Pallontallaajat.net
Valikko

Pääsiäisloma Oulussa

Kirjoittanut Inka 8.4.2015

Pääsiäinen Oulussa meni hujauksessa, ja vaikka pääasiassa loma kului rakkaiden seurasta ja hyvästä ruuasta nauttiessa, ehdin piipahtaa pariin otteeseen myös keskustassa ihmettelemässä, mitä kaikkea siellä onkaan viime aikoina tapahtunut. Huvittavaa on se, että niiden vuosien aikana mitä kaupungissa asuin tuntui, että mikään ei koskaan muuttunut vaan kaikki pysyi ihan samana, mutta kun sanottiin goodbye, on kaupungissa meneillään hirveä myllerrys. Mutta ei se haittaa, pitäähän Oulunkin joskus uudistua, vaikka kallioparkkia en pidäkään yhtään minään.

Astuessani ensimmäistä kertaa Rotuaarille sitten joulukuun sain kokea sen, mikä Oulussa on kaikkein parasta: ei tarvitse kauaa kulkea, kun vastaan tulee joku tuttu. Olinkohan ehtinyt ottaa kaksi askelta kävelykadun puolella kun bongasin heti Sallan, ja olikin superkiva vaihtaa nopeasti kuulumiset siinä kotoisassa ympäristössä. Myöhemmin bongasin vielä pari muutakin tuttua, ja se onkin ollut aina mun suosikkipiirre Oulussa. Jotain hyvää siinäkin on, että on asunut samoilla nurkilla niin pitkään.

Oulu Oulu-4 Oulu-5 Oulu-3 Oulu-7 Oulu-8 Oulu-6 Oulu-2

Kaupungissa oli tuttuun tapaan melko autiota, mutta se ei mua juuri haitannut. Oli kivaa kun oli tilaa, ja sain rauhassa nuuhkia oululaista ilmaa (Nuottasaaren sellutehtaat ei onneksi lemunneet) ja fiilistellä tuttuja kulmia. Oulu oli yhtä ihana kuin aina ennenkin, ja oon tosi kiitollinen jälleen kerran siitä, miten hyvin se meitä kohteli.

Mulla oli ennen matkaa suuret suunnitelmat käydä känkyllä Ninwessä sekä maistella höyhtyäläisen gelaterian valikoimaa, mutta molemmat jäivät seuraavaan kertaan, sillä lauantaisten häiden johdosta ruokaa riitti pitkälle pääsiäisen ohi. Ruokapaikkojen missaaminen harmittaa kyllä kieltämättä vähän, sillä en oo syöny kunnon känkkyä sitten Oulusta pois muuttamisen jälkeen, ja olisihan se pitänyt käydä tsekkaamassa, millainen jäätelöbaari Höyhtyälle on marraskuussa avattu. Huvittaa kieltämättä ajatus, että pohjoiseen kaupunkiin avataan juuri jäätelöbaari keskellä pimeintä talvea. :D

Seuraavasta Oulun-reissusta ei toistaiseksi oo hajuakaan, mutta täytyy järjestää asiat niin, että pääsen syömään gelatoa ja fiilistelemään pohjoisen valkeaa kaupunkia kesällä, kun yölläkin on valoisaa. Oli muuten hauska huomata, miten siellä oli jo nyt hurjan paljon valoisampaa kuin täällä!

Eng: My old hometown Oulu was even more beautiful than before, maybe moving has made me to appreciate the lovely details of the city.

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Rimma - matkablogi 9.4.2015 at 8.27

Oulu <3 Hihi harmi ku et tullut vastaan!

Vastaa
Inka 9.4.2015 at 19.40

Heh, sepä oliski ollu hauskaa! :)

Vastaa
Marimente 9.4.2015 at 10.47

Voihan Oulu! <3 Aika nostalginen tunne tuli mullekin tästä postauksesta. Ja tuo vaaleanpunainen rakennus – saiskohan sieltä vuokrata vaikka jonkun huoneen edes..? :)

Vastaa
Inka 9.4.2015 at 19.40

No elä muuta sano, määki aina oon haaveillu jos Puistolan taloon pääsis edes käymään!

Vastaa
Tarja 9.4.2015 at 20.28

Näyttääpä se kotikaupunki komialta sun linssin läpi :) Kaikkea tuota ei ehdi fiilistellä, kun arkisin noilla kulmilla liikkuu. Höyhtyän jätskibaaria voi suositella. Laatuja oli liikaakin, valinnanvaikeus iskee ja kerta kaikkiaan ei jaksa kyllä syödä kuin yhden pallon. Sanopa muuten muuta, että Oulussa sitä voidaan avata jätskibaari pahimpaan ja pimeimpään loska-aikaan syksyllä :D Ja vielä keskustan ulkopuolelle. Mutta en valita; on nimittäin melkein meidän naapurissa. Veikkaan, että kesällä tulee vierailtua kerta jos toinenkin…

Vastaa
Inka 9.4.2015 at 22.46

Se on kyllä jännä, miten arkisin unohtuu nimenomaan se fiilistely. Kiva, jos tää postaus muistutti, miten kivalta Oulu näyttääkään. :) Heh, valinnanvaikeus on onneksi positiivinen ongelma, ja odotan kyllä innolla että pääsen testaamaan oululaisen gelaterian jätskivalikoiman, kuulostaa kyllä niin hyvältä ja kesällä ihan pakollinen vierailupaikka!

Vastaa
Maarit 9.4.2015 at 22.10

Mie en oo vielä ikinä käynyt Oulussa! Sitä näkyy niin paljon teidän pohjosen tyttöjen blogeissa, että joskushan siellä olisi varmasti mukava itsekin käydä :) Pienissä kaupungeissa on tunnelmaa.

Vastaa
Inka 9.4.2015 at 22.46

Noni, sinne siis ens kesänä! Ja todellakin on tunnelmaa, Oulu on just sopivan kokoinen. :)

Vastaa

Jätä Kommentti