Pallontallaajat.net
Valikko

Hyvästit kesälomareissulle: loman vikan illan haikeus

Kirjoittanut Inka 21.9.2015

Tiiättehän sen lomareissun viimeisen illan fiiliksen, kun olo on haikea, mielessä vilisee reissun aikana koetut hetket ja mieli taistelee pysyäkseen vielä viimeiset hetket lomalla, jotta ajatukset ei karkailis jo kohti arkea? Balkanin-seikkailun edetessä väistämättömästi loppua kohti tunnelma oli nimenomaan haikea, sillä reissu oli mennyt niin nappiin, että jo ajatus arkeen palaamisesta tuntui vähintään vastenmieliseltä.

Mlini Mlini-3 Mlini-4 Mlini-11 Mlini-7

Viimeisen illan kunniaksi kipiteltiin aurinkoisen päivän päätteeksi hotellin naapurissa sijaitsevalle rannalle, joka oli nyt täysin autio vaikka aiemmin sinä päivänä se oli kuhissut muita matkailijoita. Ideana oli tihrustaa auringonlaskua, sillä armottoman rankan sadekuuron jälkeen taivas selkeni vauhdilla, ja laskevan auringon väriloiston näkeminen oli hyvinkin mahdollista.

Mun vetkuilun vuoksi missattiin kuitenkin ilta-aurinko, sillä noilla nurkilla se hävisi vuorten taa harvinaisen aikaisin. Siinä vaiheessa kun päästiin rannalle asti, ei se kuitenkaan ihan hirveästi haitannut, sillä vaikka kimaltelevaa valopalleroa ei taivaalla enää näkynyt, päästiin siitä huolimatta ihastelemaan taivaalle maalattua väriloistoa.

Tuosta illasta ja hetkestä ei tunnelmaa puuttunut. Karim kiipesi kalliolle ja minä konkoilin hetken aikaa perässä. Meillä ei ihan seuraavana päivänä ollut onneksi karua paluuta arkeen, mutta jo lomareissun loppuminen tiesi kuitenkin sitä, että aivan sitä samanlaista huoletonta lomatunnelmaa ei tultais jatkamaan enää tulevina päivinä, joten pidettiin tuosta fiiliksestä kiinni viimeiseen asti istuskellen pienen kivirannan edustalla kohonneella kalliolla.

Mlini-8 Mlini-5 Mlini-2 Mlini-10 Mlini-6

Rannan kivenmurikat yhdistettynä Adrianmeren kirkkaaseen veteen ja rauhalliseen iltarantaan loivat kyllä vallan mainion kombon loman loppumiselle. Vaikka monesti mieli virittäytyy jo kotiinpaluuseen automaattisesti reissupäivien lähetessä loppuaan, niin tuolla reissulla niin ei kyllä ollut. Kaiken lisäksi Dubrovnikin kupeessa sijainnut Mlini osoittautui lopulta niin symppikseksi kaupungiksi, että sinne olis kyllä jääny enemmän ku mielellään. Varsinkin, kun ehittiin fiilistellä tuota auringonlaskua ainoastaan yhtenä iltana, kun aikaisemmin oltiin nukahtamassa pystyyn jo lyhyellä kävelyreissulla.

Mlini-13 Mlini-14 Mlini-18 Mlini-12 Mlini-16 Mlini-17 Mlini-19 Mlini-20

Ah, tuota lomatunnelman ihanuutta ja loppumisen haikeutta. Kuten kuvista näkee, auringonlaskusta ei ollu juuri mitään jäljellä tuossa vaiheessa kun rannalle päädyttiin, mutta tunnelmaa ei kyllä missään vaiheessa puuttunut.

Matkan pituudesta riippumatta mulla ainakin alkaa mieli monesti viimeisen reissupäivän lähetessä hyvinkin virittäytyä paluun tunnelmiin, ja oonkin tavallisesti aika valmis palaamaan kotiin kun reissun loppuhetket koittaa, oli kyseessä sitten kahden päivän tai kahden viikon mittainen reissu. Nyt paluu kuitenkin tuntui aika hankalalta, mutta toisaalta onko ihmekään, jos koko loman aikana tavallinen perusmaisema muistutti aika lailla tätä?

Eng: The sunset in Mlini, Croatia crowned our journey in the Balkans.

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Laura R. 21.9.2015 at 22.19

Aivan mahtavia kuvia Inka!! Mielettömän kauniita, tunnelma on todellakin ihan käsinkosketeltavissa <3

Vastaa
Inka 22.9.2015 at 21.21

Kiitsa peipe! Tuona iltana riitti kyllä tunnelmaa!

Vastaa

Jätä Kommentti