Pallontallaajat.net
Valikko

Koko kesä yhdessä viikonlopussa

Kirjoittanut Inka 28.7.2015

Viime viikonloppu meni semmoisella tohinalla, että heikompaa hirvittäis ja vanhempi väsyis. Kieltämättä olo on itelläki melko nuutunut maanantaisesta vapaapäivästä huolimatta, mutta onneksi tämän viikon lopussa häämöttää palkinto eli pitkään ja hartaasti odotettu kesäloma!

Männäviikonloppuna juhlittiin tosiaan meidän ihka ekaa hääpäivää, pumpulihääpäivää, kuten viisaammat tiesivät kertoa. Alun perin suunnitelmissa oli heittää heipat Suomelle ja suunnata etelään hääpäiväviikonlopuksi, mutta kuten tiedätte, jäätiin lopulta Helsinkiin. Siitä ja hukassa olleesta kesästä saatiin idea sisällyttää yhteen viikonloppuun niin monta odotettua kesäaktiviteettia kuin suinkin, ja samalla voitaisiin myös nauttia kaikesta siitä, mitä Helsingin kesällä on meille tarjottavanaan.

Javettiin viikonloppu kahteen osaan niin että lauantain ohjelmasta vastasi Karim ja minä taas toimin tirehtöörinä sunnuntaina. Toisen suunnitelmista ei ollut minkään valtakunnan käryä, joten päivät sisälsivät pelkkiä yllätyksiä. Voitta kuvitella miten kirosin aiemmin viikolla kun sääennusteet lupailivat aurinkoa lauantaille ja myrskyä sunnuntaille, mutta purin hammasta ja toivoin, että puistopäikkärit piknikkeineen saataisiin siitä huolimatta toteutettua.

Lauantaina oli superjännä fiilis, vähän niin kuin omissa polttareissa kun tiesi että päivä on täynnä kivaa ohjelmaa mutta ei tosiaan ollut mitään käryä siitä, mitä oli luvassa. Liikkeelle lähdettiin tyhjin vatsoin ja Karim kuljetutti mua pitkin vielä melko autiota kaupunkia. Lopulta saavuttiin Senaatintorin kulmille ja astuttiinkin mun suureksi yllätykseksi sisälle Kiseleffin taloon, missä meitä odotti brunssi! Ruokaa olin toki osannut odottaa jo siinä vaiheessa päivää, mutta ei kyllä ensimmäisenä olis tullu tämmöinen paikka mieleen. Pisteet siis yllätyksestä, meni läpi niin että hujahti.

Hääpäivä-2 Hääpäivä Hääpäivä-3 Hääpäivä-4 Hääpäivä-6 Hääpäivä-7 Hääpäivä-8

Karim oli tehnyt varauksen jota ei sitten löytynytkään, ja voitiin itse valita istumapaikka. Niin siellä kuitenkin oli pienessä kahden hengen nurkkapöydässä meidän nimellä varustettu lappu missä toivotettiin hyvää hääpäivää, joten oli ilmoitus sittenkin mennyt perille. Miljöö oli supersymppis, ja oli kiva että paikka oli puolityhjä, niin saatiin nautiskella brunssista kaikessa rauhassa.

Itse brunssi oli melko mainio, valikoima ei ollut mitenkään valtava mutta laatu korvasi määrän, ja se jaksaa ilahduttaa. Tarjolla oli monia eri salaatteja, joita hamstrattiinkin kunnolla. Kaudesta huolimatta suokkariksi nousi punajuurisallade, mikä vähän kieltämättä ihmetytti. Herkuteltiin myös kanavartailla, vegemunakkaalla, hummuksella ja kasviksilla. Tarjolla oli myös puuroa ja ite tehtyä mysliä, rahkaa ja pannareita. Uskotte varmasti että meille maistui, ja vietettiin siinä tovi jos toinenkin ja pieneen pöytään alkoi kertyä likaisia lautasia aikamoinen kasa.

Siinä parin tunnin rennon syömisen ja jutustelun jälkeen todettiin että eiköhän se ollut siinä, ja oli aika siirtyä toiseen paikkaan. Miten jännää, kun ei tiennyt yhtään mihin oltiin menossa ja kaikki paikat joista kuljettiin ohi, aiheutti suurta pohdintaa että tuonneko me mennään.

