Pallontallaajat.net
Valikko

Värikylläinen vierailu Garachicossa

Kirjoittanut Inka 16.4.2015

Selailin vähän aikaa sitten lämpökaipuussani kuvia syyskuun Teneriffan-reissulta, ja aika nopeasti huomio kiinnittyi eri sinisen sävyissä loistavaan veteen ja värikkäisiin taloihin, jotka molemmat kieltämättä hyppäsivät huutomerkin lailla myös paikan päällä. Kolmantena reissupäivänä meillä oli ohjelmistossa vierailu pienessä Garachicon kaupungissa, joka on monien muiden saaren pikkukaupunkien tavoin omalla tavallaan hyvin matkailijoiden valloittama.

Garachico Garachico Garachico Garachico

Lyhyt vierailu pienessä kaupungissa ei oikeastaan olisi voinut alkaa paremmin, sillä pakumme pysäköi meren rannalle, missä oli käynnissä mieleenpainuvan kovat pauhut. Turkoosinsininen merivesi kuohusi hirvittävällä voimalla aallonmurtajiin samalla, kun varhaisen aamupäivän aurinko lämmitti. Opas puhui jotakin tien toisella puolella sijaitsevasta patsaasta, mutta sillä hetkellä en voinut keskittyä mihinkään muuhun kuin aistimaan ympäristöä.

Mun mielestä ihan turhan nopeasti me hylättiin rantabulevardi ja siirryttiin kaupungin sisäosiin, jotka olivat nekin varsinaista ilotulitusta, sillä siitä avautui kapeiden katujen verkosto, joka oli täynnä toinen toistaan värikkäämpiä taloja. Siinä mulle oikeastaan vasta avautui kanarialaisten pikkukaupunkien kauneus, juuri noissa värikkäissä taloissa. Ne oli jotain, mitä olin ehkä mielikuvissani odottanyt näkeväni enemmän Meksikossa (missä myös ne pikkukaupungit jäivät oikeastaan kokonaan näkemättä), ja olin sanalla sanoen yllättynyt siinä vaiheessa kun tajusin, että mun mielikuvien Meksikoa on myös Kanariansaarilla.

Siinä heitettiin taas romukoppaan kaikki ennakkoluulot, mitä olin tuota saariryhmää ja erityisesti Teneriffaa varten koko ikäni niin huolellisesti valmistellut. Goodbye vaan!

Garachico Garachico

Kävely värikkäiden talojen reunustamia kapeita katuja pitkin oli valitettavasti vain siirtymä, joka piti suorittaa tiukasta aikataulusta johtuen ripeästi. Olisin niin kovin mieluusti jäänyt haahuilemaan pitkin katuja, kuuntelemaan eri rakennusten historiaa ja ihmettelemään talojen värikylläisyyttä vielä hyvin paljon pidemmäksi aikaa, kuin nyt oli mahdollisuus.

Me nimittäin suunnattiin, kuten näköjään kaikki muutkin Garachicoon saapuneet turistit, kaupungin pääaukiolle ja sitä ympäröiviin nähtävyyksiin. Seuratessani paikalla olleita ihmisiä en voinut muuta kuin palata hetkeksi sinne mielikuvieni ja ennakkoluulojeni Teneriffalle, mistä munt onneksi revittiin takaisin pilvenhuuruisiin haavekuviin heti seuraavassa ja meidän lyhyen kaupunkikierroksen viimeisessä paikassa.

Palattiin nimittäin aika nopeasti takaisin rannalle, missä sijaitsi se juttu, mistä syystä olin odottanut kaupunkivierailua hyvin pitkään ja hartaasti, nimittäin uima-altaat! Kyseessä ei kuitenkaan ollut mikään tavallinen kaakeleilla vuorattu betoniallas, vaan ihan oikea, luontoäidin muovaama uima-allas!

Garachico Garachico Garachico

Garachicon kaupungin edustalla olevat luonnon uima-altaat ovat syntyneet jo 1700-luvulla tulivuorenpurkauksen yhteydessä. Vuoresta purkautuva hehkuva laava valui jossain vaiheessa mereen asti, ja päästyään kosketuksiin kylmän meriveden kanssa se jähmettyi niille sijoilleen muodostaen kaikeksi yllätykseksi uima-altaan! Tavallisesti altaat ovat vapaasti kaikkien käytettävissä, mutta tietenkin juuri tuolloin meidän vierailun hetkellä mereltä pauhasi niin kovat aallot, että altaat oli turvallisuussyistä suljettu. Siinä hetken aikaa aaltoja seurailtuani jätin kyllä mukisematta nurinat sikseen, sillä kukapa nyt haluaisi joutua kovan aallon vietäväksi ja paiskautua muhkuraiseen, jähmettyneeseen laavaan…

Kuten kuvista näkyy, altaita oli monen eri syvyisiä, ja luontoäiti onkin huolehtinyt myös perheen pienimmistä tarjoamalla lapsosille kahluualtaat. Portaat sen sijaan on ihan ihmisten asentamia, jotta altaisiin pääsee polskimaan helpommin.

