Pallontallaajat.net
Valikko

Päivitystä kuvauskalustoon: Canon EOS 6D N

Kirjoittanut Inka 19.4.2015

Olen salaa haaveillut uudesta kamerasta ehkä viime vuoden kesästä lähtien, ja uuden vuoden tienoilla uskalsin jopa myöntää ääneen, että mun hurjasti rakastama Fujifilmin minikokoinen Finepix X100 ei ehkä tarjoakaan niin hyvää kuvanlaatua, että se riittäisi mulle. Kirottuani kameran huonoa valovoimaisuutta useaan otteeseen sisätiloissa kuvatessani pohdin tarkkaan, onko mulla oikeasti tarvetta isolle järkkärille ja pystynkö mää palaamaan siihen maailmaan, missä kamera ei mahdukaan pieneen käsilaukkuun ja missä linssejä pitää vaihdella kuvauskohteen mukaan.

Treenasin joitakin kertoja ison kameran kantamista roudaamalla mukanani ikivanhaa 400D-kameraani sekä lainaamalla pariksi viikoksi Canonin täyskennoisen 6D-rungon. Jälkimmäisen kuvanlaatuun totuttuani oli varmaan itsestään selvää, että olin valmis tekemään sen uhrauksen parempien kuvien vuoksi, ja päätin että iso kamera kulkee mukana siinä missä pienikin.

Canon EOS 6D N

Pohdiskelin kameran hankkimista kuitenkin vielä monta viikkoa, vaikka olinkin päättänyt että Canon EOS 6D N oli se, mihin rahani sijoittaisin. Onneksi Karimin veli oli menossa pääsiäisenä naimisiin ja mua pyydettiin ottamaan heidän hääkuvansa, ja sainkin siitä syyn hankkia kamera viimein ennen pääsiäisen häitä.

Vertailin verkkokauppoja aika pitkään ja lopulta Eveliinan suosituksesta ja oman hyvän kokemuksen perusteella (tilasin Fujifilmin samasta paikasta) painon tilaa-nappia Cyberphoto-verkkokaupassa. Meni ehkä viikko, ja uus kamera oli kotona. En tiedä säästinkö väärässä paikassa, mutta tilasin siis kamerasta naked-version, eli mun rungossa ei ole GPS- eikä wi-fi -ominaisuutta. En oo koskaan käyttänyt kumpaakaan, ja koin ainakin ostohetkellä 200 euron säästön noiden ominaisuuksien tuomaa käyttömukavuutta suuremmaksi. Katsotaan sitten myöhemmin tuunko tätä päätöstä joskus katumaan, mutta toistaiseksi tässä on pärjätty vallan mainiosti.

Tilasin 6D:stä pelkän rungon, mikä tarkoitti sitä että mulla oli ainoastaan yksi siihen sopiva linssi, 50 mm f/1.4. Ekalta road tripiltä newyorkilaisesta valokuvaajien karkkikaupasta eli B&H:sta itelleni valmistujaislahjaksi ostamani linssi on mun ehdoton suosikki, ja rakastan sitä kieltämättä vielä enemmän yhdistettyäni sen täyskennoiseen runkoon. Reissukuvaukseen se ei kuitenkaan yksinään käy, sillä 50-millisellä on melko hankala, ellei jopa mahdotonta kuvata maisemia. Siispä samalla kun tein ostopäätöksen kamerarungosta tiesin, että ostoslistalle päätyy myös laajakulmalinssi.

Otaksuin että noin suuren kamerahankinnan tehtyäni saisin odotella hyvälaatuisen laajislinssi ostamista monta kuukautta, mutta tässä Sveitsin-reissun kynnyksellä alkoi iskeä paniikki. En jaksanut enää lainailla linssejä, vaan Pingviinimatkojen valokuvausekspertti-Juhanan suosituksesta painelin naapurissa eli Töölöntorin kulmilla sijaitsevaan Optotek-valokuvausliikkeeseen ja kävelin ulos hetkeä myöhemmin 20 mm f/2.8 -lasi kädessäni. Ostin linssin käytettynä, joten ensi viikon reissukassaan jäi vielä muutama roponen.

