Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Kirjautuminen Pallontallaajien keskustelupalstalle päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Solo Sokos Hotel Estorian aamiainen
Pallontallaajat.net
Valikko

Päivän tärkein ateria: hotelliaamiainen

Kirjoittanut Inka 14.8.2015

Yhteistyössä Solo Sokos Hotel Estoria ja Visit Tallinn

Otsikon kuluneen kaskun käytin jo Tallinnan-reissulta postaamani Instagram-kuvan yhteydessä, mutta menkööt nyt toista kertaa, sillä matkoilla joissa hotelliaamiainen kuuluu hintaan, on tuo lause hyvinkin totta. Mulla on nimittäin tapana vetää erityisesti hyvällä hotelliaamiaisella sen verran kovat aamiaisöverit, ettei loppupäivänä tartte paljo ruokaa ajatella varsinkaan, jos ohjelmassa on vaan kevyttä kaupunkiseikkailua eli kasista kasiin kuljeskelua ympäriinsä.

Tallinnassa sijaitseva Solo Sokos Hotel Estoria ja sen aamiainen olivat mulle tuttuja, ja siitä syystä tiesinkin odottaa aika korkeita matkamme ensimmäisenä aamuna, kun sovittiin aamupalatreffit reissukavereiden kanssa hotellin aamiaishuoneessa. Vaikka Viru ja Estoria ovat molemmat samassa rakennuskompleksissa, on kummankin hotellin asiakkaille olemassa omat aamiaishuoneet. Se oli ihan jees, sillä niin saatiin nauttia siitä pienestä mutta ah! niin mukavasta Solo-hotellien tarjoamasta ylellisyydestä eli pöytään asti kannetuista kahvista ja teestä.

Tallinnan aamiainen-15Tallinnan aamiainen-3 Tallinnan aamiainen-4 Tallinnan aamiainen-6 Tallinnan aamiainen-5 Tallinnan aamiainen

Lueskeltiin Karimin kanssa etukäteen, mitä Estorian aamiaisesta sanottiin ja sitä markkinoitiin muun muassa sillä tiedolla, että se on koottu yhteistyössä ravitsemusterapeuttien kanssa. Sen enempää Viron kansallisista ravitsemussuosituksista tietämättä erityisesti tuo perheen tuleva ravitsemusterapautti suuntasi kiinnostuneena lurkkimaan, mitä kaikkea sieltä aamiaistiskeiltä löytyikään.

Ja olihan niitä positiivisia ylläreitä aika monia. Mun omat suokkarit oli jogurtin sekaan laitettavat chia-siemenet sekä tietysti tuore ananas, jota ilman hotelliaamiainen ei oo hotelliaamiainen. Vaan pähkinät puuttui, mutta onneksi kaivattua rousketta toi kurpitsansiemenet. Karim nappasi paikallisvärinä virolaista kamaa, jota paikalliset vetelevät kitusiinsa tavallisesti maidon tai jogurtin kanssa.

Mää tykkäsin aika kovasti myös salaateista, jotka tarjos muutakin kuin jääsalaattia. Olin aluksi aamiaista noukkiessani vähän hämilläni, sillä valikoimaa oli lopulta tosi paljon, mutta esimerkiksi lämminsavulohta piti käydä etsimässä pariinkin otteeseen, ennen kuin bongasin sen pikkiriikkisestä purkista tiskiltä. Nälkäisenä ei kuitenkaan tarvinnut olla.

Salaattien, jogurttien, hedelmien ja marjojen lisäksi tarjolla oli perushotelliaamiaisvalikoimaan kuuluvat nakit, munat ja pekonit mutta myös esimerkiksi runsas leipätarjonta, suomalaiseen makuun käyvät karjalanpiirakat sekä höyryävän tuoreet viinerit. Karim nosti peukkua vihannesmehulle, joka oli vähän terveellisempi vaihtoehto sokerisille hedelmämehuille (ei tosin ehkä niin herkullinen, mutta jos tykkää niin sitten tykkää). Meidän porukka koostui erilaisista syöjistä, ja jokainen taisi löytää lautaset kukkuroilleen evästä omista ruokavammoistaan ja mieltymyksistään huolimatta.

Tallinnan aamiainen-18 Tallinnan aamiainen-24 Tallinnan aamiainen-16 Tallinnan aamiainen-23 Tallinnan aamiainen-19 Tallinnan aamiainen-22 Tallinnan aamiainen-21 Tallinnan aamiainen-25 Tallinnan aamiainen-20

Ahtauduttiin kaikki tietysti samaan pyöreään pöytään, vaikka isompiakin olis ollu tarjolla. Olin taas vaihteeksi koko pöytäseurueen ainoa teenjuoja, ja sen aamiaisen aikana kuluikin nopeasti kokonainen pannullinen teetä, kun välillä käytiin santsaamassa ja välillä vaan unohduttiin lörpöttelemään. Eipähän tarttenu lähtä nälkäsenä!

Ja täytyy myöntää, että vaikka aika monta isoa lautasellista tiskiltä hainkin ruokaa, riitti illalla Rataskaevu 16 -ravintolassa siitä huolimatta ruokahalua kolmen ruokalajin verran.

Tsekkaa myös Pingviinimatkojen Estoria-postaus, joka paljastaa muun muassa miten kaverit ehti hypätä kylpytakkeihin ennen kuin mää ehdin edes tajuta niiden olevan olemassa. Myös Laura kertoi ajatuksiaan hotellista, samoin Rimma, joka keskittyi lapsiperheen näkövinkkeliin.

Eng: Best breakfast is enjoyed with an excellent company and great variety. This atmosphere was offered by Solo Sokos Hotel Estoria in Tallinn.

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Pingviinimatkat 16.8.2015 at 8.36

Juuri eilen Tukholmassa mietin, että joko olisin saanut tälle kesälle tarpeeksini hotelliaamiaista. Raahauduin kuitenkin majapaikkani alakertaan ja patojen äärellä lähti taas ihan lapasesta :D Miten ruokaan nyt voisi kyllästyä! Estorian aamiainen oli kyllä huippu ja erityisesti itse tila niin ihanan seesteinen ja rauhallinen.

Vastaa
Inka 21.8.2015 at 9.50

:D :D :D

No nääpä sen sannoit, ei ruokaan voi kyllästyä! :D

Vastaa
Maarit Johanna 16.8.2015 at 17.27

Uh miten hyvältä näyttää! En voi ikinä kyllästyä hotelliaamiaisiin. Virun puolella aamiainen oli myös oikein kelpo, mutta osaisin kyllä tottua tuohon pöytiintarjoiluun…

Vastaa
Inka 21.8.2015 at 9.51

Hei kiva kuulla että myös Virun aamiainen oli hyvä! :) Ja pöytiintarjoilu on kyllä luksusta.

Vastaa

Jätä Kommentti