytää Instagramista nimimerkillä @inkakha.

Lisää tästä aiheesta

26 Kommenttia

Heidi / Auringon alla 2.4.2015 at 8.39

Voi vitsi mikä New York -ikävä tästä tuli! Meilläkään ei oo lippuja ainakaan toistaiseksi, joten ei auta kuin kärvistellä :( Me ollaan muuten käyty Rockaway Beachilla, se oli ihan hauska kokemus, vaikka toukokuussa ei kyllä uimaan uskallettukaan. Mut oli sellaista rähjäistä surffifiilistä ja hyvät tacot ainakin vedettiin :)

Vastaa
Inka 2.4.2015 at 21.18

Tuo teidän rantakokemus kuulostaa kyllä varsin kivalta vaikka ette uimaan päässeetkään. Pitää pitää Rockaway Beach mielessä. :)

Vastaa
ulletin 2.4.2015 at 10.22

Ihana postaus! Ja huippua kun pääsit matkailuiltaan. Mun pitää tehdä postaus ihan sua varten siitä mun esityksestä blogiin :) Kävin sitä varten kaikki mun kevään 2011 kuvat läpi ja löysin ennenjulkaisematonta materiaalia niin paljon. Voin siis hyvin yhtyä tohon fiilikseen, että vitsi kuinka kirvelevä ikävä mulla on kans Nyciin! Ja tuo minkä sääkin mainitsit toistui kyllä tiistain puheenvuoroissa. New Yorkissa käveleminen on just niinku elokuvista =)

Ps. Mun on pakko tilata tuo How I met your mother, koska kaikki hehkuttaa sitä ja nyt vielä kuulen et se on Nyc-sarja -> verkkokauppaan!

Vastaa
Inka 2.4.2015 at 21.21

HIMYM on kyllä mahtava, suosittelen!! :) Odotan mielenkiinnolla sitä sun postausta, varsinkin niitä kuvia!

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 3.4.2015 at 10.23

Mäkin lukisin Ulla mielelläni sun esitykseen liittyvän postauksen kun en päässyt paikan päälle :)

Vastaa
Inka 4.4.2015 at 12.04

No niin Ulla, postausta eetteriin!

Vastaa
Ulla 5.4.2015 at 23.54

Saamanne pitää! =)

Vastaa
Inka 7.4.2015 at 18.49

Huippua!!

Katja 2.4.2015 at 10.26

Millonhan mää pääsisin edes ensimmäisen kerran käymään noissa maisemissa!?
Tiedän jo etukäteen, että rakastusin tohon kaupunkiin. <3

Vastaa
Inka 2.4.2015 at 21.21

No pääset ihan varmasti, toivottavasti pian. Oon varma että tykkäisit! :)

Vastaa
Annika - home & away 2.4.2015 at 11.04

Upeita kuvia, näistä jos mistä tulee tarvata NYCiin. Kaikilla reissulla on tullut tallattua aika lailla samoja keskustan katuja, joten ens kerralla (jos sellainen tulee) täytyy lähteä tutustumaan niihin rantoihin myös! Ja sun blogista etsin ne kaikki ruokapaikkavinkit siinä vaiheessa :)

Vastaa
Inka 2.4.2015 at 21.23

Kiva jos fiilis välittyy. :) Ja katuja siellä kyllä riittää, eli varmaan niitä uusia maisemia on nähtäväksi. Ruoasta puhumattakaan! ;)

Vastaa
Mipa 2.4.2015 at 12.42

I miss it too!!!

Vastaa
Inka 2.4.2015 at 21.42

No vähän hyvä!!!

Vastaa
Sofia / Liikkeellä 2.4.2015 at 12.49

Kyllä nillä fiilikseen pääsee, tällainenkin joka ei oel nykissä edes käynyt! Juuri katsoin How I Met Your Motherin viimeisen kauden, tosi hauska sarja kyllä vaikka viimeinen kausi olikin ihan pieni pettymys.

