Pallontallaajat.net
Valikko

Minibudjetille sopiva Lontoo-löytö: Sky Garden

Kirjoittanut Inka 1.6.2015

Onni on Lontoossa asunut ystävä, joka paljastaa parhaat vierailupaikat hetkeä ennen reissua. Taas kerran sain kiitellä isosti Mipaa, joka vinkkasi Sky Gardenista just sopivasti reilua viikkoa ennen reissua niin, että ehdittiin vielä valita sopiva vierailuajankohta. Että kiitos vaan Mipsukka, nappiin meni että nasahti!

Sky Garden on siis Lontoossa Bankin eli sen kuuluisan talousalueen ytimessä sijaitseva pilvenpiirtäjä, jonka katolle on rakennettu kiva viheralue, kahvila ja näköalaterassi. Sisäänpääsy on kaikkien pihien tai muuten vaan pienellä budjetilla reissaajien mieleen, sillä se on ihka ilmainen.

Vierailu täytyy kuitenkin varata etukäteen Sky Gardenin verkkosivuilta, ja paikalla tulee olla vielä kaiken hyvän päälle ajoissa. Me ei oltu, vaikka kaikkemme yritettiin ja pingottiin täysiä pitkin lontoolaisia katuja niin saavuttiin paikalle kokonaiset kymmenen minuuttia myöhässä. Se ei onneksi vielä kiinnostanut yhtään ketään, sillä lipun tarkastanut britti kiinnitti suurimman huomion siihen, että mun puhelin oli ompun tai muiden supermerkkien sijaan lumia.

Hetken aikaa siinä odoteltuamme astahdettiin hissiin, joka suhautti meidät 35. kerrokseen. Näkymät olivat aikamoiset, ja en hetkeen voinu uskoa että Lontoon kaltaisessa superkalliissa kaupungissa voi kokea jotain tämmöistä täysin ilmaiseksi. Kyllä kelpasi!

Sky Garden Sky Garden Sky Garden Sky Garden Sky Garden Sky Garden Sky Garden Sky Garden

Suunnattiin tietysti ensimmäisenä näköalaterassille, josta avautui mainio näkymä Thames-joelle. Siristeltiin silmiä sen verran, että bongattiin niin Tower Bridge, St. Paul’s Cathedral, Millennium Bridge kuin London Eyekin. Big Beniä ei nähty, sillä se peittyi jonkun toisen rakennuksen taa, ja täten voinkin ilmoittaa että kyseinen kello jäi nyt ensimmäistä kertaa Lontoo-matkalla näkemättä! Rasti  seinään.

Oltiin Sky Gardenissa keskiviikkona noin puolenpäivän aikaan, jolloin siellä oli aika mukavan väljää. Selfieitä kehtasi ottaa sumeilematta pitkin näköalatasannetta, sillä tunkua ei tosiaan ollut. Vaikka maisemista tuli ensimmäisenä mieleen jotain Empire State Buildingiin ohuesti verrattavaa, oli väenpaljous tai oikeammin sen puute jotain ihan täysin toisenlaista. En tiiä satuttiinko paikalle vaan sopivasti vai otetaanko tuonne sitten niin vähän porukkaa että tungosta ei synny, mutta aika mainiosti siellä siitäkin syystä viihtyi.

Sky Garden Sky Garden Sky Garden Sky Garden Sky Garden Lontoo-15

Kun oltiin aikamme ihasteltu maisemia, siirryttiin sisätiloihin. Aulassa on kahvila-ravintola, ja monet bisnesmiehet ja -naiset olivatkin selvästi tärkeillä bisneslounailla käymässä bisnesneuvotteluja Sky Gardenin trooppisessa miljöössä. Lisäksi siellä oli monia perheitä  nauttimassa maisemista ja mukavasta palvelusta. Taisipa jokunen poksauttaa myös muutamat skumpat siellä korkeuksissa.

Kiivettiin portaita pitkin pilvenpiirtäjän toiselle puolelle ihan vaan todetaksemme, että aika kivat maisemat avautui myös sieltä puolelta. Ihan yhtä lähelle reunaa ei niitä kuitenkaan päässyt katselemaan, mutta ihan yhtä hyvin sekin kelpasi. Ikkunasta avautui muun muassa Bankin alueen kuuluisa muna, eli Gherkin joka on kyllä kaikessa moderniudessaan täysin jotain sellaista, mitä en ensimmäisenä arvelisi Lontoossa näkeväni.