Canon EOS 6D N Canon EOS 6D N Canon EOS 6D N Canon EOS 6D N Canon EOS 6D N Canon EOS 6D N

Itse runkoon oon ollut toistaiseksi supertyytyväinen, ja tiesin kyllä jo ennen sen ostamista, että hankinta kannattaa. Odotan nyt jo varsin malttamattomana miltä iso kamera tuntuu reissussa pitkästä aikaa, ja erityisesti sitä, muuttuuko reissukuvien laatu lopulta mihinkään suuntaan. Muitakin muutoksia on ilmassa, sillä mulla on opettelussa vuosien Photoshopin-käytön jälkeen viimein kaikkien suosittelema Lightroom, joten katsotaan mitä tämä kombo tuo tullessaan.

Nyt ei sitten muuta kuin kuvaamaan! Otan muuten auliisti vastaan vinkkejä näteistä kameralaukuista, sillä saattaa olla että ihan kaikissa tilanteissa reppu ei oo se kätevin kantoväline. Tipsit tiskiin siis!

Eng: I updated my photographing equipment and bought Canon EOS 6D N camera. I have loved it so far, and a couple of days ago I had to buy 20 mm f/2.8 lens to go with it.

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Arja 19.4.2015 at 13.05

Onnea uudelle hienolle kameralle! :) Kuvauskaluston hankinta on kyllä näin kokemattomalle harrastelijallekin loputon suo. Ensin hankin itsekin syksyllä uuden kameran, no nyt pitäisi sitten saada valovoimaisempi objektiivi että saisi kunnollisia kuvia sisätiloissa ja illallakin, kun päivällä ulkonakin tulee niin hyviä. Minijärkkärin objektiivit vaan maksaa maltaita. Lightroom on täälläkin ikuisessa harjoittelussa, olisipa vaan aikaa käsitellä reissukuvia päivät pitkät, kyllä siinä saisi ajan hyvin kulumaan reissuja muistellen ja kuvia tuunaten :)

Vastaa
Inka 19.4.2015 at 22.54

Kiitos onnitteluista Arja! Täällä ollaan kyllä hitsin mielissään. :)

Heh, noinhan se just menee, että rungon jälkeen edessä on linssin hankinta ja yksihän ei riitä mihinkään. Just tuon laajiksen ostettuani totesin miehelle että nyt ei tartte hankkia enää laseja, nää kaks riittää mainiosti mutta sitten löysin itteni jo miettimästä vielä jotain kolmatta yleislinssiä. Että hyvin meni. :D

No sanopa muuta, olis vaan sitä aikaa kuvien editointiin! Tsemppiä meidän molempien harjoituksiin! :)

Vastaa
eve 19.4.2015 at 14.42

Mä oon tässä vähitellen totutellut Lightroomin käyttöön myös.. nyt vielä pitäis siirtyä raw-kuvaamiseen ja ehkä mennä vielä jollekin kivalle valokuvauskurssille ni saa tuosta 6D:stä mehut paremmin irti! :P
Mut ai että, tuo wifi-toiminto on ihan huippu, käytän sitä jatkuvasti… mut GPS:ää en oo kyllä vielä tarvinnut.

Vastaa
Inka 19.4.2015 at 22.55

Mää siirryin raweihin uuden kameran myötä, tuntui että pakko kun on noin hyvä runko, ei kehtaa enää kuvata jpgllä. :D Vähän enemmän menee aikaa kuin aikaisemmin, mutta laatu on kyllä vaivan väärti!

