Pallontallaajat.net
Valikko

Aurinkoinen treeniviikonloppu Helsingissä

Kirjoittanut Inka 12.4.2015

Mikäs sen parempi kombo kuin keväinen viikonloppu, mahdollisuuksia täynnä oleva kaupunki sekä joukko vuosien takaisia treenikavereita? Ihan heti ei tuu kovin montaa kivempaa juttua mieleen, sillä tämä viikonloppu oli täynnä niin hyvää seuraa, maistuvaa ruokaa, aurinkoa kuin kovaa treeniäkin, joka tuntuu kropassa taatusti vielä huomennakin.

Saatiin siis Karimin kanssa meidän pohjoiset treenikaverit, jotka tunnetaan myös meidän Road Trip -reissukavereina, meidän luo Helsinkiin. Osa joukkueesta saapui jo aikaisin perjantaiaamuna ja loput alkuillasta juuri sopivasti niin, että ehdittiin perjantaisiin treeneihin. Otettiin siis hiki päälle oikein kunnolla heti treeniviikonlopun alkajaisiksi, ja oli kyllä niin mukava päästä pitkästä aikaa tuttujen kavereiden pieksettäväksi, ja sainkin turpaani oikein kunnolla, kuten asiaan kuuluu.

Treeniviikonloppu-4 Treeniviikonloppu-5 Treeniviikonloppu-6

Näiden poikien kanssa on treenattu vuositolkulla, ja minä oon parhaani mukaan yrittänyt pysytellä mukana niiden vauhdissa, vaikka oon tavallisesti aina ainoa mimmi. Eipä siinä muuten mitään, mutta taas kerran sain huomata, miten paljon kyrsii olla jätkiä huonompi monessa asiassa. On se kumma, kun en jaksa hypätä yhtä korkealle tai potkia yhtä kovasti ku pojat, mutta ehkä ens kerralla.. Onneksi aina voi ainakin yrittää!

Mun uudella kotiseuralla on viikonloppuisin treenit sekä perjantaina että lauantaina, eikä kaks raskasta mutta hulvatonta lajitreeniä ei ollut aivan riittävästi meille, ja niiden väliin piti saada vielä jotain muuta. Mietittiin pitkään että mitä sitä tehtäis lauantaina, kun oli luvattu tähänastisen kevään lämpimin päivä, ja lopulta päädyttiin boulderoimaan! Lisättiin siihen myös mukavasti kävelyä, sillä kuljettiin siirtymiset harvinaisen epähelsinkiläisesti jalan sporan tai dösän sijaan.

Salmisaaren kiipeilykeskus Salmisaaren kiipeilykeskus Salmisaaren kiipeilykeskus Salmisaaren kiipeilykeskus Salmisaaren kiipeilykeskusBoulderointi olikin aika jännää, ja kiipeilyareena yllättäen isompi kuin mitä olin aikaisemmin kokeillut. Oon käyny pari kertaa kokeilemassa lajia Oulun Toppilassa sijaitsevassa kiipeilykeskuksessa, ja kieltämättä oon boulderoinnissa aivan surkea, mutta ei sen väliä sillä tykkään lajista siitä huolimatta.

Tunnettuna nynnynä pääsin ylittämään itseni, sillä uskalsin kiivetä ensimmäistä kertaa tuonne boulderointiseinän päälle saakka, mitä en oo koskaan aikaisemmin kyennyt tekemään. Lajille kuuluvasti en tietenkään uskaltanut hypätä sieltä metrien korkeudesta, mutta onneksi kiipeilyareenalla oltiin huomioitu myös nynnyt, jotka pääsi alas myös liukumäkeä pitkin. :D

Meidän porukassa oli muutama joka oli kokeillut lajia aikaisemmin, mutta aika noviiseja oltiin koko joukko. Ilmeisesti saatiin myös aika monta nauruntyrskähdystä ja pään puistelua konkareilta, mutta ei sen väliä sillä parhaamme yritettiin! Mää pysyttelin turvallisesti noiden keltaisten eli helpoimpien reittien parissa sillä niissä oli enemmän kuin tarpeeksi haastetta mun taitotasolle, mutta ainakin osa porukasta taisi valloittaa myös astetta hankalampia eli vihreitä reittejä. Ja sitten katseltiin hämmästyneinä, miten paikalla olleet juniorit veteli niitä haastavimpia reittejä näyttäen meille vähän mallia..