Annettiin siinä ruualle aika paljon aikaa laskeutua, kun kipsuteltiin kaikessa rauhassa Senaatintorilta melkein Pasilaan saakka. Ihmettelin monta kertaa minne oikein ollaan menossa, kun lopulta asteltiin erään koulun sisäpihalle. Siinä vaiheessa mulle valkeni, että seuraavaksi ruksattaisiin kesän to do -listalta kesäteatteri-kohta yli, kun edessä oli hääaiheinen kesäteatteri. Siellä me istuskeltiin kuumana kesäpäivänä harmaahapsisten mummojen joukossa katselemassa kesäteatteria, mikäs siinä! :D

Seuraava etappi oli toivottu välikuolema, ja palattiin kotiin. Ihan hirveän pitkään meillä ei ollut aikaa ennen kuin piti valmistautua illan viimeiseen ohjelmanumeroon. Karim puuhasteli keittiössä jos miten pitkään, ja lopulta napattiin pyörät mukaan ja lähdettiin kohti keskustaa. Siinä koitin arvailla määränpäätä, ja lopulta löysin meidät Kauppatorilta, mistä hypättiin Suomenlinnaan vievään laivaan. Eka Suokki-visiitti tälle kesälle, ja mun totaalisaldossa toinen koskaan, ei siis huono valinta!

Hääpäivä-9 Hääpäivä-10 Hääpäivä-11 Hääpäivä-12 Hääpäivä-14 Hääpäivä-13 Hääpäivä-20 Hääpäivä-18 Hääpäivä-19 Hääpäivä-21 Hääpäivä-17

Karim oli pakannu meille mukaan mahtavat eväsleivät ja termospullollisen kaakaota, joita siemailtiin siinä merimaisemia katellessa. Suomenlinna muistutti vähän Hobittilaa, ja ohilipuva Viikkarin purkki toi kyllä varsin jännittävän fiiliksen. Kauaa me ei kuitenkaan tarettu siitä kesämaisemista nautiskella, sillä yllättäen ei oltu osattu varustautua oikein, ja jäädyttiin aika vauhdikkaasti.

Kumottiin siis loput kaakaot naamariin, ja lähettiin vaeltaan kohti lauttarantaa. Tullessa rannalla oli ihan jäätävän pitkä jono, mutta onneksi se oli parissa tunnissa lyhentynyt niin, että päästiin laivalle jonottamatta.

Seuraava päivä valkeni vähän samankaltaisissa merkeissä, ja tsuumailin taivaalle vähän väliä toivoen, että keli paranisi. Mulla oli suunnitelmissa aloittaa päivä aurinkoisella puistopiknikillä päikkäreineen, mutta kelit eivät aivan osuneet kohdalle, ja piti turvautua varasuunnitelmaan. Piknikistä en aikonu luopua, ja se saatiinkin hieman paikkaa vaihtamalla.

Pakkasinkin siis herkkueväät mukaan ja lähdettiin kohti salaista määränpäätä. Käveltiin vähän mutkan kautta kuten myös edellisenä aamuna, ja lopulta saavuttiin Helsingin Talvipuutarhaan, missä meillä on pitänyt käydä piknikillä tai ainakin syömässä eväitä aina ensimmäisestä vierailusta lähtien.

Hääpäivä-36 Hääpäivä-29 Hääpäivä-23 Hääpäivä-25 Hääpäivä-22 Hääpäivä-26 Hääpäivä-24 Hääpäivä-28 Hääpäivä-30

Jännitin vähän kuinka paljon porukkaa harmaa kesäsunnuntai olis houkutellut kasvihuoneen ruokailualueelle, mutta meidän onneksi paikka oli melkein tyhjä, ja pöytiä oli mistä valita. Valkattiin oma paikka ja levitettiin eväät, eikä sitten muuta kuin nauttimaan! En kyllä keksi ihan heti noihin olosuhteisiin paremmin sopivaa piknikpaikkaa, sillä superkauniin talvipuutarhan seesteinen tunnelma sopi tilanteeseen kuin nyrkki silmään.