Sky Garden Sky Garden Sky GardenSky GardenSky GardenSky GardenSky GardenSky Garden

Kierreltiin trooppisessa miljöössä kaikessa rauhassa katsellen maisemia ja kasveja, ja Laura pääsi ottamaan muista turisteista myös kaverikuvan supertrendikkäällä instant-kameralla. Periaatteessa kukin vierailija voi viettää Sky Gardenissa puolitoista tuntia, mutta en kyllä usko että kukaan tulee kellon kanssa kyselemään, kuinka kauan siellä on nyt oltu. Me taidettiin viihtyä maisemien ympäröimänä tunteroisen verran, minkä jälkeen jatkettiin matkaa kohti pilvenpiirtäjästä käsin ihasteltuja kohteita.

Sky Garden oli meillä siis ihka ensimmäinen juttu mitä Lontoossa nähtiin, ja se oli kieltämättä aika kiva tapa aloittaa vierailu kaupungissa, kun tuolla tavalla saatiin korkeuksista käsin jonkinlainen kuva siitä, mitä kaikkea kaupungissa sitten oikein onkaan.

Onko Sky Garden tuttu?

Eng: I visited Sky Garden in London and really enjoyed the opportunity to see something this special for free.

Lisää tästä aiheesta

29 Kommenttia

Katja 1.6.2015 at 23.17

Voi tän kun olisin vuosi sitten tiennyt!!! Maksoin noista Shardin näkymistä itteni kipeäksi ja sitten sattui vielä se sumuinen ilma :D
Tää on ihan pakollinen ens kerralla. En tiiö mitää parempaa ku katella kaupunkeja ja maisemia korkealta!

Vastaa
Inka 2.6.2015 at 7.01

Eikä, voi ei miten huono munkki sulla kävi! Ja todellakin sitte ens kerralla, ei tartte vinguttaa visaa maisemien vuoksi ko ne on tarjottimella myös ihan ilmaiseksi.

Vastaa
Salla 1.6.2015 at 23.23

Miksen mä ollu kuullu tästä aiemmin?! Oon niin vihanen kyllä nyt ittelle. TUONNE!

Vastaa
Inka 2.6.2015 at 7.01

Voi ei Salla! Ens kerralla sitte, ja sulla onneksi semmonen tulee ihan taatusti. :)

Vastaa
Laura/My post-University Life 1.6.2015 at 23.27

SkyGarden on kyllä ihan huippu paikka ja siitä omaan blogiinkin kirjottelin kun kävin siellä ensi kertaa. Ihania nämä sun kuvat – niin valoisia ja kesäisen näköisiä!

Mä olin vielä sen verran aikaisemmin keväällä että näköalatasanne oli jostain syystä suljettu, pitää mennä uudestaan käymään. Mutta sama juttu, suosittelisin ehdottomasti SkyGardenia kaikille Lontoon-kävijöille ja siellä sijaitsevasta Darwin Brasseriesta saa ihan superhyvää aamupalaa !

Vastaa
Inka 2.6.2015 at 7.02

Hei pitää laitata tuo aamiaisvinkki korvan taa, sillä kyllä noissa maisemissa todellakin kelpais aamiaistaa. Kävinkin jo kuolaamassa kuvia sun blogista.. :D

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 2.6.2015 at 5.55

Eipäs ole tuttu, mutta menee kyllä listalle seuraavalle Lontoon reissulle! Mageet näkymät! ja onnellisen näköisiä lomalaisia siellä :)

Vastaa
Inka 2.6.2015 at 7.03

Heh, oltiin kyllä onnellisia lomalaisia! :) Ihana miten sitä pieniki reissu vie kyllä ihan täysin eri sfääreihin. Nauttikaa teki viimeisistä lomapäivistä!!! <3

Vastaa
Pingviinimatkat 2.6.2015 at 7.45

No ei ole tuttu, mutta ihan ehdottomasti menee vieralulistalle kun pääsen seuraavan kerran (ja toivottavasti vihdoin ihan yöksi) Lontooseen! Todella mainion näköinen paikka. Ja voi miten söpöjä te ootte <3 -Milla

Vastaa
Inka 2.6.2015 at 23.24

Hehee, kiitti Milla! Toivotaan että se sun ihan rehellisen mittainen Lontoo-reisba tulee ja pian!

Vastaa
Miila 2.6.2015 at 8.59

Mahtava vinkki, täytyy ehdottomasti laittaa ylös! :)

Vastaa
Inka 2.6.2015 at 23.24

Jee! :)

Vastaa
Riikka 2.6.2015 at 9.34

Siis miksen ole kuullut tästä aiemmin! Reilun viikon päästä olisi suuntana taas Lontoo ja haluan ehdottomasti käymään täällä, eli kiitos paljon vinkistä :)

Vastaa
Inka 2.6.2015 at 23.25

Tää on ilmeisesti tullu nyt tän vuoden puolella, mikä selittää sen että aika monelle on vielä uus juttu. Mutta jeee, vähän kiva että sattui just teidän reissun alla tää vinkki! :) IHANAA matkaa ja tsemppiä juoksuun!

