Pallontallaajat.net
Valikko

Kesäviikonloppu Raumalla

Kirjoittanut Inka 30.6.2015

Yhteistyössä Best Westernin kanssa.

Suomalaiset kesäkaupungit kuulunee aika monen kotimaanmatkailua arvostavan reissuroosan kesähaaveisiin. Mun omat suosikit on tietty Naantali ja Porvoo, mutta kieltämättä myös muut symppikset vanhatkaupungit, kuten esimerkiksi Rauma ja Raahe, on mahtavia kesäkohteita.

Lapsena kesälomat kuluivat perheen kanssa matkustaessa ympäri ämpäri Suomea ensin asuntovaunulla, sitten asuntoautolla ja sitten lopuksi vielä henkilöautolla kohti milloin mistäkin päin maata vuokrattua mökkiä. Suomalaiset kesäkaupungit on tullu siis aika hyvin koluttua, ja olin aika iloinen Best Westernin tarjotessa mahdollisuutta yöpyä ketjun toisessa Rauman hotellissa Kalliohovissa.

Raumalta mulla on aika hämärät muistot jostain 90-luvun puolivälistä. Muistan vaan pitkän rannan ja sen, että tapasin siellä kaksi sisarusta, Inkan ja Astan, ja olin alakoululaisena aika ihmeissäni tavatessani ensimmäistä kertaa kaiman. Jäätiin kirjeenvaihtoon vähäksi aikaa, sillä eipä noin hienoa mahdollisuutta voinut jättää käyttämättä.

Rauma-2 Rauma-6 Rauma-15 Rauma-7 Rauma-4 Rauma-8 Rauma-11

Suuntasin siis takaisin Raumalle noin 20 vuoden jälkeen aika nostalgisin fiiliksin. Napattiin Onnibussi Helsingistä Turkuun kesäkuisena lauantaiaamuna, vaihdettiin Turussa kohti Raumaa ja saavuttiin perille parahiksi alkuiltapäivällä. Aloitettiin vierailu kiertelemällä pitkin kaupunkia ja vanhan Rauman värikkäät puutalot lunastivat lupauksen vanhan ajan tunnelmasta. Mun mielikuvissa Rauman vanha osa oli kuin Porvoo, ja niin se kyllä söpöydessään olikin, mutta siihen ne yhtäläisyydet jäi sillä kadut oli aivan tyhjillään. Ihmeteltiin moneen kertaan että missä kaikki matkailijat oikein luuraa, mutta ne tais odotella vielä niitä vähän lämpimämpiä kelejä.

Kierreltiin vanhaa kaupunginosaa kaikessa rauhassa ja poikettiin kiinnostavan oloisille pikkukujille, joita riitti. Vanha Rauma oli kyllä kaikessa tunnelmallisuudessaan varsin sympaattinen, ja kiertely melkein autiossa kaupungissa toi aika erikoislaatuisen tunnelman. Vähän niin kuin olis ollu leffakulisseissa, mihin ei oo eksyny ketään muuta. Kerrankin sai fiilistellä tuonkaltaista miljöötä ilman muita.

Rauma-5 Rauma-9 Rauma-16 Rauma-14 Rauma-13 Rauma-18 Rauma-10 Rauma-19

Rauma oli aika helposti käveltävissä, ja palattiinkin takaisin hotellille sillä fiiliksellä, että aika paljon tuli nähtyä. Pää täynnä tunnelmia vanhasta kaupunginosasta lähdettiin kokeilemaan hotellin ravintolaa, sillä vierailuun kuului myös dinneri. Rehellisesti sanottuna mulla ei ollu mitenkään korkeat odotukset hotellin ravintolan tasosta, sillä pimeä ravintola ei ihan hirveästi vakuuttanut ainakaan ulkonöllään. Toisin kuitenkin oli asian laita, sillä ruoka oli varsin mainiota ja palvelukin superystävällistä.