Haha, elä kehu sitä wifiä, alkaa vielä harmittaa. :D

Vastaa
Maarit 19.4.2015 at 17.16

Onnea uusista hankinnoista. Mä oon ollut koko aika Fuji fani ja kuvannut sillä pari vuotta. Kaikki Jenkkikuvat on myös Fujilla kuvattu, mutta nyt talvella hankin täyskenon Nikonin. Nikonilla olen ennen Fujia kuvannut aina, kai se on aina helpompi tuttua merkkiä käyttää. Olen myös hankkinut Cyperphtosta kaikkea kamerakamaa, siellä on joissain tuotteissa hinnat aika kohdallaan. :) Ja Nykissä käytiin tottakai B&H:ssa, josta tuli osteltua yhtä jos toista. Tuosta wifi hommastas en kyllä osaa yhtään sanoa, kun sitä ei itselläkään ole. Varmaan sellainen, että pärjää ilmankin, mutta jos oppii käyttämään niin sitten ei voi olla ilman.. :)

Vastaa
Inka 19.4.2015 at 22.56

Kiitos Maarit! Mielenkiintoista että oot kuvannu Fujilla, tuntuu että se merkki on niin paitsiossa Canonin ja Nikonin ohessa. Ja niinhän se varmasti on, että jos on joskus jotain käyttänyt niin vaikea se on vaihtaa, meilläkin oli koulussa Canonit, enkä oo koskaan miettinytkään Nikonia, mahdollisesti just siitä syystä…

Heh, B&H on kyllä niin huippu! Ja veikkaan että wifi on just niin tarpeellinen ku siihen on tottunu, eli onneksi pärjätään ilmankin. :)

Vastaa
lena / london and beyond 19.4.2015 at 17.49

Näyttääpäs nätiltä! Mullakin on ihan hirveä kamerakuume ja olisi ihan tosi jees ostaa uusi (just tuo 6D) ja alkaa opettelemaan kunnolla kuvausta. Jotenkin motivaatio olisi korkeammalla jos uuden kameran saisi. :D

Mukavia kuvaushetkiä, päästään varmasti nauttimaan sun uusista kuvista blogissakin :) Ja Lontoossahan tuota on hyvä testata ;)

Vastaa
Inka 19.4.2015 at 22.57

Kiitti Lena, nyt vaan uutta kameraa sullakin hankintaan!! :) Ja tosiaanki Lontooseen testaileen!

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 21.4.2015 at 9.57

Mulla oli nyt viikonlopun risteily/Lontoon reissulla Juhanan toinen runko, eli samainen 6D mukana ja voi että siihen menin ja rakastuin. Ikivanha 550D runkoni tuntui tänään aamulla reissun jälkeen ihan minirungolta :D Lontoossa en jaksanut keppien kanssa liikkuessa venksalta linssien kanssa ja pikkasen tiukaksi kieltämättä vetää täysikennoisellakin nähtävyyksien kuvaaaminen 50mm linssillä, joka oli rungossa kiinni kalansilmän sijaan (joka siis toinen reissussa mukana kantamani linssi). Ero kuitenkin tuon vanhan kamerani jälkeen, jolla 50mm jää todella tiukaksi, oli kuitenkin vaikuttava. En tiedä miten nyt enää palaan vanhaan runkooni. Ainakin se tuntuu hetken ihan pokkarilta :D Onnea vielä uudesta kamerasta!

Vastaa
Inka 21.4.2015 at 15.56

Voi ei, tiijän niin tunteen miltä tuntuu nykästä satasarjalainen kouraan tuon jälkeen, se on niin lelu verrattuna kutoseen. Vähän kiva kuitenkin että sait sitä reissun ajaksi lainaan, se varmasti teki tosi hyvää jälkeä! Ootanki jo innolla sun risteilykuvia. :)

Ja tuo ero kroppikennon ja täyskennon välillä näkyy kyllä aika hyvin nimenomaan 50-millisessä, vaikka tiukka se toki on edelleen… Toivottavsti pääset päivittämään omankin kuvauskalustosi pian! :)

Vastaa

Jätä Kommentti