Garachico Garachico Garachico

Näin jälkikäteen mietittynä Garachico oli oikeastaan paras paikka heti Teiden ja Anagan jälkeen, missä Teneriffan-reissun aikana käytiin. Toki vierailtiin kaupungissa vaan melko lyhyesti, joten en sitten osaa sanoa, jaksaako merta ja värikkäitä taloja ihastella loputtomiin, mutta tuon lyhyen vierailun jälkeen jäi ainakin semmoinen fiilis, että voi kun sinne pääsisi vielä uudestaankin. Ja tietty myös uima-altaisiin.

Eng: A small town called Garachico surprised me completely when I was travelling in Tenerife. I would not have thought that such a beautiful place would be found in a touristy island, but gladly my trip taught me that there is so much more about Tenerife than most of the people realize. 

Lisää tästä aiheesta

12 Kommenttia

Anu Haapala 16.4.2015 at 7.42

Teneriffa voi yllättää. :) Mä olin todella pitkään sitä mieltä, että Kanariansaarilla ei ole yhtään mitään nähtävää – ilman, että olin siellä edes käynyt – ja oon kyllä saanut huomata olleeni niin väärässä.

Parin kuukauden Teneriffalla hengailun jälkeen haluaisin joskus tehdä saman kaikilla muillakin saarilla. Ja mä en edes ole käynyt tuolla Garachicossa – kertoo aika paljon siitä, miten paljon nähtävää on pelkästään Teneriffalla!

Vastaa
Inka 16.4.2015 at 22.02

Heh, ihanaa että tuo pahamaineinen lomasaari pääsi yllättämään sutkin! :) Ja siellä kyllä riitti nähtävää, hullua!

Vastaa
Arna | Cocoa etsimässä 16.4.2015 at 15.17

Pitäisi varmaan itsekin matkustaa tuonne vähän pöllyttämään ennakkoluulojaan. Aiva upeita maisemia, ja noihin altaisiin pulahtaisin kyllä enemmän kuin mielelläni!

Vastaa
Inka 16.4.2015 at 22.03

Ennakkoluulojen pöllyttäminen on välillä ihan virkistävää, vaikka ihan mielelläni pidän myös kiinni muutamista typeristä ennakkoluuloista ihan vaan sen takia, että siihen on vielä toistaiseksi oikeus. :D

Vastaa
lena / london and beyond 16.4.2015 at 19.12

Näytän tän postauksen kaikille niille, jotka mollaa mulle Kanariaa ja etenkin Teneriffaa.

Mua ottaa niin päähän ihmisten asenteet Kanariaa kohtaan, ja yhdistetään Ingles = koko saaret. Tää teidän käymä paikka on aivan ihana! :)

Vastaa
Inka 16.4.2015 at 22.06

Hehe, ihana kommentti Lena! :D

Ja joo, kyllä iteki sain vähän tuulettaa pöllöt tapulista ennakkoasenteiden suhteen. Näin vasta kaks saarta ja ne oli sen verran upeita, että en uskalla kuvitellakaan mitä kaikkea niistä muista löytyykään! Ja Garachico oli kyllä ihan supersymppis! :)

Vastaa
Susanna 16.4.2015 at 22.51

Kaunis meri. Sisiliassa on myös muuten tuollaisia laavan muodostamia rantamaisemia, ne on erikoisia. Näin myös etelä-Italiassa Ladispolissa kerran yhden rannan jossa koko ranta oli mustaa auringon kanssa kilpaa hehkuvaa laavakiveä, jäi kyllä mieleen!

Vastaa
Inka 18.4.2015 at 9.23

Mustat rannat on kyllä upeita!

Vastaa
Susanna 16.4.2015 at 22.52

äitini piti muuten myös enemmän just Teneriffasta kuin Kanariasta

Vastaa
Inka 18.4.2015 at 9.23

Jes, iso peukku Teneriffalle!

Vastaa
Heli / Auringonkalastaja 17.4.2015 at 19.18

Kaunista!

Vastaa
Inka 18.4.2015 at 9.24

Noniin, sinne vaan Teneriffalle! :)

Vastaa

Jätä Kommentti