Vastaa
Nasu 2.6.2015 at 12.58

Sama fiilis kun monella muulla: miksen ole kuullut tästä ennen? :D Menee ehdottomasti to-do listalle!

Vastaa
Inka 2.6.2015 at 23.28

Jee, toivottavasti maisemat kelpaa sitten! :)

Vastaa
Elina | Vaihda vapaalle 2.6.2015 at 18.29

Tämä on kyllä ihan huippuvinkki kaikille Lontooseen suuntaaville! Täytyy pitää mielessä. Näyttää aivan mahtavalta paikalta. Ihanan aurinkoisia kuvia ja malleja ;)

Vastaa
Inka 2.6.2015 at 23.29

Kiitti Elina! Ja suosittelen tosi lämpimästi, ihan superkiva paikka!

Vastaa
Maarit Johanna 2.6.2015 at 19.41

Hääh! Never heard! Haluan ehdottomasti tsekkaamaan tuon. London Eyet on jo nähty, mutta puutarhanäkymät varsinkin noin korkealta kelpais ehottomasti. Onneks toi mieskin hinkuu taas Lontooseen. Ehkä mulla on siis vielä mahkuja reissulle ^^
Ihania kuvia, upeita suorastaan!

Vastaa
Inka 2.6.2015 at 23.29

Kiitos Maarit! Ja jee, ehottomasti Lontooseen! Mulla parempi puolisko ei lähe ihan heti kirveelläkään, mutta onneksi noita kavereita löytyy ja Lontoossa viihtyy kyllä vaikka itekseenkin jos on pakko. :)

Vastaa
Heli / Auringonkalastaja 2.6.2015 at 21.29

Wowwowwow! Koskaan en oo kuullukaan tuosta! Ihan mahtava vinkki. Aion niin mennä sinne tulevalla juhannusreissulla. Kiitos! :)

Vastaa
Inka 2.6.2015 at 23.30

Wowwowwow sun juhannusreissulle, ihanaa!!!!!

Vastaa
Mipa 3.6.2015 at 12.27

Jee, kiva että ehditte sinne ja tykkäsitte! Ja että sattui nätti kelikin :)

Vastaa
Inka 3.6.2015 at 20.29

Kiitti vielä vinkistä!! :) Ja kävi kyllä munkki kelien suhteen!

Vastaa
Juha 4.9.2016 at 15.39

Ei huomattu varata aikaa etukäteen. Ei päästy sisään. Lisäksi oli pukukoodi “casual suite”. Hölmöä!

Vastaa
Inka 4.9.2016 at 20.37

Höh, no onpa harmi!

Vastaa
Panu / Panun matkat 26.6.2017 at 16.05

Sulla on hyviä vinkkejä Lontooseen täällä. Olen aikanani kolunnut neljällä reissulla kaikki Lontoon perusnähtävyydet läpi, mutta jättikaupungista löytyy näköjään aina uutta. Viimeksi kävin 2009, en tiedä, oliko tämä silloin olemassa, mutta jos oli, meni silloin ohi. Nyt olisin halunnut tänne parin viikon päästä koittavalla Lontoon-reissulla, mutta kaikki paikat matkapäiviltäni on jo viety. Olisi pitänyt ruveta paljon aikaisemmin varaamaan… Oppia ikä kaikki vanhallekin Lontoon-kävijälle.

Vastaa
Inka 29.6.2017 at 16.03

Jee, kiitti Panu! Lontoo on kyllä niin ässä, ja tarjoaa todellakin uusia juttuja joka kerta. Harmi ettet pääse seuraavalla reissulla, mutta ehkä sitten sitä seuraavalla! :)

Vastaa
Panu / Panun matkat 29.6.2017 at 16.54

Itse asiassa tähän näköalaongelmaan löytyi ratkaisu. Äskettäin avattu 39-kerroksinen Novotel Canary Wharfissa: http://press.accorhotels.group/accorhotels-opens-flagship-skyscraper-hotel-in-canary-wharf/ Kattobaari ja -ravintola on avoin kaikille. Vielä hetken aikaa voinee pysyä salattujen helmien kategoriaan kuuluvana kohteena…

Vastaa

Jätä Kommentti