Ravintolan pimeyden vuoksi kuvaaminen oli tosi haastavaa, joten keskityin pääasiassa nauttimaan ateriasta. Oma suosikki oli ehdottomasti jälkiruoka, joka oli yksi parhaimmista syömistäni mutakakuista. Meidän vierailun aikaan länsinaapurissa juhlittiin prinsessahäitä, joita hyvin sosiaaliseen tapaan yritin lurkkia Karimin olan yli respan televisiosta, joka välitti tapahtumat just sopivasti siihen mun istumapaikalle. Aika nopeasti tosin ruoka vei ansaistusti kaiken huomion, ja ruotsalaiset häät saivat jäädä.

Rauma-20 Rauma-21 Rauma-22 Rauma-23

Tuhdin illallisen jälkeen olis voinu hypätä völlöttelemään hotellin pehmeään sänkyyn, mutta osa Raumaa oli vielä näkemättä. Siispä heitettiin verkkarit jalkaan ja suunnattiin kohti rantsua, sillä pitihän tuo lapsuuden kesälomamuistojen pitkä hiekkaranta päästä näkemään jälleen, kun nurkilla oltiin.

Matkaa oli muutaman kilometrin verran, ja mun toimiessa kartturina siihen tuli vielä pari lisää. Tyhjiä teitä pitkin lauantai-iltana tepastellessa tuli aikamoinen aavekaupunkifiilis, vähän kuin kotikylässä.

Rauma-24 Rauma-25 Rauma-29 Rauma-26 Rauma-30 Rauma-28 Rauma-31 Rauma-27 Rauma-32

Rannan ja vierasvenesataman löydyttyä todettiin, että siellä ne kaikki ihmiset olikin, veden äärellä tietysti. Oli nuoria pussikaljalla uimalan kyljessä, laivasaunojia erikoisen näköisen rakennelman terassilla viilentymässä ja niitä ihan rehellisiä purjehtijoita palaamassa satamaan. Rannassa sijaitsee myös korkea torni, josta olis ollut mahtava päästä tsuumailemaan maisema, mutta se oli jo iltayhdeksän aikaan suljettu. Siispä tyydyttiin katselemaan ympärille kallioilta, jotka nekin tarjosivat aika mainiot näkymät satamaan.

Maisemien jälkeen suunnistettiin takas hotellille, missä oli viimein aika köllähtää sänkyyn. Prinsessahäät tuntuivat jatkuvan vielä ikuisuuksia meidän sipatessa odottamaan seuraavan aamun hotelliaamiaista. Siltä osattiin dinnerin jälkeen odottaa aika paljon, ja ihan hyvä se olikin.

Mites, onko Rauma tuttu?

Eng: This is how it looked in Rauma.

Lisää tästä aiheesta

20 Kommenttia

Panu / Panun matkat 30.6.2015 at 21.46

No jopas on tosiaan autiota. Outoa.

Rauma on isoisäni kotikaupunki, joten tuolta ovat peräisin läntiset sukujuureni (muut tulevat Itä-Suomesta), ja kaupunki on tuttu useammalta visiitiltä. Edellisestä tosin on jo vuosia, mutta kyllähän nuo puutalot ovat hyvin muistissa. Yksi niistä oli 1930-1940-luvuilla vaarini kotitalo.

Vastaa
Inka 3.7.2015 at 6.49

Hauska kuulla että oot osittain Raumalta peräisin, vaikka ei sitä tosiaan sun puheesta kuule. :D ja hullua ajatella, että sun isoisä on asunu just noissa taloissa!

Vastaa
Pingviinimatkat 30.6.2015 at 21.56

Hyvinkin on päästy tutustumaan, kun yhdet rakkaista ystävistä siellä vanhan kaupungin kupeessa asustaa :) Rauma on tosi symppis kaupunki ja ihanasti välittyi tunnelma vanhasta kaupungista näiden kuvien myötä. Samaa mieltä olen kanssasi siitä, että joissakin ravintoloissa voisi tässä maassa olla enemmän valoa ja mieluiten luonnonvaloa. Kesäisin jää tietyt ravintolat ja kuppilat suoraan pois omalta suosikkilistalta ihan vaan siksi, että niissä on niin pimeetä. Olkoonkin vaan muuten miten hyvä ruoka hyvänsä. -Milla

Vastaa
Inka 3.7.2015 at 6.51

Muistelinkin että teillä asuu kavereita siellä! Aika kiva sijainti kyllä, sillä kovin symppiksemmäksi ei kotinurkat tuosta varmaan voi juuri mennä.

