Pallontallaajat.net
Valikko

Loistava lauantai-ilta Tallinnassa

Kirjoittanut Inka 3.8.2015

Terveisiä kesälomalaiselta! Viime viikonloppu vierähti Tallinnassa, ja nyt istutaan jo Onnibussissa matkalla kohti pohjolan valkeaa kaupunkia. Mun kesäloma starttasi sopivasti just tänään, samoihin aikoihin kun ne koko kesän kadoksissa olleet lämpimät kelit saapuivat.

Viikonlopun reissu sujui vallan mahtavasti, ja minikaupunkiloma oli aivan loistava aloitus kesälomalle. Suunnattiin siis Karimin kanssa Tallinnaan, mutta ei reissattu pelkästään kaksistaan, sillä mukana oli monelta aiemmalta reissulta tuttu Pingviinimatkat-kaksikko Milla ja Juhana, Laura Let’s Go -blogin Laura sekä osan matkasta myös Rimma matkablogin kolmikko. Hyvää seuraa siis ainakin riitti, joten siinä oli hyvät lähtökohdat varsin onnistuneelle reissulle.

Lauantai-iltana vietettiin todellista kaupunkilomaa, kun kierreltiin Tallinnan vanhassakaupungissa ja käytiin viimein syömässä Rataskaevu 16 -ravintolassa. Tuo monien kehuma ja ylistämä ravintola oli meidän todolla jo viime elokuussa, mutta pikkusen turhan tuhdin hotelliaamiaisen jälkeen tilaa ravintoladinnerille ei kuitenkaan enää ollut, joten päätettiin skipata se. Nyt oltiin kaukaa viisaita ja varattiin pöytä vähän myöhempään ajankohtaan, jotta kyettäisiin varmasti nauttia hehkutetuista herkuista.

Viikonloppu Tallinnassa-15

Viikonloppu Tallinnassa-16

Viikonloppu Tallinnassa-17

Viikonloppu Tallinnassa-18

Viikonloppu Tallinnassa-24

Viikonloppu Tallinnassa-19

Viikonloppu Tallinnassa-22

Viikonloppu Tallinnassa-35

Viikonloppu Tallinnassa-23

Ravintola sijaitsee näppärästi keskellä vanhaakaupunkia, ja on ilmeisesti aina niin täynnä, että varaus kannattaa tehdä loma-aikana ainakin viikkoa etukäteen. Meillä oli tuuria, sillä Lauran onnistui napata meille pöytä vain muutamaa päivää ennen reissua.

Rataskaevussa meitä tervehti superystävällinen henkilökunta ja tosi kodikas miljöö. Päätin muiden suosituksesta tilata kaks alkuruokaa ja yhden jälkiruuan, mikä oli kyllä aika nappi valinta, vaikka muiden pääruuat näyttikin melko herkullisilta. En kuitenkaan joutunut pettymään, sillä alkuruokalistan annokset kuulosti niin herkullisilta, että olisin voinut vedellä niistä naamariin melkein jokaisen. Lopulta valkkasin kuitenkin avokado-kesäkurpitsasalaatin, joka oli meille tarjoilleen Riston lemppari, sekä paahtopaistia.

Kuten aina hyvillä dinnereillä, myös lauantaina aika hujahti hetkessä, ja kohta meille tuotiinkin jo jälkiruokaa varten lautasliinoja, joissa oli henkilökunnan käsinkirjoittamat runot. Voi kuulostaa aika kornilta, mutta kyllä meidän pöydästä ainakin kuului monta oooo-huudahdusta, kun huomattiin ele.

Jälkiruuan suhteen ei olis voinu mennä enemmän nappiin, sillä mun tilaama suklaakakku oli just täydellinen. Kuvitelkaa: lämmin suklaakakku, joka on sisältä yhä niin sula että se valuu, siihen kaveriksi makeaa vaniljajäätelöä ja kirpeää vadelmakastiketta. Ei paljon paremmasta väliä! Myös muilla näytti olevan aika hyvät jälkkärit, ja erityisesti Milla ja Laura vaikuttivat melko tyytyväisiltä. En tosin ihmettele, sillä mimmit tilasivat yhteensä kolme jälkiruokaa!

Viikonloppu Tallinnassa-20

Viikonloppu Tallinnassa-21

Viikonloppu Tallinnassa-25

Viikonloppu Tallinnassa-36

Viikonloppu Tallinnassa-37

Viikonloppu Tallinnassa-38

Dinnerin jälkeen käytiin vielä käveleskelemässä pitkin vanhaakaupunkia, ja katselemassa maisemia Toompealta käsin. Illalle sattui supernätti aurinko, mikä sai vanhojen talojen katot hohtamaan vielä aiempaa oranssimpina. En tiiä oliko se mahtava seura, jälkkärin nostama sokerihumala vai kesäloman alusta seuranneet endorfiinit, mutta tämä oli kyllä yksi kesän parhaimmista illoista.

Ennen reissua olin kuullu ihan hirveästi suosituksia Rataskaevu 16 -ravintolasta, ja nyt en voi muuta kuin liittyä suosittelijoiden joukkoon. Ruoka oli meillä kaikilla todella hyvää, palvelu erinomaista ja miljöökin varsin viihtyisä. Hintatasokaan ei todellakaan hirvittänyt edes budjettimatkailijaa, sillä mun ja Karimin dinneri (molemmilla kolme ruokalajia) maksoi noin 36 euroa.

Viikonloppu Tallinnassa-39

Viikonloppu Tallinnassa-40

Viikonloppu Tallinnassa-43

Viikonloppu Tallinnassa-42

Viikonloppu Tallinnassa-44

Viikonloppu Tallinnassa-45

Ei siis tarvinnut mennä Tallinnaa kauemmaksi että päästiin nauttimaan aivan täydellisestä kesäillasta! Parasta tässä kuitenkin on se, että kesäloma on vasta alussa. Tämä lauantai-ilta Tallinnassa oli siis vasta alkusoittoa, katotaan miten eeppinen loma tästä oikein kehkeytyy.

Tsekkaa lisävinkkejä Tallinnaan myös Laura Let’s Go sekä Pingviinimatkat-blogeista!

Eng: I am finally enjoying my summer holidays, and I couldn’t have found a better way to start it: spending a Saturday evening with my friends having dinner and admiring beautiful views.

Lisää tästä aiheesta

14 Kommenttia

Rimma - matkablogi 3.8.2015 at 18.13

Ihan huikee reissu ja ihania tunnelmia kuvissa! <3 Kesälomasta tulee taatusti hitti.

Vastaa
Inka 4.8.2015 at 14.14

Matka oli kyllä yks success, kiitos siitä teille! <3 Ah, ja oon niin lomalla!!!!

Vastaa
Laura R. / Laura let's go 3.8.2015 at 18.48

Ihana postaus, reissu ja naiset <3 Mä oon ihan vaan pelkkinä sydänsilmähymiöinä täällä! Ootte mimmit kultaa.

Vastaa
Inka 4.8.2015 at 14.15

Mulla oli just sama sydänsilmähymiöfiilis ku kävin reissun kuvia läpi. Niin meni nappiin vaikka oliki vastoinkäymisiä. Uusiksi millon vaan!!

Vastaa
Maarit Johanna 3.8.2015 at 19.06

Voi Tallinna! Mie haluaisin tuonne vaan vaeltelemaan kujille ja testaamaan ravintoloita. Alkoi lisäksi tekeen mieli suklaakakkua…

Vastaa
Inka 4.8.2015 at 14.15

Tuo suklaakakku oli kyllä niin timanttia, kuola valuu vieläki! Ihanaa, että Tallinna alkaa nostaa profiilia!!

Vastaa
Pingviinimatkat 3.8.2015 at 19.44

Olihan mahtava reissu, kelit kohillaan ja seura mitä parhain <3 Kiitos vielä :) Oon tuota ravintolaa fiilistellyt ääneenkin jo kaikille jotka on jaksaneet kuunnella! Oli kyllä todella hyvä. Onneksi Tallinna odottaa vielä toistamiseen tälle syksylle. Ja sulla on nyt vihdoin se kauan odotettu loma-loma-lomaaaaaa!

Vastaa
Inka 4.8.2015 at 14.17

No nimenomaan loma-loma-lomaaa!!! Ja rafla on kyllä jokaisen ylisanan arvoinen, niin hyvä! Kiitti vielä seurasta ja kullanarvoisesta tsempistä! <3

Vastaa
annimoi 3.8.2015 at 21.28

No voi vitsaus! Näyttääpä ihanalta! Täytyy kirjata ton ravintolan nimi ylös vaikka siihen muistikirjaan, johon on koodattuna kaikkea muutakin tärkeää.

Vastaa
Inka 4.8.2015 at 14.17

Kantsii, vie kyllä kielen mennessään. :P Terkkuja kesälomalta! ;)

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 4.8.2015 at 9.51

Oi ihanat! :) Hauskuus ja hyvä fiilis paistaa kyllä kuvista läpi, mahtavaa! Kiitti ravintolavinkistä, täytyykin testata seuraavilla reissuilla. Ja ihanaa lomaa sinulle! Aurinkoaurinkoaurinko<3

Vastaa
Inka 4.8.2015 at 14.18

Kiitos Sanna! <3 Just tuli lämpö sopivasti näin loman alkuun, eli nappiin meni tälläkin kertaa. :)

Vastaa
Maarit 4.8.2015 at 16.48

Ihana lomaa! Olisipa kiva lähteä taas pitkästä aikaa piipahtamaan Tallinnassa. Huiput kelit on teille sattunut!

Vastaa
Inka 4.8.2015 at 22.54

Kiitos Maarit! Tallinna on kyllä semmoinen kohde, että se on tavallaan tosi helppo unohtaa, mutta taas se onneksi todisti ettei millään kannata. Ja kelit tosiaan sattui kohilleen, mutta nepä oliki just mitä olin lomaa varten tilannut. :)

Vastaa

Jätä Kommentti