Salmisaaren kiipeilykeskus Salmisaaren kiipeilykeskusSalmisaaren kiipeilykeskusSalmisaaren kiipeilykeskusUusien lajien kokeileminen on kyllä huippua, sillä vaikka oma laji on ja pysyy, kaipaa sitä väistämättäkin välillä vaihtelua. Sitä boulderointi todellakin tarjosi, ja lopulta oltiinkin niin kädet ruvella, että homma oli pakko lopettaa. Lisäksi tekniikka oli tietysti niin hukassa, että onnistuttiin väsyttämään itsemme jo ensimmäisen tunnin aikana, eikä puristusvoimaa sen jälkeen juuri ollut.

Salmisaaren kiipeilyareena on nyt kokeiltu, ja seuraavaksi pitää testata jotain muuta. Odotan ainakin innolla kesäsuppailua Töölönlahdella, mutta ehkä ennen sitä päästään kokeilemaan vielä jotain toista uutta lajia.

Eng: This weekend I was training with my travelmates who came to visit us in Helsinki. In addition to our Taekwon-Do training we went to Salmisaaren kiipeilyareena and tried bouldering. I sucked at it, but still it was really fun.

Lisää tästä aiheesta

12 Kommenttia

Pingviinimatkalaiset 12.4.2015 at 23.16

Olipas ihanat kuvat ja kivan kuuloinen lauantai. Erityisesti Karimin köysitemppuilu sai täällä naurun hersymään ;)

Vastaa
Inka 13.4.2015 at 20.40

Kiitti! Haha, se ei kyllä osaa olla rimpuilematta. :D

Vastaa
Annika / Britannika 12.4.2015 at 23.29

Mä oon nyt käynyt yhteensä hurjat neljä kertaa boulderoimassa ja oon super innostunut lajista! Mulle käy tosin myös aina noin että oon jo parin kiipeilyn jälkeen ihan loppu ja just kun alkaa oppia miten joku reitti pitäis kiivetä niin sitten onkin voimat ihan loppu…

Vastaa
Inka 13.4.2015 at 20.43

Joo en kyllä tajua mikä siinä on että pitää boulderoida käsillä eikä jaloilla, ja sitte on muutaman nousun jälkeen ihan puhki! Ehkä se on vielä sitä aloittelijan hommaa, toivottavasti jossain vaiheessa taidot pääsis kehittyyn sen verran että pääsee enemmän kuin sen pari nousua!

Vastaa
onnela 13.4.2015 at 6.54

karim……. :D

Vastaa
Inka 13.4.2015 at 20.43

No I know! :DD

Vastaa
Jonahi - Discovering Sunbeams 13.4.2015 at 9.18

Boulderointi on totisesti ihan huippua, vaikka puntit aina tutiseekin!

Vastaa
Inka 13.4.2015 at 20.43

Ehkä se siitä helepottaa, kun tarpeeksi monta kertaa kokeilee. Ainakin toivottavasti, yritys on kova!

Vastaa
Laura R. / Laura let's go 13.4.2015 at 9.19

Määki maluun! Oon käyny boulderoimassa joskus vuosia sitten ja se oli niin tehokasta ja hauskaa hommaa! Niin ja vaikeeta :D Mitä toi maksoi tuolla Salmisaaressa?

Vastaa
Inka 13.4.2015 at 20.43

Jesh, mennään joskus vaikka yhessä! Makso 10 e + 4 e kenkävuokra, eli ei paha!

Vastaa
Tytti 13.4.2015 at 14.18

Ihan huippuja kuvia!! :D

Vastaa
Inka 13.4.2015 at 20.44

Kiitsa peipsu! :D

Vastaa

Jätä Kommentti