Vastaa
Jenna 1.7.2015 at 9.10

Oi, Rauma! Rauma oli ennen täysin tuntematon, mutta koska mies on kotoisin sieltä niin kaupungista on vuosien varrella tullut hyvinkin tuttu. Meidän vihittiinkin Rauman kirkossa viime kesänä. Vanha Rauma on todella kaunis. Siellä on aina niin seesteistä. Tykkään kyllä.

Vastaa
Inka 3.7.2015 at 6.52

Oi, ihana! Ja miten täydellinen paikka häille, ei ainakaan tunnelmaa puutu!

Vastaa
Laura R. / Laura let's go 1.7.2015 at 11.12

Mä en ole koskaan käynyt Raumalla, mutta oon iso Porvoo-fani, joten kuvien perusteella näyttäis siltä että tykkäisin ja lujaa! :)

Vastaa
Inka 3.7.2015 at 6.52

No oon ihan varma että tykkäisit!

Vastaa
Maarit 1.7.2015 at 12.04

Itseasiassa just mietiskelin että Raumalla olis kiva piipahtaa joku viikonloppu. Vähän samanlaista vanhaa puukaupunkia kuin Porvoossa. :) Sun kuvat on viimeaikoina jotenkin ottanut harppauksen eteenpäin. Hurjan hienoja!

Vastaa
Inka 3.7.2015 at 6.55

Voi kiitos Maarit! Ja Rauma oli kyllä symppis, kunnon kesäkaupunki. Seuraavana sitten Porvoon vuoro!

Vastaa
Unnukka 1.7.2015 at 14.07

Rauma ei oo tuttu, mutta pystyn samaistumaan tuohon aavekaupunki-fiilikseen, sillä koettiin samanlaisia tuossa juhannuksen aikaan Tammisaaressa. Ihan kuin koko kaupunki olisi ollut vain meille, aika siistiä! :)

Vastaa
Inka 3.7.2015 at 6.58

Joo nimenomaan oli semmoinen ajatus että kaupunki on vaan meille. Ihan huippua!

Vastaa
Maarit Johanna 1.7.2015 at 17.40

Siis ei voi olla totta miten ihana kaupunki! Tämäkö on Rauma? Mie en ole tiennyt, olen ollut ihan pimennossa!
Luin vasta että Rauma on maailmanperintökohde, mutta en tajunnut katsoa mistään kuvia tai etsiä tietoa. Voi että miten sympaattisen näköinen mesta. Haluan! Ja tuo torni meren rannalla <3

Vastaa
Inka 3.7.2015 at 6.59

Haha, ihana Maarit! :D joo tää oli mahtava paikka, tykkäisit varmasti.

Vastaa
Leena 3.7.2015 at 1.29

Rauma on hieno kohde. Kehottaisin juomaan kahvia torilla. Sen nimi on pyst’kaffe ja siinä tasapainoillaan kahvin ja pullan kanssa ilman tukea…

Vastaa
Inka 3.7.2015 at 7.04

Kuulostaa hauskalta! Me istahdettiin siinä torilla ihan perinteisellä terassilla, mutta tuokin olisi varmasti ollu hyvä vaihtoehto. :)

Vastaa
Matilda 5.7.2015 at 12.32

Oho! Onpas Raumalla kaunista! En edes tiennyt! :D

Vastaa
Inka 5.7.2015 at 20.51

Se pääsi yllättämään. :)

Vastaa
Rimma-matkablogi 6.7.2015 at 10.38

Upeita kuvia Inka!!! Rauma on tuttu viime kesän pikavisiitiltä häihin. Aikomus oli vierailla tänä kesänä uusiksi ja nää huiput fotot kyllä vaan vahvisti kyseistä ajatusta! :)

Vastaa
Inka 7.7.2015 at 8.15

Kiitti Rimma! Ja kantsii kyllä lähtä, kaupunki oli niin kiva. :)

Vastaa

Jätä Kommentti