Vastaa
Inka 2.4.2015 at 21.43

Mulla oli ihan samat fiilikset, ei tosiaan olla hyvä se viiminen tuotantokausi. Mutta Nyc-maisemat kyllä kelpas!

Vastaa
Satu VW I Destination Unknown 2.4.2015 at 21.46

Noin yleisesti ottaen kaupungit ovat harvoin ykkösenä reissulistallani, mutta nyt ovat kyllä matkablogit tehneet sen, että haluaisin itsekin tuonne suunnalle fiilistelemään Nykin hajuja ja makuja. Ja nämä teidän häämatkan kuvat eivät siis yhtään auta asiassa….. :)

Vastaa
Inka 4.4.2015 at 12.02

Se on jännä mikä vaikutus matkablogeilla on, mullakin on noussu Uusi-Seelanti reissulistan kärkikahinoihin just blogien ansiosta. :)

Vastaa
Pirkko / Meriharakka 3.4.2015 at 10.22

Ja sitten kun NYCistä saa tarpeekseen, etenkin jos suunnittelee sinne kevät- tai kesämatkaa, niin kannattaa harkita amerikkalaisten lomasaarien Martha’s Vineyardin tai Nantucketin liittämistä matkaan. Oltiin viimeksi viikko NYCissä ja viikko saarilla ja etenkin Nantucketilla haluaisin kyllä vielä joskus palatakin. Jos joku innostui/tuli uteliaaksi, niin blogista löytyy juttua näistä saarista(kin).

Vastaa
Inka 4.4.2015 at 12.02

Voiko Nykistä saada koskaan tarpeekseen? :D Amerikassa riittää kyllä nähtävää, ja näistäkään paikoista en ollut kuullut aikaisemmin. Kiitos siis vinkeistä!

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 3.4.2015 at 10.30

Voi ihana New York <3 Harmi etten päässyt sinne iltamaan mukaan fiilistelemään. Täytyy vaan fiilistellä omassa blogissa ja kuvien kautta lisää. Nykin nälkä ei laannu varmaan koskaan! Heidin mainitsemasta Rockway Beachistä olen kuullut myös hyvää. Jos se seuraava Nykin reissu ajoittuisikin enemmän kesäaikaan, niin olisi jotenkin luontevampaa lähteä käymään rantsulla :D Montauk on kiinnostanut myös pitkään ja siellä kuvattu HBO:n sarja Affair ei todella helpottanut haaveita ollenkaan noista maisemista ja majakoista.

Vastaa
Inka 4.4.2015 at 12.05

Heh, joo ehkä kesäaikaan mieluummin sinne rantsulle, mutta toisaalta onhan se kiva fiilistellä rantamenoa myös muina vuodenaikoina, vaikka se uiminen tietty olis se pääasia. :) Ahh, vitsi noita jenkkisarjoja riittää, Affair pitää tsekata satunko jäämään koukuun, sillä majakkamaisemia vois kyllä katella..

Vastaa
Rimma - matkablogi 3.4.2015 at 13.39

Meillä on ensi keväällä suunnitelmissa – vihdoinkin – reissu Nykiin ja huudeille. Voi että nämä kuvat ei ainakaan vähentäneet matkakuumetta länteen! En kestä.

Vastaa
Inka 4.4.2015 at 12.05

Niin ihanaa että pääsette sinne viimein! Ja iso jee matkakuumeelle, vähän mahtavaa että ens kevät tuo teille amerikan! :)

Vastaa
Annika - Tarinoita Maailmalta 5.4.2015 at 23.07

Ahh, New York. Pitäsköhän tästä nyt niin villiintyä ja varata joku vkonloppumatka kesälle! Olisi niin kiva päästä tsekkaan kaupunki kesäaikaankin :)

Vastaa
Inka 7.4.2015 at 18.48

Hmm, no sanotaanko näin että jos oot niin lähettä että pystyt pyörähtään siellä ihan vaan viikonloppureissulla, niin käy munki edestä! :D

Vastaa

Jätä Kommentti