Piknikin jälkeen ehdittiin vielä hetken verran kierrellä puutarhassa ja nuuhkia ruusuja (tekee miehen aina yhtä onnelliseksi), ennen kuin matka jatkui taas. Pyöriskeltiin siinä uusvanhojen kotinurkkien ympärillä muutama tovi, ja päädyttiin harmaasta säästä huolimatta Helsingin jäätelötehtaan jäätelökioskille, mistä oli tietysti saatava kesän kunniaksi pallot.

Hääpäivä-32 Hääpäivä-34 Hääpäivä-35 Hääpäivä-37 Hääpäivä-38 Hääpäivä-39

Mun suunnittelema ilta jatkui vielä ruokahenkisen museovierailun ja uunituoreen suklaakakun kautta melontaan auringonlaskussa, joten ihan nappiin meni sitten lopulta sekin päivä, vaikka vähän jännittikin. Saatiin kyllä hurjan monta kesäaktiviteettia mahtumaan yhteen viikonloppuun, mutta paljon on vielä jäljellä, ja onneksi myös kesääkin.

Miltä meidän kesäviikonloppu vaikutti?

Eng: I just learned that during one weekend you can do so many things in Helsinki.

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Unnukka 29.7.2015 at 10.18

No huipulta vaikutti, ootte ollut aikaansaavia! Sitäpaitsi tosi kiva idea tuollainen vuoropäivä-juttu, taidankin ehdottaa tätä joskus myös meillä… :D me toteutettiin hieman samalla lailla meidän Nyc – aktiviteetit; vuorotellen saatiin valita mitä tehtäisiin seuraavaksi, se oli hauskaa :D

Vastaa
Inka 29.7.2015 at 21.01

Vähän mahtava idis reissuun, pitääki joskus toteuttaa! :) Sitte ainakaan ei tartte ihan sikana tehä kompromisseja, hehhe. :D Ja tuo oli kyllä ihan superkiva, kokoajan ylläritunnelmat!

Vastaa
Kea / Deep Red Blues 29.7.2015 at 10.21

Aikamoinen viikonloppu! Mä totesin viime syksynä ihan saman Suomenlinnasta, että se on ihan mini-Hobittila! :) Missä kävitte melomassa?

Vastaa
Inka 29.7.2015 at 21.01

Hehe, pitää lähtä larppaamaan Suomenlinnaan! :D Napattiin Regatasta kaksikko ja käytiin kiertämässä Seurasaari, ei siis missään kaukana. Kätevää!

Vastaa
aNNa 29.7.2015 at 12.40

Ai miltä vaikutti? No aika täydelliseltä :)

Vastaa
Inka 29.7.2015 at 21.01

Hehe, huippua! :D

Vastaa
Heli / Auringonkalastaja 29.7.2015 at 18.30

Wau!!! Mä oon ihan tosi vaikuttunu teidän viikonlopusta ja tavasta juhlia hääpäivää! Ei se juhliminen näköjään häihin lopu, vaan aina saa oottaa uutta vuosipäivää suurella jännityksellä. Fanitan!

Vastaa
Inka 29.7.2015 at 21.03

Haha, kiitti Heli! :D :D Ens vuodelle pitää keksiä jotain vielä jännempää, sillä tästähän pitää vaan lähtä parantamaan. Kymmenen vuoden päästä sitten jotain aivan hullua!

Vastaa
Maarit Johanna 29.7.2015 at 19.56

Aivan ihanat ylläripäivät teillä molemmilla! Brunssi näyttää hyvältä, ja Suomenlinna ei koskaan petä. Ah, kaunista. Voi vitsi kun asuis kans pääkaupunkiseudulla niin tuollaiset yllärit olis mahdollisia. Täällä ei oikein olis ees yllättävää jos veis toisen tunturille piknikille. Ei se oikein olis ees hauskaa kun on joka päivä kaatosade. nimimerkillä. Vietetään tänään vuosipäivää sisällä siivoten. Kai sitä voi henkisesti siirtää? :D

Vastaa
Inka 29.7.2015 at 21.04

Haha, vähän repesin tuolle sun kommentille! :D Ihan varmana voi siirtää, sen kun.. Tunturitreffit kuulostais kyllä melko mahtavilta, mutta ei sun silmissä varmaan ihan yhtä eksoottisilta ku mun… Onnea teillekin vuosipäivän johdosta!!

Vastaa

Jätä Kommentti