Pallontallaajat.net
Valikko

Rentoakin rennompi lähtö reissulle

Kirjoittanut Inka 1.5.2015

On olemassa ihmisiä joilla on aina kiire seuraavaan paikkaan ja he saapuvatkin tavallisesti tukka putkella vähän myöhässä paikalle, ja katoavat nopeasti hetken päästä, kun on niin kova kiire. Sitten on niitä, jotka ovat tapaamispaikalla kymmentä minuuttia aikaisemmin, heräävät aamuisin puoli tuntia liian aikaisin “jotta ei vaan vahingossakaan tulisi kiire” ja joutuvat aina odottamaan.

Minä kuulun, ainakin omasta mielestäni, tuohon jälkimmäiseen kastiin. Toki libanonilaisella aikakäsityksellä ja “Yalla, yalla” -tyylisellä mentaliteetilla varusteltu aviomies on auttanut pääsemään irti siitä pahimmasta kellontarkkuudesta, mutta siitä huolimatta koen olevani ainakin suurimman osan ajasta hyvin ajoissa.

Se näkyy erityisesti niinä päivinä, kun on tarkoitus lähtä lentokentälle ja matkaan. Oon yrittänyt ihan ajatuksella opetella sitä että jos lentää käsimatkatavaroilla Ruotsiin, ei välttämättä ole tarpeellista saapua lentokentälle kahta tuntia ennen matkaa ja noh, tulokset on olleet vaihtelevia. Viime perjantaina oli ehkä mun epäonnistunein suoritus tähän asti, kun Sveitsin lento oli aikataulutettu lähtemään iltayhdeksältä, ja minä hoputin Karimia lentokenttäbussiin jo joskus viideltä.

Siihen oli kuitenkin muukin syy kuin kun parantumaton tarve olla ajoissa ja se oli visiitti Finnairin viime syksynä uudistuneessa Schengen loungessa, mistä piti tietysti saada kaikki irti.

Finnair Schengen Lounge Helsinki-Vantaa Finnair Schengen Lounge Helsinki-Vantaa Finnair Schengen Lounge Helsinki-Vantaa Finnair Schengen Lounge Helsinki-Vantaa Finnair Schengen Lounge Helsinki-Vantaa

Oon käyny aikaisemmin työni puolesta jonkun verran loungeissa ja kirjoitellut niistä blogiinkin useaan otteeseen, ja nyt kun visiitti taas mahdollistui, tällä kertaa blogin kautta, olin varsin innoissani päästessäni taas aloittamaan lomareissun varsin rennoissa tunnelmissa.

Oon todennut jo aikaisemmin että Helsinki-Vantaan lounget on huippuluokkaa, eikä tälläkään kertaa tarvinnut pettyä. Tosin perjantai-ilta siinä kuuden korvilla oli tietysti loungen koko viikon kiireisintä aikaa, ja rauhallinen fiilis oli lähtöportti 22 vieressä sijaitsevasta loungesta aika kaukana. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä istumapaikka löytyi ikkunan vierestä ja olin varma, että suurin ryysis olisi nopeasti ohi.

Hauskaa oli se, että ei oltu taidettu istahtaa alas pari minuuttia kauempaa, kun 50 State Puzzle -blogissakin useaan otteeseen vilahtanut Make käveli vastaan. :D Näin sitä vaan tavataan tuttuja bisnesmiesten valtaamassa loungessa. Make oli matkalla minnepä muualle kuin Ouluun, ja vaimo Ulla odotti kuulemma loungen toisella puolella, minne mieskin oli kohta matkaamassa.

Pikaiset kuulumiset naapurin kanssa vaihdettuamme me suunnattiin Karimin kanssa heti tsekkaamaan loungen tarjonnan, joka on se asia mikä noissa Helsinki-Vantaan loungeissa miellyttää miljöön ja harkitun sisustuksen lisäksi eniten.

Finnair Schengen Lounge Helsinki-Vantaa Finnair Schengen Lounge Helsinki-Vantaa Finnair Schengen Lounge Helsinki-Vantaa-23 Finnair Schengen Lounge Helsinki-Vantaa Finnair Schengen Lounge Helsinki-Vantaa

Ne muutamat lounget mitä oon maailmalla päässyt kokeilemaan, ovat nimittäin olleet varsin surkeita ruokapuolen suhteen. Viinaksia riittää vaikka kuinka, mutta oikeasti hyvä ruoka on aika harvinaista. Toisin oli tilanne nyt, sillä Finnairin Schengen lounge tarjoili toki niitä kuplivia ja kuplattomia juomia ja leivoksia, mutta myös sitä aina kaivattua oikeaa ruokaa.

Me saavuttiin paikalle noin tunti illallistarjoilujen päättymisen jälkeen, ja tiskeillä oli tarjolla aina valikoimaan kuuluva keitto ja salaatti, jotka oli molemmat varsin hyviä. Vaikka harva todennäköisesti maksaa loungen sisäänpääsyä päästäkseen syömään oikeaa ruokaa, oli se meidän molempien valinta skumpan tai viinilasillisen sijaan. Ja kyllä sitä keittoa kelpasikin siinä lipitellä samalla, kun seuraili lentokoneiden nousuja ja laskuja kiitoradalla.

