Pallontallaajat.net
Valikko

Vaihtoehtoista tekemistä Virossa: seikkailupuisto Saarenmaalla

Kirjoittanut Inka 24.5.2015

Ennen kuin mennään itse asiaan, haluan sanoa isot kiitokset kaikille perjantaiseen postaukseen kommentoineille! On ollut supermielenkiintoista lukea erilaisia mielipiteitä blogiyhteistöistä sekä myös kuulla teidän lukijoiden ja muiden bloggaajien ajatuksia siitä, millainen on hyvin toteutettu blogiyhteistyö. Kommentit yhdistettynä foorumin matkablogikeskusteluun tulleisiin viesteihin sai ainakin munt pohdiskelemaan hyvinkin syvästi sitä, millainen tosissaan on hyvä yhteistyöpostaus.

Siitä päästäänkin Viron reissuun, jonka tein jokunen viikko sitten. Kyseessä ei tosiaan ollut mikään yhteistyöreissu vaan työmatka, jolla pääsin kokemaan yhtä sun toista jännää, ja ne seikkailut ansaitsevat kyllä saada huomiota myös täällä blogissa. Yksi hauskimmista paikoista oli Hallikiven seikkailupuisto Saarenmaalla, ja odotin sitä kyllä tosi kovasti, sillä tsuumailtuani menoa sveitsiläisessä seikkailupuistossa päätin, että tuota määki haluan kokeilla.

Suunnattiin reissun viimeisenä aamuna vähän sateisella säällä siis kohti Hallikiven seikkailupuistoa, joka on saarenmaalaisen pariskunnan ylläpitämä. Alkajaisiksi astuttiin latoon kuuntelemaan turvallisuusohjeita, ja täytyy tunnustaa että siinä vaiheessa alkoi vähän jo jännittää. Ohjeiden kuuntelemisen jälkeen hypättiin valjaisiin ja lähdettiin kohti seikkailuja!

Hallikiven seikkailupuisto Hallikiven seikkailupuisto-3 Hallikiven seikkailupuisto-5 Hallikiven seikkailupuisto-10

Seikkailupuistot on Virossa tosi suosittu konsepti, mutta ainakin mun mielestä niitä ei Suomessa juuri tunneta. Mietinkin siis että mikä olis paras mahdollinen kuvailu noille paikoille, ja en kyllä keksi mitään seikkailupuistoa parempaa ilmaisua. Kyseessä on siis ryhmä erilaisia ratoja, joita suoritetaan eri korkeuksissa valjaisiin kiinnitettyinä. Ilmeisesti radat rakennetaan tavallisesti puihin, ja korkeuden vuoksi ne tarjoavatkin elämyksiä lasten lisäksi myös aikuisille. Ja erityisesti korkean paikan kammoisille ne on aika hyviä paikkoja kokeilla, mihin asti kantti kestää.

Mää pääsin kokeilemaan Hallikivessä neljää rataa. Siellä on tavallisesti viisi, mutta nyt yks oli just poissa käytöstä. Neljässä oli kyllä kieltämättä ihan riittävästi jännitystä! Ensimmäinen rata oli henkisesti aika helppo, sillä se oli melko matalalla. Korkeus nousi aina siirryttäessä radalta toiselle, joten se ei tuntunut niin pahalta, kun korkeutta nostettiin pikkuhiljaa eikä salamana.

Radat koostui erilaisista köysi- ja puuviritelmistä, ja ne vaati ainakin mun silmissä aika paljon taitoa mutta erityisesti tasapainoa. Radoilla piti muun muassa kävellä heiluvilta puupölkyiltä toiselle, kulkea vaakasuorassa olevaa naruverkkoa pitkin ja tasapainotella kapealla ja heiluvalla tangolla. Jokainen reitti päättyi lyhyeen ziplineen, eli siis köysirataan jolla laskeuduttiin alas verkkoon.

Hallikiven seikkailupuisto-2 Hallikiven seikkailupuisto-7 Hallikiven seikkailupuisto-8 Hallikiven seikkailupuisto-9 Hallikiven seikkailupuisto-6

Sateisen sään vuoksi seikkailupuistovierailu oli erityisen jännä, sillä kaikki puut olivat tietysti tosi liukkaita. Se oli toisaalta hyvä, sillä liukkaus teki ratojen suorittamisesta tosi haastavaa, mikä tarkoitti sitä että omiin askeliin oli pakko keskittyä tiukasti sen sijaan, että olisi kammoksunut korkeita paikkoja. Sopi siis mainioksi itsensä haastamiseksi nynnylle!

Meillä taisi kulua noin tunti seikkailuradan läpikäymiseen, ja kokemus oli paitsi hauska myös melko raskas, sillä siinä vaiheessa kun piti kiipeillä esimerkiksi naruseinällä tuli kyllä aika nopeasti mieleen, että olis kait sitä voinu käydä salilla vähän enemmän.. Seikkailupuisto meni siis myös reenistä, mikä on tietysti aika tervetullutta vaihtelua matkoilla missä pääasiassa syödään, kävellään ja matkataan autolla paikasta toiseen.

