Pallontallaajat.net
Valikko

Astetta mukavampi laivamatka Tallinnaan

Kirjoittanut Inka 20.8.2015

Yhteistyössä Tallink Silja

Kun kesäloman alkajaisiksi otettiin suunta kohti Helsingin Länsiterminaalista lähtevää Tallinkin Superstar-laivaa, muistin siinä muutamaa metriä ennen satamaa ne ikävät lieveilmiöt, jotka kuuluu Tallinnan-risteilyihin kuin sääsket hillasuolle, nimittäin känniläiset. Mitä humalaisiin urpoihin tulee, mulla riittää kärsivällisyyttä tiettyyn pisteeseen saakka, mutta jos voin valita, jätän kyllä sen seuran välistä.

Onneksi tuolla matkalla siihen oli mahdollisuus, ja nopeasti laivaan päästyämme suunnattiinkin yläkannella sijaitsevaan Tallinkin Comfort Class -loungeen, missä päästiin viettämään pikkuisen erilainen Tallinnan-risteily, mihin oltiin totuttu. Loungessa oli istumapaikat kaikille, eli risteilyä ei tarvinnut viettää laivan käytävillä lattialla istuen. Jo siitä ilosta saattais maksaa sen 20 euroa / suunta mitä tuo Comfort Class -luokan lippu maksaa.

Rauhallisen mutta rennon tunnelman ja istumapaikkojen lisäksi loungessa oli tarjolla pientä evästä. Suureksi yllätykseksi nuhjuisien vehnäleivonnaisten ja vitivaalean patongin sijaan Tallink Siljan Comfort Class -loungessa tarjoiltiinkin dippivihanneksia ja maapähkinöitä!

Latasinkin porkkanoita, kukkakaalta ja kurkkua aika mielelläni lautaselle, kun tällaisessa loungessa kerrankin tarjoiltiin ruokaa, jota pystyi syömään oikeasti hyvällä omallatunnolla. Kaverina oli toki keksejä ja suklaata, mutta tuolla oli ainakin mahdollisuus tehdä hyviä valintoja. Myös juomapuolen monipuolinen teevalikoima miellytti, ja tarjolla oli sen lisäksi paitsi kahvikoneen kahvivalikoima, myös limpparihanat. Alkoholijuomat eivät kuuluneet hintaan.

Tallink Silja Star Comfort-6 Tallink Silja Star Comfort-5 Tallink Silja Star Comfort-3 Tallink Silja Star Comfort Tallink Silja Star Comfort-4

Parituntinen matka kului siis molempiin suuntiin varsin mukavasti, vaikka kieltämättä paluumatkalla yritin vaan olla nukahtamatta, sen verran vaudikas sunnuntaipäivä meillä oli takana. Eipä siinä, palvelu oli siinäkin tilanteessa varsin hyvää vaikka kuolatippa melkein valuikin suupielestä pöydälle.

Nostin muuten kesäloman alkamisen kunniaksi koivet kohti kattoa aika moneen otteeseen tuon matkan aikana, sillä sitä hetkeä oli odotettu ja pitkään!

Tsekkaa myös reissukavereiden postaukset samasta aiheesta: Rimma kirjoitti matkasta lapsiperheen näkökulmasta ja Laura taas kokosi yhteen loistavat Tallinna-vinkit.

Eng: We tested the Comfort Class in Tallink Superstar on our way from Helsinki to Tallinn, and have to say that I really enjoyed actually sitting on a bench instead of floor during a Tallinn cruise. 

Lisää tästä aiheesta