Pallontallaajat.net
Valikko

Vastakohtia Pärnussa – nuuskimassa toisten nurkkia

Kirjoittanut Inka 20.7.2015

Meillä oli tarkoituksena tehdä nyt heinäkuussa pieni Baltian road trip, mutta sitten kävi niin ikävästi, että jouduttiin muuttamaan ja aiempaa isomman kodin myötä reissubudjetista tuli huonekalubudjetti ja matka täytyi unohtaa. Kieltämättä kirvelee, mutta ei mahda mitään.

Autoreissu Tallinnasta Pärnuun, Riikaan ja Klaipedaan pitää siis tehä joskus toiste, mutta onneksi pääsin keväällä piipahtamaan Pärnussa fiilistelemässä rantaa ja sain edes jonkinlaisen esimaun siitä, mitä tuo vielä joskus toteutettava reissu tulee pitämään sisällään.

Rantojen lisäksi Pärnussa mua kiehtoi vanhat talot, jotka oli osaksi hyvinki ränsistyneitä, mutta se just niissä kiehtoikin. Meidän majapaikka sattui vielä sopivasti sijaitsemaan lähellä rantaa muutamien sopivasti rupsahtaneiden rakennusten läheisyydessä, joten ehdin mainiosti käydä fiilistelemässä aavemaisten talojen tunnelmaa aamulla ennen kuin matka jatkui Pärnusta eteenpäin.

Pärnun talot Pärnun talot-3 Pärnun talot-4 Pärnun talot-2 Pärnun talot-5 Pärnun talot-6Aavemaiset kartanot ja hylätyt rakennukset kiehtoo jo itsessään, mutta kutkuttavinta on silloin, kun ne sattuu sijaitsemaan asutuksen keskellä, kuten esimerkiksi nämä. Tavallisestihan matkakohteista varmasti toivotaan näytettävän ainoastaan se kiillotettu puoli, mutta en varmasti oo yksin sen ajatuksen kanssa, että vähän ränsistynyt on tavallisesti huomattavasti siloteltua kiinnostavampaa.

Tuollakin työmatkalla tuli kierrettyä aika monta kylpylää ja hienoa ravintolaa, mutta suurimman vaikutuksen teki tosiaan aivan muu kuin nuo edellämainitut jutut. Onneksi etelänaapurissa riittää rappioromantiikkaa ja mystisiä paikkoja, joten ei auta muu kuin lähteä seikkailemaan ja tutkimaan, sitten kun siihen on vähän parempi tsäänssi.

Baltian reissu jää siis vielä toistaiseksi suunnitteluasteelle, mutta kyllä me vielä sinne päästään!

Eng: One of the best parts in Pärnu was this area near the beach which had these interesting and a little run-down buildings.

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Nasu 20.7.2015 at 22.13

Luin aluksi, että Balkanin reissu olisi peruuntunut, mutta onneksi ei sentään se!:)

Vastaa
Inka 20.7.2015 at 22.30

Huh, no ei tosiaan sentään. Vähän olis hajottanu!!! :D

Vastaa
Maarit Johanna 22.7.2015 at 18.32

Muistan nuo! Olen perheen kanssa käynyt Pärnussa ainakin viisi kertaa pienempänä ja muistan kun muutaman kerran autolla eksyttiin laitakaupungille. Mulla tuli vähän mieleen Murmanskin esikaupunkialueella olevat talot, vaikka ne on ihan oikeasti jo melkein kaatopaikkatasoisia.
Tuo näyttää vielä sopivan ränsistyneiltä ja aavemaisilta. :p

Vastaa
Inka 22.7.2015 at 22.30

Eikä, vähän hauskaa! :D Joo ei ollu kaikki vielä ihan kaatopaikkatasoisia (ihan mahtava ilmaisu!!), vaikka osa oli kyllä melko rönöjä.

Vastaa

Jätä Kommentti