Pallontallaajat.net
Valikko

Shake Shackin haastaja saapui Helsinkiin

Kirjoittanut Inka 14.4.2015

Nyt kaverit, tyhjentäkää jääkaappinne ja pyyhkikää suupielenne, sillä nyt on luvassa täysi satsi hampurilaisfiilistelyä. Kuten te varmasti tiedätte, mää rakastan hampurilaisia. Yks parhaimpia juttuja jenkkireissuilla on tietysti ruoka, ja nimenomaan hampurilaiset. Viikonloppuna kirottiin kavereiden kanssa, kun Helsingistä ei yksinkertaisesti löytynyt mitään hyvää hampparipaikkaa, minne oltaisiin voitu mennä poikien kanssa fiilistelemään menneitä jenkkireissuja. Harmillisesti treeniviikonloppu oli just viime viikolla, sillä tällä viikolla kaupungin hampurilaistilanne muuttuu merkittävästi.

Pietarsaarelainen, vuonna 2014 aloittanut Friends & Brgrs rantautuu nimittäin Helsinkiin. Ravintolan idea on tarjota laadukkaita burgereita edulliseen hintaan, ja ainakin ensikokemuksen perusteella siinä on onnistuttu. Ruoka on tietysti lähiruokaa ja raaka-aineet mahdollisimman puhtaita. Jauheliha jauhetaan paikan päällä valituista ruhonosista ja hampurilaiset kootaan ravintolassa vasta asiakkaan tilauksen jälkeen, kuten monissa yhdysvaltalaishampurilaisravintoloissa, jotka ovat meikäläisenkin suosikkeja.

Viimeksi sunnuntaina mietittiin, että mihin pitää Helsingissä mennä että saa kympillä oikeasti hyvän hampurilaisen, jonka laatutaso toisi mieleen ne kauan kuolatut Amerikan-reissut ja todettiin että ei mihinkään, sillä mitään semmoisia paikkoja ei ole. Vähänkään hyvästä burgerista saa maksaa parikymppiä, ja se jenkkilän hintatasoon tottunutta tietysti kyrsii. Friends & Brgrs vastaa onneksi tähän kysyntään, sillä puljun hampparit, kuten esimerkiksi nuo kuvissa näkyvät tuplahampurilaiset, maksavat kymmenisen euroa.

Friends and BrgrsFriends and Brgrs Friends and Brgrs Friends and BrgrsNo oliko noista hamppareista sitten mihinkään? No voin ensikokemuksen perusteella kertoa, että oli! Ulkoasun perusteella hampurilaisista tuli ensimmäisenä mieleen Shake Shack, samoin kuin koko ravintolan tunnelmastakin. Sama fiilis välittyi myös ensipuraisulta, joka vei hetkessä takaisin Madison Square Parkin sympaattiseen hampparikioskiin keskelle newyorkilaista kesäpäivää.

Kuusi kaverusta, jotka ovat puljun takana, maistelivat hampurilaisreseptiä kehitellessään noin sataa hampurilaista ja söivät burgereita muun muassa Lontoon Five Guysissa ja Shake Shackissa. Amerikkalaisketjujen vaikutuksen maistaa, ja se on ainoastaan hyvä asia. Naudanlihasta valmistetut pihvit oli superherkullisia, mutta kaikkein eniten mua ilahdutti sämpylä.

Näin vilja-allergisena sämpylöiden kohdalla pitää tavallisesti tehdä valinta, että onko kyseinen ruoka sen arvoinen että sen vuoksi ottaa vatsanpuruja, ja tämä sämpylä todella oli, sillä se oli just semmoinen herkullinen, kitalakeen tarttuva perunasämpylä, joka hampurilaisessa pitääkin olla.

Friends and Brgrs Friends and Brgrs Friends and BrgrsFriends & Brgrs Friends and Brgrs

Kuten kuvasta näkyy, herkullista oli ja kaikki meni. En yleensä ikinä tilaa ranskalaisia saati syö minkäänlaista majoneesia, mutta nyt päätin ottaa kokonaisen annoksen ja se kannatti, sillä ranet oli superhyviä! Ravintolassa ollaankin tosi ylpeitä ranskalaisista, sillä täydellisen reseptin ja kuhunkin kauteen sopivan perunalajikkeen löytäminen olivat kuulemma työn ja tuskan takana, mutta tämän kokemuksen perusteella voin kyllä nostaa peukut pystyyn ja sanoa että se työ kannatti.

Listalla on myös gluteenittomia ja vegeversioita, ja mikä parasta, pihvejä saa halutessaan tilattua tasan niin monta kuin ikinä haluaa. Karim tapaa tilata Five Guysissa hampurilaisen neljällä pihvillä, joten sitä täytyy kokeilla myös tuolla.

Seuraavan kerran kun valtava Ameriikan-nälkä iskee, on mulla ihan ehdottomasti suuntana aivan kaupungin rautatieaseman vieressä sijaitseva Friends & Brgrs Helsinki.

Hampurilainen nautittu maksutta Millan ja Juhanan huikeassa seurassa.

Eng: Friends & Brgrs is a new hamburger restaurant in Helsinki which serves a high-quality burgers that reminds me of Shake Shack.

Lisää tästä aiheesta

28 Kommenttia

Jerry / Pako Arjesta 14.4.2015 at 17.12

Kuten sanoinkin jo Millan ja Juhanan blogin puolella, tuo paikka menee niin To Eat -listalle :D! Ihan mielettömän hyvältä näyttää ja kuulostaa! AAAHHHH Helsinki ottaa meidät avosylin vastaan, kun juuri muuton aikoihin aukeaa tällainenkin paikka :D.

Vastaa
Inka 14.4.2015 at 17.13

Haha, ei tarvi paljo miettiä mistä haette muuttoeväät! :D

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 14.4.2015 at 18.00

Voi muuten olla tyhmä kysymys, mutta onhan tuolla ihan normi takeaway kanssa :P? Koska tuo ei ollut yhtään hassumpi idea ;). Tai toisaalta… tullaan taas tekemään uutta siivousta ensi viikonloppuna, joten ehkä jo silloin :D. (edelliset eivät tehneet loppusiivousta, joten nyt mennään jo toista kertaa korjaamaan heidän jälkiään)

Vastaa
Inka 15.4.2015 at 22.17

Ehkä on, en tiiä mutta olettaisin. Eiköhän siellä palvelu pelaa. :) Ihan kreisiä, että joudutte sieltä asti tulemaan tänne useaan otteeseen tekemään loppusiivousta, käsittämätöntä!! Onpahan sitten ainakin hyvin puunattu asunto.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 16.4.2015 at 16.34

Eiköhän ole :).

Jep, ihan sanonko mistä. No tosiaan onneksi on sentään sitten siisti, kun on kolme päivää sitä jynssätty xD. Ei oo muuten halpaa ostella noita siivousaineita, kun ekana päivänä meni vissiin kaks pulloa pelkkää yleispuhdistusainetta.

Inka 16.4.2015 at 22.05

Huhhuh, kylläpä sitte ainaki kiiltää!

Heidi / Auringon alla 14.4.2015 at 17.23

Mä en kestä! Näyttää niin herkulliselle, että olen vakuuttunut noiden olevan ihan superhyviä! Ja jos tuo mieleen Shake Shackin, niin ei voi mennä pieleen! Ja perunasämpylä on just se juttu, nam. Jospa pääsisin näitä joskus vielä testaamaan. Jos en, niin ainakin pääsen kesällä Jenkkeihin mättämään :D

Vastaa
Inka 15.4.2015 at 22.16

Jes, ihanaa että muitakin perunasämpyläfaneja löytyy! :) Ja en kestä että lähet TAAS kohta jenkkeihin, hullua! (ja niin ihanaa! ;D)

Vastaa
Anu Haapala 14.4.2015 at 17.31

Hyvä vinkki, kiitos kun kerroit uutuudesta! Helsingistä on todellakin puuttunut kohtuuhintainen mutta laadukas hampurilaisravintola. Täytyy mennä testaamaan noi vegeburgerit. :)

Vastaa
Inka 15.4.2015 at 22.16

Toivotaan, että vegeburgerit on ainaki yhtä hyviä ku perinteiset! Ainakin työntekijät kehuivat vuolaasti mutta noh, siitähän niille maksetaan. :P

Vastaa
Jenna 14.4.2015 at 19.15

Kiitos vinkistä! Olen parin viikon päästä tulossa Helsinkiin eikä tarvii kahdesti miettiä, missä syödään ;)

Vastaa
Inka 15.4.2015 at 22.17

Jeuu, mahtavaa! :))

