Pallontallaajat.net
Valikko

Balkanin road trip, täältä tullaan!

Kirjoittanut Inka 12.8.2015

Laukku on pakattu, majapaikat merkattu karttaan ja Kroatian Kunat noudettu Forexilta, eli nyt on koittanut kesälomassa se vaihe, kun hypätään bussiin ja suunnataan Helsinki-Vantaan lentoasemalle määränpäänä Balkanin kiehtovat kohteet. Tulevan reissun aikana tullaan siis seikkailemaan niin Kroatiassa, Montenegrossa kuin Albaniassakin.

Luvassa on luonnonpuistopainotteinen matka, mutta rentoilulomaa kaipaavan aviomiehen pyynnöstä vietetään reissun viimeiset päivät yhdessä ja samassa paikassa, missä luvassa on toivottavasti myös sitä kauan kaivattua rantarentoilua.

Edelliset päivät on menneet paitsi Oulussa lomatunnelmissa, myös tulevaa matkaa valmistellessa. Nyt ei auta muuta kuin toivoa, että kaikki tärkeä on matkassa ja reissun varrella ei satu sen suurempia mutkia. Oon yllättävän tyynenä lähdössä reissuun huomioiden, että tavallisesti aikataulutan matkat viimeistä ruokapaikkaa myöten, kun nyt taas meillä ei oo juuri muuta kuin summittainen reitti ja majapaikat valmiina.

Erityisesti jännittää rajanylitykset, sillä niistä on ollu saatavilla aika heikosti tietoa. Luotan kuitenkin siihen että ollaan valmistauduttu riittävän hyvin ja että kaikki sujuu vallan mainiosti, pitää vaan muistaa että lomalaisellahan ei oo kiire yhtään minnekään, ja muutaman tunnin odotus rajalla on kuitenkin loppupeleissä varmasti mielenkiintoinen kokemus.

Ootan matkalta eniten sitä rentoa lomafiilistä, oman auton tuomaa vapaudentunnetta sekä tietysti eeppisiä maisemia ja pakollisia kohelluksia. Missataan Montenegron tämän hetken kuumin kohde eli Durmitorin kansallispuisto, mutta en epäile hetkeäkään etteikö meidän reitille osuisi lähes yhtä upeita maisemia.

Huomenna tähän aikaan ollaankin siis todennäköisesti pähkäilemässä rajanylitysten äärellä, sillä ekan reissupäivän kunniaksi ylitetään paitsi Kroatian ja Montenegron, myös Montenegron ja Albanian välinen raja. Palkinto rajanylitysten aiheuttamasta jännityksestä on melko kutkuttava, sillä Albanian puolella odottaa lumoava Skutarijärvi (tunnetaan myös Skadar-järvenä), ja ehkä viimein se hetki, kun pääsen viimein talviturkista eroon.

Palataan siis astialle reissun jälkeen! Blogi tosin jää elämään omaa elämäänsä, ja luvassa onkin paitsi lisää Tallinnan-seikkailuja myös kesälomaterveisiä Oulusta. Päivittelen reissun aikana Balkanin vaiheita nettiyhteyksien niin salliessa myös Instagramiin, joten ellei meikän tili oo vielä seurannassa, kannattaa se lisätä! Löytyypi nimimerkillä @inkakha.

Ja se fiilis, se on ainakin näin hyvä kuin hääpäivän Suomenlinna-piknikillä:

Hääpäivä-16

Eng: I am off to an (hopefully) epic road trip in the Balkans with my husband.

Lisää tästä aiheesta

18 Kommenttia

Anni 12.8.2015 at 16.53

huisia reissua <3 mää lähen huomenna etenemään kohti berliiniä, viikonloppu menee isin juoksukisojen huoltajana vissiinki aika armottomassa helteessä. Life is good.

Vastaa
Inka 17.8.2015 at 22.41

Ahh, kuulostaa niin hyvältä sunki suunnitelmat. Ihanaa reisbaa myös sulle!!! :)

Vastaa
Amanda 12.8.2015 at 17.26

Huippua Balkania! Odotan näääääin innolla kuvamateriaalia :)

Vastaa
Inka 17.8.2015 at 22.42

Kiitti Amanda!! Maisemat on ainaki ollu kohillaan, joten jospa kuvamatskuki kelpaa. :)

Vastaa
Maarit 12.8.2015 at 20.10

Ihanaa reissua! Älä turhaan murehdi rajann ylityksiä, ainakin meillä ne meni ihan muutamassa minuutissa jonotuksineen alkukesästä. :)

Vastaa
Inka 17.8.2015 at 22.42

Kiitos Maarit! Meillä oli vähän jos millaisia kokemuksia, mutta yli päästiin jokaisesta. :)

Vastaa
Veera 12.8.2015 at 20.58

Kivaa matkaa! Itse olen suunnitellut juuri samalle akselille reissua, joten hurjalla innolla ootan matkapostauksia!

Vastaa
Inka 17.8.2015 at 22.43

Kiitos Veera! Ja kiva kuulla, toivottavasti meikältä irtoaa hyviä vinkkejä. :)

Vastaa
lena / london and beyond 12.8.2015 at 21.24

Huippua reissua teille!!! Tuo seutu kiinnostaa kovasti, odotan!

Vastaa
Inka 17.8.2015 at 22.44

Kiitti Lena! :)

Vastaa
Pingviinimatkat 12.8.2015 at 21.25

Mahtavaa reissua murmelit <3

Vastaa
Inka 17.8.2015 at 22.44

Kiitti! <3

Vastaa
lena / london and beyond 12.8.2015 at 21.27

*odotan siis postauksiasi! Ei olla vielä päästy puusta pitkälle matkasuunnitelmien kanssa. :D

Vastaa
Inka 17.8.2015 at 22.45

:DD

Vastaa
Sukellus Asiaan 13.8.2015 at 6.55

Mukavaa matkaa! Terveiset New yorkista. Meillä aamulla lento Guatemalaan.

Vastaa
Inka 17.8.2015 at 22.45

Kiitos, ja vau!! Huippua reisbaa teilleki! :)

Vastaa
Teea / Curious Feet 13.8.2015 at 11.43

Mahtavalta kuulostaa, hauskaa matkaa :)

Vastaa
Inka 17.8.2015 at 22.46

Kiitos Teea! :))

Vastaa

Jätä Kommentti