Kuten ounasteltiin, lounge tyhjeni aika nopeasti ja kasin aikaan oltiin valtavassa tilassa melkeinpä kahdestaan. Valoisa lounge koostuukin useasta eri osasta ja sokkelosta, ja siitä on aika vaikea saada ensisilmäyksellä selkeää kuvaa.

Kävinkin seikkailemassa käytävillä useaan otteeseen, ja sain samalla vastauksen siihen, että voiko loungeen vaan pokkana kävellä sisään ilman mitään kortteja. No tähän ei ainakaan voinut, ainakaan jos oli parikymppisen tavallisen reissuroosan näköinen, sillä kolmen tytön joukko eksyi ilmeisesti loungeen ja pääsi aika pitkällekin ennen kuin loungen henkilökunta kävi kysymässä Finskin tasokorttia tai sisäänpääsymaksua. Se siitä ajatuksesta siis.

Loungeen pääseekin sisälle Finnairin bisnesluokan lentolipulla, vähintään Silver-tason kortilla tai 48 euron sisäänpääsymaksulla. Maksavalle asiakkaalle vierailu on hintansa väärti jos suunnitelmissa on syödä ja juoda lentokentällä ennen lennon lähtöä, sillä vaikka en tiedä paljonko kaljatuoppi tai edes kahvi lentokentällä tapaa maksaa veikkaan, että jos niitä muutaman meinaa kumota lentoa odotellessa, tulee siinä jo aiheelliseksi vertailla, kannattaako lounge-vierailusta maksaa. Siihen päälle kuitenkin saa rauhallisen miljöön ja aika kivat maisemat.

Finnair Schengen Lounge Helsinki-Vantaa Finnair Schengen Lounge Helsinki-Vantaa Finnair Schengen Lounge Helsinki-Vantaa Finnair Schengen Lounge Helsinki-Vantaa Finnair Schengen Lounge Helsinki-Vantaa Finnair Schengen Lounge Helsinki-Vantaa Finnair Schengen Lounge Helsinki-Vantaa Finnair Schengen Lounge Helsinki-Vantaa Finnair Schengen Lounge Helsinki-Vantaa

Meidän visiitti sujui melko leppoisasti, ja siinä vaiheessa kun lentoyhtiöltä tuli ilmoitus että kone on noin puoli tuntia myöhässä, ei juuri harmittanut vaikka oltiinkin lentokentällä, krhm, hieman hyvissä ajoin. Siinä vaiheessa hain lisää keittoa ja teetä, ja seurasin silmä kovana ikkunasta näkyviä lentokoneita.

Lopulta bongasin myös meidän Sveitsiin vievän lentokoneen laskeutuvan kiitoradalle, jolloin kumottiin vielä viimeiset teet kupin pohjalta, pakattiin kamat ja suunnattiin kohti lähtöporttia. Tää muutaman tunnin odotus sujui loungessa kyllä aika nopeasti ja erityisesti mukavasti, ja se olikin varsin mukava aloitus reilun parin tunnin lentomatkalle.

Postaus toteutettu yhteistyössä Finnairin loungen kanssa.

Eng: Before my departure to Zürich I arrived to Helsinki airport way too early, since I wanted to have enough time to hang out in Finnair Schengen lounge at the airport. I spent three hours in the lounge sipping tea, eating soup and looking at airplanes.

Lisää tästä aiheesta

14 Kommenttia

Jerry / Pako Arjesta 1.5.2015 at 11.07

Se on hassu juttu, miten tuolla loungella on kahdet kasvot. Kiireiseen aikaan sieltä ei meinaa löytää yhtään istumapaikkaa (ainakin meidän kokemuksen perusteella) ja rauhallisuus on melko kaukana. Mutta sitten kun tiettyyn kellonaikaan lähes kaikki poistuvat, koko tila jää itselleen käyttöön ja rauha laskeutuu maahan. Eli uskon, että erityisesti tästä loungesta muodostuu aika eriäviä mielipiteitä juurikin näiden ruuhkien takia :).

Todella hyvät kuvat ja hieno postaus! En tiedä ovatko nuo Finnairilta lainattuja kuvia vai miten olet saanut kuvattua paikkaa noin tyhjänä, mutta hienoja ne ovat silti :).