Vastaa
Tiramisuheidi 14.4.2015 at 20.20

Kylläpä tulikin Shake Shack mieleen! Wautsiwau, kiitos kovasti vinkkauksesta, menee testiin heti seuraavalla Helsinki-visiitillä! :)

Vastaa
Inka 15.4.2015 at 22.17

Huippua, toivotaan että tykkäät ja että maut vie sutki reissulle takas Nyciin! :)

Vastaa
Maarit 14.4.2015 at 21.08

Luulen, ettei tuu olemaan vaikeeta saada mies tuonne mukaan! :)

Vastaa
Inka 15.4.2015 at 22.17

Haha, no ei varmastikaan! :D

Vastaa
Anu / Anu Goes 14.4.2015 at 21.16

Loistavaa! Rakastuin Shake Shackin burgereihin ensipuraisulla viime syksynä New Yorkissa, enkä tämän postauksen jälkeen kyllä malta odottaa kuukauden päässä häämöttävää paluuta Suomeen! Pakko päästä testaamaan as soon as :D

Vastaa
Inka 15.4.2015 at 22.18

No ehottomasti! Ja mahtavaa, että koto-Suomessa odottaa yks kiva asia lisää. :)

Vastaa
Annika - home & away 14.4.2015 at 21.44

Näyttää tosi hyvältä! Siinä Aikatalossa on muuten myös joku toinen hampparipaikka, oisko se nimi Morrison tms. Käytiin siinä syksyllä kerran, eikä se mun mielestä ollut ollenkaan huono. En kyllä osaa verrata Jenkkeihin, kun siellä ne hampparit on jääny vähemmälle :)

Vastaa
Inka 15.4.2015 at 22.19

Jes, oonki kuullu siitä kehuja mutta en uskaltanu ottaa riskiä, sillä burgerit (tai ainaki ne mitä mää olisin valkannu) makso 20 euroa, joten tuntu vähän turhan kovalta riskiltä. Kannatti oottaa, sillä mää en varmaan muualla enää käykään burgerilla ko tuolla.

Vastaa
Kea | Deep Red Blues 14.4.2015 at 21.56

Aah mä niin odotin tätä juttua! Tällekin viljavammaselle tulee kyllä poikkeusviiva kirjaan jos sä hampurilaiskuningatar väität että sämpylä on täydellinen ja jää kitalakeen kiinni. Heti kun saan hampurilaisseuran mukaani ja jono ei ole ihan kohtuuton niin menen! NAM!!

Vastaa
Inka 15.4.2015 at 22.19

Kyllä ja kyllä! Mennään vaikka yhessä!

Vastaa
Laura R. 14.4.2015 at 22.22

Joo-o, onhan tuo rafla päästävä testaamaan! Ihan järkyttävän herkullisen näköisiähän nuo on. Onneks söin just kaks hemmetin isoa ja herkullista tortillaa, niin en ihan ajautunut hulluuden partaalle tätä lukiessa ;D

Vastaa
Inka 15.4.2015 at 22.19

:D Hyvä, tankkaaminen on kaiken a ja o myös blogeja lukiessa!

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 15.4.2015 at 0.13

Kiitos vielä mainiosta seurasta :) Hyvää oli! Sen haluan kyllä joskus todistaa vielä omin silmin kun Karim vetää mainitut 4 pihviä, huh! Uskon kyllä, että se onnistuu, mutta todistamaan on silti päästävä :D

Vastaa
Inka 15.4.2015 at 22.20

Kiitos teille! Ja nejä pihviä ei varmana oo Karimille mikään ongelma, eli mennään ihimeessä sitte porukalla! :D

Vastaa
Markus | Metallia Matkassa 15.4.2015 at 20.11

Nom! En ollut vissiin ainut joka aisti yhtäläisyyksiä Shake Shakiin. Olipa tuo värimaailma sattumaa tai ei, melkoisen freesi ja kutsuva ilme on ketjulle saatu! Täytyypä lähteä itsekin testailemaan ja muistelemaan leppoisia päiviä New Yorkissa :)

Vastaa
Inka 15.4.2015 at 22.21

Kieltämättä maun lisäksi myös nimenomaan värimaailma ja se tietty freesiys toi Shake Shackin mieleen tosi vahvasti. Kannattaa ehdottomasti käydä testaamassa, luen mieluusti hamppariblogista tuloksia. :)

Vastaa

Jätä Kommentti