Seikkailupuistot ovat ilmeisesti alun perin lähtöisin Ranskasta, mutta ovat valloittaneen Vironmaan aika hyvin. Saapa nähä milloin ne yleistyvät Suomessa, sillä ite en oo ainakaan vielä niihin törmänny.

Minusta otetut kuvat nappasi Malle Kolnes.

Eng: During my visit in Estonia I tried the adventure park of Hallikivi and really liked the tough but fun adventure experience.

Lisää tästä aiheesta

13 Kommenttia

Marikaw 24.5.2015 at 21.38

Suomessa on ainakin Flowparkeja http://www.flowpark.fi/turku/flowparkit/ mitkä on ton kaltaisia seikkailupuistoja. :) Oon käynyt Vierumäellä Flowparkissa ja oli ihan superhauskaa! Tosi rankkaa kyllä, meillä meni tunti yhden radan läpikäymiseen, mutta rata oli aika ruuhkainen. :D Todellakin käy treenistä. Leppävaarassa on kanssa http://www.seikkailupuistohuippu.fi/cms/fi/ johon ois tarkotus mennä jossain välissä.

Vastaa
Inka 25.5.2015 at 17.55

Oi joi, vähän kiva! Ja huhhuh, tunti on kyllä aika pitkä aika jonotella, meidän lisäksi tuolla ei ollu tosiaan muita niin päästiin nopeasti. :)

Vastaa
Kea | Deep Red Blues 25.5.2015 at 0.22

Makee juttu. Ihan tossa Mustikkamaallakin on Korkee, joka on samalla konseptilla pyörivä hommeli. Vois joskus käydä! Mennään vaikka porukalla. :)

Vastaa
Inka 25.5.2015 at 17.54

Eikä, vähän siistiä. Vois olla hauska mennä porukalla! :)

Vastaa
Rimma - matkablogi 27.5.2015 at 9.56

Mukana!

Vastaa
Laura R. / Laura let's go 25.5.2015 at 8.52

Tällaista ois niin siisti päästä kokeileen! Töihin kulkiessani oon huomannut bussin ikkunasta tsuumaillessani, että tuohon Munkkivuoren metsikköön rakennetaan myös jotain köysiviritelmiä korkealle puihin. Liekkö joku seikkailurata sinnekin tulossa :)

Vastaa
Inka 25.5.2015 at 17.54

Joo niin vissiin sinne rakennetaan kans semmosta! Ja nää kyllä varmana tykkäisit!

Vastaa
Jenna 25.5.2015 at 9.23

Näyttää kivalta! :) Seikkailupuistot ovat hauskaa ajanvietettä.

Vastaa
Inka 25.5.2015 at 17.54

No ainaki tän yhen kokemuksen perusteella voin olla samaa mieltä. :)

Vastaa
Annika - home & away 25.5.2015 at 13.20

Näyttää hauskalta, ehkä mäkin uskaltaisin tuollaiseen joskus. Piti kans kommentoida, että Munkkaan ollaan rakennettu vastaavaa – en tiedä onko puisto jo auki, mutta projekti on saanut paljon kritiikkiä, koska asuinalueiden lähimetsikköä on pistetty matalaksi ilmeisesti jopa eläinten kustannuksella. Oon kans kuullut, että Vierumäellä on vastaava, mutten ole vielä päässyt kokeilemaan.

Vastaa
Inka 25.5.2015 at 17.53

Joo kuulinki siitä heti aamulla töissä että sinne ollaan avaamassa seikkailupuistoa. Hullua, että jos se hanke on herättänyt kovasti kritiikkiä miksi se on kuitenkin viety loppuun, sillä kyllähän Suomen kokoisessa maassa riittää lääniä seikkailupuistolle, jota ei tartte eläinten tai ihmisten kustannuksella rakentaa..

Vastaa
Jepa / Unelmatrippi 25.5.2015 at 21.12

Vitsi miten kivalta touhulta tuo näyttää! Olen halunnut jo tosi pitkään kokeilla tuota ja just vasta ihan lähiaikoina kuulin, että näitä puistoja on Suomessakin. Olin aiemmin kuullut vain Berliinin liepeillä olevista mestoista, joihin niihinkään en ole ehtinyt lähteä. Tuota on ihan pakko mennä testaamaan. :)

Vastaa
Inka 26.5.2015 at 16.48

Joo ilmeisesti Suomessa on jo jotain 15 puistoa, eli valikoimaa todellakin on. Enpä ollu itekään kuullu aikaisemmin! Suosittelen kyllä, oli ihan superhauska!

Vastaa

Jätä Kommentti