Pallontallaajat.net
Valikko

Vanha kunnon blogihaaste – 11 matkailuaiheista kysymystä

Kirjoittanut Inka 9.7.2015

Ah, nyt olis luvassa kunnon vanhan ajan blogihaaste! Tämä on vielä reissublogeihin räätälöity – tai räätälöitynyt matkan varrella, sillä sen aiheena on mikäs muu kuin matkailu. Liebster Awards -blogihaasteen mulle heitti Mangostania-blogin Päivi, iso kiitos vaan haasteesta! Ajatuksena on siis vastata haastajan esittämiin 11 matkailuaiheiseen kysymykseen ja heittää haaste eteenpäin. Tässä siis mun vastaukset Päivin kysymyksiin:

Keskuspuisto-4 Keskuspuisto-5 Keskuspuisto-7Keskuspuisto-3 Keskuspuisto-10

Mikä on paras matkailuun tai muihin kulttuureihin liittyvä kirja, jonka olet lukenut?

Romaanit on mun juttu, enkä ihan hirveästi jaksa kahlata varsinaisia matkakertomuskirjoja. Suokkareita on Khaled Hosseinin kaks ekaa, Leijapoika ja Tuhat loistavaa aurinkoa. Sattuneesta syystä kaikki arabikulttuuriin, erityisesti naisen asemaan liittyvät kirjat kiinnostavat todella paljon, mutta nämä kaksi ovat herättäneet ehdottomasti eniten tunteita (eli siis märisin lentokentällä Leijapoikaa lukiessani, toisen kirjan tajusin onneksi lukea kotona).

Käytätkö vielä perinteistä opaskirjaa vai etsitkö kaiken tiedon netistä?

En kyllä juurikaan käytä opaskirjoja enää. Mulla on kirjahyllyssä aika kattava kokoelma Mondon oppaita, ja saatan tarttua niihin ihan vaan iltalukemisena tulevaa reissua fiilistelläkseni. Mukaan en kuitenkaan välttis matkaopasta ottaisi, ellen sitten lähtis vähän isommalle reissulle kohteisiin, joissa ei pääsyä nettiin olis ja jota en jaksaisi kokonaan suunnitella etukäteen.

Mikä on ollut hankalin tilanne, johon olet matkalla joutunut kieliongelmien takia?

Vaikka kuinka mietin, niin aika vähän tulee hankalia tilanteita mieleen. Lähinnä epämukavia, kun esimerkiksi ei vaan ymmärrä tuntikausien keskustelun aikana muuta kuin aiheen, mutta siitä että siihen kykenisi itse osallistumaan ei ole puhettakaan. Veikkaan, että ne hankalat tilanteet on vasta edessäpäin!

Oletko koskaan myöhästynyt lennolta? Miten tilanne ratkesi?

En oo vielä! Kerran mua on taidettu kuuluttaa koneeseen, mutta siinä se. Oon aina sen verran hyvissä ajoin kentällä, että myöhästymisistä ei oo toistaiseksi tarvinnut huolehtia.

Keskuspuisto-2 Keskuspuisto-8 Keskuspuisto-9 Keskuspuisto-3 Keskuspuisto-6

Oletko päässyt jossakin maassa vierailemaan perinteisessä kodissa? Kerro unohtumattomin kokemuksesi.

Venäjällä ja Libanonissa, missä oon viettänyt tietysti pitkiä aikoja Karimin isoäidin luona ja vieraillut aika paljon muidenkin sukulaisten kotona. Ikimuistoisimpia hetkiä on varmasti olleet ne illat, kun koko suku kokoontuu pieneen salonkiin television ääreen, sohvapöytä notkuu herkkuja ja argile eli vesipiippu kiertää suusta toiseen jäätävän arabiankielisen kiihtyvän kälätyksen pauhatessa taustalla. Vaikka en juuri aihetta enempää keskusteluista ymmärräkään, on ne hetket olleet nimenomaan unohtumattomia.

Jos matkailet maassa, jossa on erilainen pukeutumiskulttuuri kuin meillä, käytätkö paikallisia vaatteita?

No se vähän riippuu. En nykäise ylleni hijabia tai burkaa ellen käy Saudi-Arabiassa, mutta tietty yritän välttää herättämästä ei-toivottua huomiota pukeutumisella. En kuitenkaan pidä pitkähihaista tai pitkiä lahkeita Libanonissa elokuussa kun lämmintä on 40 astetta, vaikka kuinka olisin ainoa shortsimimmi.

Minkä kaikkien uskontojen pyhissä paikoissa olet käynyt?

Tarkoitetaankohan tässä nyt niitä kaikkein pyhimpiä paikkoja vai jotain peruskirkkoja? Noh, niin tai näin, uskonnolliset kohteet ei mua oikeastaan kiinnosta juuri ollenkaan muuten kuin arkkitehtuurin vuoksi. Mun käymistä paikoista Hagia Sofia on ollu ehottomasti kaikkein kaunein ja kiehtovin!

Oletko matkalla saanut eteesi paikallista ruokaa, jota et ole pystynyt syömään?

No aivan varmasti, sillä kovin moni ei oo niin nirso kuin minä. Mitään sen erikoisempia herkkuja ei oo eteen tullu mistä olis ollu pakko kieltäytyä, mutta on jääny monet perusruuat syömättä ihan vaan oman nirsouteni vuoksi, siis myös reissussa.

Mikä on kaunein maa, jossa olet käynyt?

Yhdysvallat, aivan ehottomasti. Jo monipuolisuutensa ja mahtavien luontonähtävyyksiensä vuoksi!

Mihin maahan et menisi uudelleen?

Belgia ei vakuuttanut ollenkaan, mutta tietty meidän vierailun ajankohta eli maaliskuu vaikutti siihen aika paljon. En silti maksais reissusta sinne, ellei olis tosi painavaa syytä.

Jos saisit valita vain yhden: vuoristo/ranta/viidakko/aavikko – minkä valitsisit ja miksi?

Tällä hetkellä aavikko, sillä se tuntuu kaikkein eksoottisimmalta. En oo vielä päässy käymään!

Tää blogihaaste on kiertänyt niin monessa matkablogissa, että munsta tuntuu että nyt ei oo enää kovin montaa reissuroosaa, jota ei vielä olis haastettu mukaan. Teenkin nyt täysin toisin kuin yleensä, ja jätän muut bloggaajat haastamatta. Sen sijaan saitte nauttia noista helatorstaina napatuista kuvista, joista tuntuu olevan jo ikuisuus!

Ihanaa viikonloppua kaverit!

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti