Pallontallaajat.net
Valikko

Välikuolema ja hirveästi kävelyä Lontoossa

Kirjoittanut Inka 12.6.2015

Välikuolema kaupunkimatkalla lienee tuttu jokaiselle reissaajalle, ja sitä se on myös meikäläiselle. Kaupunkiloma ei oo kaupunkiloma ilman ihan jäätävää käveltyjen kilometrien määrää ja se aiheuttaa tietysti sen, että jossain vaiheessa on pakko vähän levätä. Paras lepoasento on tietysti makoiluasento, sillä mikään ei oo ihanampaa kuin päästä välillä vetämään keho vaaka-asentoon rankan kaupunkilomapäivän lomassa.

Lauran kanssa Lontoon-seikkailun ekan päivän Sky Garden -visiitin jälkeen ei sentään oltu poikki ihan vielä, sillä olihan se vasta koko päivän ensimmäinen nähtävyys. Kohteen jälkeen jatkettiin kaupunkiseikkailua, ja käytiinkin tarkastamassa jo pilvenpiirtäjäpuutarhasta näkynyt Tower Bridge vähän lähempää, kun satojen muiden turistien kanssa käveltiin sillan poikki. Alueella oli myös aika paljon paikallisia lenkkeilijöitä, eikä voitu olla ihmettelemättä että mitä ihmettä niiden päässä oikein liikkui, kun valitsivat lenkkipolulleen noinkin ruuhkaisan alueen.

Lontoo-15 Lontoo-18 Lontoo-17 Lontoo-20 Lontoo-21 Lontoo-16 Lontoo-19

Siltaa poikki kävellessä piti tietysti fiilistellä vanhoja mielikuvia sillasta, ja mulle siitä tulee ensimmäisenä mieleen legendaarisen Spice World -elokuvan kohtaus jossa Victoria ajaa double deckerillä nousevan sillan yli. Näistä nostalgiafiiliksistä päästiin yli aika nopeasti, ja oltiinkin pian kävelemässä Thamesin eteläpuolen rantaa, yllättäen satojen muiden turistien kanssa.

Vaikka päivän suunnitelmat oli jokseenkin summittaiset, oli meillä kuitenkin aivan selvä päämäärä ja se oli Tate Modern -museo. Oon käyny museossa varmaan kolme tai jopa neljä kertaa, mutta joka kerta jaksan ihastella museokaupan valikoimaa sekä tietysti kivuta kutoskerroksen kahvilaan ihastelemaan maisemia – tälläkään kertaa ostamatta mitään. Tate Modernin kahvilasta aukeava näkymä Millennium Bridgelle ja St. Paul’s cathedralille saa kyllä mun polvet sulamaan, ja seuraavaa reissua varten opettelen vielä valmiiksi lausumaan nähtävyyksien nimet, jottei suuntaa kysyessä mene kieli solmuun kuten tällä kertaa. Noh, tekevälle sattuu ja änkyttäminen on vähintään sallittua!

Lontoo Lontoo-2 Lontoo-4Lontoo-7 Lontoo-6

Maisemien ihastelun jälkeen kierreltiin ihastelemassa museokaupan valikoimaa ja käveltiin Millennium-sillan yli takaisin Thamesin pohjoispuolelle. Siellä meitä odotti Lontoon eka ruokapaikka, kun suunnattiin Hummus Bros -ketjun ravintolaan. Oltiin valkattu ravintola Lontoon minibudjettiruokaloiden suosituslistalta meidän ruokapaikaksi, ja nappiin meni sekin valinta, sillä hummuskulho maistui yllättäen varsin mainiolta. Lisäksi kelpasi myös reilusti alle kymmenen punnan suuruinen lasku, joten tulipa taas todistettua, että kalliiksi mielletyssä Lontoossa voi syödä varsin edullisesti. Tosin paineltiin ravintolasta suoraan liki vastapäiseen Sainsbury’siin ostamaan iltapalavermeet, jotka syötiinkin jo hetken päästä, eli antimien täyttävyydestä (tai sitten syöjän pohjattoman vatsan koosta) voi olla montaa mieltä.

Ravintolasta käveltiinkin sitten kaikessa rauhassa takaisin hostellille, missä oli luvassa se kauan odotettu välikuolema. Sen aikana 400 grammaa superherkullisia brittiläisiä mansikoita hävis hetkessä, ja viimeistään siinä vaiheessa kun tajusin vedelleeni hetken sikeitä hostellihuoneemme alapunkassa totesin, että tämä välikuolema todellakin tiesi paikkansa.

Lontoo-12 Lontoo-9 Lontoo-10 Lontoo-11

Valkattiin majoitukseksi tosiaan hostelli, sillä bongattiin ihan jäätävän edullinen diili. Aivan British Museumin vieressä sijaitsevan Generator-hostellin kahden hengen huoneesta ei nimittäin tarvinnut maksaa kuin noin 60 euroa yöltä, mikä tuntui Lontoossa varsin edulliselta erityisesti, kun lähdettiin alun perin etsimään majoitusta hotelleista. Saatiin neljän hengen huone, jossa punkattiin koko vierailun ajan kahdestaan mikä kelpasi varsin mainiosti. Vessaa ei huoneessa ollut mutta lavuaari helpotti elämää aika reilusti, ja suht uuden hostellin tilat oli sen verran siistit, että menisin mieluusti kaverireissulla uudestaankin.

Välikuoleman jälkeen jaksettiin vielä nousta takaisin jaloillemme ja suunnattiin Itä-Lontooseen, mitä pidän kyllä aikamoisena saavutuksena sillä välikuolemien suurin vaara, kesken kaiken totaalinen hyytyminen, ei ollu kyllä kovin kaukana. Onneksi kuitenkin lähettiin, sillä illan ohjelmanumero oli varsin mieleenpainuva. Siitä lisää kuitenkin myöhemmin!

Eng: This is what we experienced in a couple of hours in London: Tower Bridge, walking along the Thames, Millennium Bridge and St. Paul’s Cathedral view from Tate Modern, lunch at Hummus Bros and our hostel room in Generator Hostel.

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Nasu 12.6.2015 at 10.56

Välikuolemat, niin ihania mutta tosiaan myös vaarallisia. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun välikuolema on vienyt voiton ja hotellihuoneessa on hengattu seuraavaan aamuun asti. Mutta toisaalta – lomalla saa tehdä mitä huvittaa.:D

Vastaa
Inka 14.6.2015 at 18.23

Hehe, sama! Ja niin totta, lomalla voi onneksi hölläillä ihan rauhassa jos siltä tuntuu. :)

Vastaa
Salla 12.6.2015 at 23.56

Välikuolema Berliinissä koettu! Tänään kierreltiin ja ihmeteltiin yhteensä 11 tuntia, välissä pidettiin kahden tunnin paussi hotellilla… Onneksi kaikki on niin ihanaa ja siistiä ja aurinko paistaa, niin ei haittaa vaikka jalkoihin nyt sattuukin! :D Ja huomenna uudestaan… ;)

Voin siis niin samaistua sun tekstiin :)

Vastaa
Inka 14.6.2015 at 18.24

Haha, hyvä Salla! Kuulostaa kyllä just tutulta kaupunkilomalta. Jotenkin sitä reissussa vaan jaksaa, kun on jatkuvasti uutta ihmeteltävää!

Vastaa

Jätä Kommentti