Vastaa
Inka 1.5.2015 at 11.22

Totta, aika hyvin sanottu tuosta loungesta! Oli kiva että päästiin näkemään molemmat puolet, sillä jos oltais oltu ainoastaan ruuhka-aikaan olis vierailusta jääny todellakin täysin erilainen kuva. Nyt onneksi lounge tyhjeni vierailun loppua kohti, jolloin oli mahdollisuus ottaa myös rauhallisemmat kuvat. Eli kiitos kehuista, omia ovat kuvat. :)

Vastaa
Heidi / Auringon alla 1.5.2015 at 11.40

Mä olen kans aina tosi ajoissa lentokentällä (ja ihan kaikkialla muuallakin), vaikka yhteen aikaan, kun matkustin enemmän työn puolesta, olin juuri niitä jotka oli vasta turvatarkastuksessa 20min ennen koneen lähtöä. Loungen rauha ja seesteisyys olisi joskus hauska kokea, vaikka Helsinki-Vantaa on muutenkin tosi viihtyisä kenttä :)

Vastaa
Inka 2.5.2015 at 8.55

Jes, iso peukku ajoissa olemiselle! :D Ja Hki-Vantaa on kyllä tosi viihtyisä kenttä, se on ihan mahtavaa!

Vastaa
Annika - home & away 1.5.2015 at 11.53

Mä kuulun niihin, jotka herää aamulla vaikka tunnin liian aikaisin, että voi rauhassa nauttia aamupalaa, mutta on silti myöhässä tai ihan viime tingassa joka paikassa – kuten lentokentällä. Harvoin on aikaa käydä edes naistenhuoneessa Helsinki-Vantaalla, joten en näe itseäni istumassa loungessa :D Varmasti viihtyisin, jos ilmaiseksi pääsisin, mutta mun mielestä 50 kuulostaa tosi isolta summalta, sillähän saa melkein jo lentolipun ostettua.

Vastaa
Inka 2.5.2015 at 8.56

Haha, kuulostaa vähän tutulta tuo aamukiire. :D Tosin siitä voisin kyllä ottaa mallia, että uskaltais mennä lentokentälle niin viime tipassa, ettei oo aikaa edes vessareissuun, niin jäis se odotusaika pikkusen lyhempään.

Vastaa
Minna 1.5.2015 at 13.17

Upeita kuvia! Samaan aikaan jotenkin tosi kansainvälisen tyylikkäitä, mutta silti seesteisiä.

Olen lähtijänä vähän joko-tai. Jos kyseessä on arkiset menot, kuten luento tai kaverien tapaaminen, olen usein myöhässä, varsinkin aamuisin. Mutta jos taas pitää ehtiä junaan/lennolle, olen yleensä “varmuuden vuoksi” aina aivan liian ajoissa. Varsinkin, jos kyseessä on vieras kenttä/asema, haluan olla hyvissä ajoin etsimässä oikeaa porttia/laituria.

Vastaa
Inka 2.5.2015 at 8.57

Kiitos kovasti kommentista Minna!

Vastaa
Mipa 1.5.2015 at 15.14

Heh, meillä menee just toisinpäin. Oon viime tipassa kentillä ja asemilla jos reissaan yksin, mutta other halffini kanssa sitten reippaasti etuajassa ja ensimmäisenä jonossa koneeseen :D Kivoja kuvia muuten!

Vastaa
Inka 2.5.2015 at 8.59

Jaa aika yllättävää että sun puoliso on superajoissa ja ekana jonottamassa. :”D Haha, mitenköhän se Karim on unohtanu nuo saksalaiset tavat niin hyvin, luulis että jotain on iskostunu mutta vissiin se arabien jee jee ei kiirettä -asenne tulee niin kotikasvatuksesta että kaheksan vuotta Saksassa ei vaikuta mitenkään. Noh, pääasia että kompensoituu, teillä ja meillä! :) Ja kiitti!

Vastaa
Make 2.5.2015 at 15.25

Ihan kohtuullisia Helsingin lounget. Jerry on aivan oikeassa, tiettyyn aikaan päivästä tuntuu, että loungen ulkopuolella voisi olla rauhallisempaa.
Kyllä ruokaa saa maailmalla, Frankfurtissa olin LH loungessa (Business) ja teemana oli Hot Dog. Hyviä olivat. Parhaimpana kokemuksena LH First Class Terminal ja First Class lounget, jotka ovat itseasiassa ravintoloita. Jenkeissä on saanut lähinnä naposteltavaa. Siellä tärkeintä on ollut läppärin lataaminen ja ajan kuluttaminen mukavasti ennen lähtöä..

Vastaa
Inka 3.5.2015 at 18.06

Mukava kuulla, että muuallakin kuin Helsinki-Vantaalla on tullut vastaan ruokaa tarjoilevia loungeja! :) Ja ravintolalounget kuulostaa kieltämättä aika mahtavilta..

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 3.5.2015 at 8.39

Ihanan tyylikäs tämä Finskin lounge, wautsi! Kyllä tuolla kelpaisi lentojaan odotella. En ole ollut kuin kerran Torontossa loungessa, kun oli pitkä vaihto ja silloinkin maksettiin siitä. Kyllä syöminen ja herkuttelu ja hyvät tuolit on parhaita noissa tiloissa ;)

Vastaa
Inka 3.5.2015 at 18.08

No niin totta! Loman aloitusta on kyllä hyvä päästä juhlistaan sille sopivissa puitteissa. :)

Vastaa

Jätä Kommentti