Pallontallaajat.net
Valikko

Kylpylätunnelmissa Sveitsin Baden Badenissa

Kirjoittanut Inka 18.5.2015

Arvaatteko mikä biisi soi päässä meidän viimeisen Sveitsin-päivän ajan, kun vierailtiin Badenissa?

Tuo suloinen pikkukaupunki sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä meidän majapaikasta Bruggista, ja oli meidän valinta viimeiselle päivälle. Paikallistuntija oli sitä mieltä, että Zürich on sama jättää välistä ja vierailla sen sijaan Badenissa, joten mitäpä me oltiin haastamaan paikallistuntemusta ja mentiin mielellämme sinne, minne meidät haluttiin viedä.

Aikaa ei ollut kuin muutama tunti ennen kuin piti viimein ottaa suunta kohti Sveitsin pääkaupunkia ja lentokenttää, mutta siinä ajassa ehdittiin vallan mainiosti tutustua tuohon noin 20 000 asukkaan kaupunkiin. Aloitettiin reissun ainoa kaupunkivisiitti (joka oli siis ainoa päivä, kun vetäsin tuolla matkalla farkut jalkaan verkkareiden sijaan) haistelemalla vastapuhjenneiden lehtien täyttämää puistoa. Koska tuossa vaiheessa kevät oli Suomessa vasta tuloillaan, oli erityisen ihanaa päästä ottamaan siihen pieni varaslähtö Keski-Euroopassa.

Baden oli oikeastaan just semmoinen kuin olisin sveitsiläisten kaupunkien voinut kuvitella olevan: täynnä värikkäitä taloja ja virheitä maisemia. Oli supermukava vaan seurata Tiinaa joka tiesi tasan tarkkaan minne mennä, ja näytti meille kaikkein kauneimmat talot, tai ainakin se siltä noin ensikertalaisen silmin vaikutti.

Baden Baden-2 Baden-3 Baden-5 Baden-7 Baden-4 Baden-6

Parasta Badenissa oli kuitenkin seuran lisäksi jalkakylpy, joka saatiin ihka ilmaiseksi, kaupungin tarjoamana – aivan kuten nimestäkin voi päätellä. Tiina oli nimittäin kuullut amerikkalaiselta kielikurssikaveriltaan, että paikallisen kylpylän pumppaamalla lähdevedellä pääsee hellimään väsyneitä koipia myös täysin ilmaiseksi, kun vaan tietää minne mennä.

Ja Badenissa parin nurkan takana, jokimaisemien äärellä meitä odotti kuumavesiallas, jonka vesi pumpataan suoraan kuumasta lähteestä. Näin reissuroosana en voinut muuta kuin arvostaa suunnattomasti sitä mahdollisuutta, minkä kylpylä tarjosi jalkahemmottelua kaipaaville kaupunkilaisille. Eipä siis muuta kuin kengät ja sukat pois ja varpaita upottamaan 47-asteiseen lämpimään veteen.

Kylpylän taakse oli siis pystytetty kunnon jalkakylpyamme ja sen päälle penkki, jossa pystyi rennon leppoisasti istuskella, uittaa varpaita lämpimässä vedessä ja katella maisemia. Me saatiin osaksemme vielä auringonpaistetta, ja pian pitkähihaisessakin jo ihan liian kuuma.

Aivan tarkkaa osoitetta en pannut merkille, sillä olinhan reissussa paikallisoppaan kanssa eli takki viimeistä narua myöten auki, mutta lurkkasin kuvista ravintola Sonnen olleen just joen toisella puolella. Karttagoogletus paljasti siis, että Badenin paras ja ilmainen jalkakylpypaikka sijaitsee jossain Limmat-joen rannalla Limmathof Baden -kylpylän takana, vastapäätä Sonne-ravintolaa.

Baden-9 Baden-10 Baden-11 Baden-13 Baden-12 Baden-14 Baden-15

Jalkalilluttelun jälkeen olo oli yhtä seesteinen kuin voi tuosta yläpuolella olevasta kuvasta päätellä, ja ihan ekaksi olis tehny mieli lähtä päikkäreille tai vielä paremmin ottaa tirsat niillä sijoin. Se ei kuitenkaan tullut kysymykseenkään, sillä korsaamaan pääsin vasta lentokoneessa matkalla kotoisaan Suomeen.

Päivävierailu Sveitsin Badenissa oli aika hauska tiiseri, sillä jokin kertoo, että tuolla Euroopan kolkassa tullaan vierailemaan vielä uudemmankin kerran!

Miltä sveitsiläiskaupunki näytti? Ja onko muuten tuommoisia vastaavia jalkakylpylöitä tullu vastaan muualla maailmalla? Kuulisin niistä nimittäin enemmän kuin mielelläni!

Eng: Baden in Switzerland offered us a free spa-like treatment. 

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Maarit Johanna 18.5.2015 at 20.23

Vähänkö huippu idea! Olis yhdelle päivälle vielä päiväretki avoinna ja Baden ei vissiinkään Zurichista kaukana ole. Ehkäpä tämä vois toimia ^^

Vastaa
Inka 18.5.2015 at 20.54

No ainakin jos ohjelmistossa on muuten vaellusta, niin pääsee sitten vähän hellimään jalkoja jälkikäteen, ja miksei tosiaan muutenkin. :)

Vastaa
Annika - home & away 18.5.2015 at 22.46

Kuulostaa hauskalta paikalta. Mulle selvisi vasta ihan hiljattain, että tuon niminen paikka on oikeasti olemassa ;) Ihana sun letti!

Vastaa
Inka 19.5.2015 at 20.57

Hehe, mulle selvis siellä paikan päällä, hyvin olin siis tehny kotiläksyt ennen reissua. :D Olin ihan menossa Baseliin, eli joo ei nyt menny ihan nappiin. Ja kiitti, pitää välillä yrittää. :)

Vastaa
Jepa Unelmatripillä 19.5.2015 at 21.20

Hauska idea laittaa tuollainen “yleinen jalkakylpylä” joen varteen. :) Eipä ole tullut vastaan missään.

Vastaa
Inka 20.5.2015 at 22.28

No munki mielestä oli kyllä ihan mahtava, kiva ylläri. :)

Vastaa

Jätä Kommentti