Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

"Miksi perustit matkablogin?" - Archie gone Lebanon - Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

“Miksi perustit matkablogin?”

Kirjoittanut Inka 24.9.2015

Myös reissublogeissa kiertävä #blogisitarina-haaste saavutti meikäläisetkin, kun Meidän matkassa -blogin kaksikko heitti mua haasteella. Se sattui just sopivasti, sillä olin ehtinyt jo kaivata pitkästä aikaa taas blogihaasteita. Niitä tuntui kiertelevän jossain vaiheessa ihan hirveän tiuhaan blogeissa, mutta munsta tuntuu että ne on nyt blogien ammattimaistumisen myötä kadonneet. Haasteiden tuoma kotikutoisuus on kuitenkin vaan sympaattista ja toivottavaa, joten lähin kyllä riemulla mukaan.

Ideana on haasteen nimen mukaisesti kertoa siitä, miksi ihmeessä oon joskus mennyt perustamaan Archie gone Lebanonin. Syitä siihen on aika monia, ja ilmiselvin lienee se, että kaipasin jotain kanavaa johon tuutata kaikki reissuinspiraationi, -tarinani ja kuvani. Oma blogi sattui siihen saumaan tuntumaan parhaalta mahdolliselta kanavalta, ja oon kyllä edelleen, näin vajaan kuuden vuoden jälkeen, samaa mieltä 21-vuotiaan Inkan kanssa. Hyvä päätös!

New York New York-9 New York-7 New York-4

Toinen syy oli kehittyminen kirjoittajana. Vaikka viljelenkin tekstin mukana paikoitellen melko runsaastikin puhekieltä, yritän silti pitää mukana Suomen kielen oikeinkirjoitusohjeet. Vaikka kielipoliiseilla on ollut aika paljon sanomista mun kirjoitustaidoista vuosien mittaan, jaksan silti uskoa että myös blogilla on ollut vaikutusta siihen, millä tasolla mun kirjoittajakyvyt tänä päivänä ovat. Tekemistä riittää vielä niin asiatekstin kuin rennon blogitekstinkin viilaamisessa kohti parempaa ja aina vaan parempaa, mutta eipä meistä kukaan yrittämättä kehity. Blogi onkin mainio kanava kokeilla vähän erilaista kerrontaa ja revitellä juuri sillä tavalla, kuin kullakin hetkellä tuntuu otolliselta.

Kolmas syy on tullut vasta blogin perustamisen jälkeen, ihan viime vuosina ja se on sosiaalisuus. Mietin joskus viime keväänä ihan vakavissani blogin lopettamista, ja sitten aloin miettiä myös sitä, miten se vaikuttaisi sosiaalisiin suhteisiin. Tämä maalaistyttö isossa kaupungissa ei kyllä pärjäisi kovin pitkälle ilman blogin tuomia ystävyyssuhteita, ja blogin kautta tilaisuuksia tavata näitä kavereita tulee jatkuvasti, kiitos matkabloggaajien superhyvän sosiaalisen verkoston! Siispä kaverit, te ootte yks syy näihin jatkuviin jorinoihin.

New York-10 New York-3 New York-11 New York-5

Sitten päästäänkin haasteen toiseen osuuteen, eli kuinka blogi on kehittynyt matkan varrella? Kuuteen vuoteen mahtuu jos jonkinlaista tekstiä ja kuvaa, ja toivon ainakin että suunta on ollut pelkästään ylöspäin. Murre on karsiutunut teksteistä huomattavasti matkan varrella, enkä oo ihan varma siitä onko se hyvä vai huono asia. Jos käytte lukemassa noita vuoden 2009 ensimmäisiä postauksia, niin huomaatte eron taatusti. Itelläki tekee vähän tiukkaa ymmärtää, että mitä sitä onkaan tullut kirjoitettua.

Myös kuvien osalta on menty iso askel eteenpäin. Oon kuvannu tosi ahkerasti aina, mutta blogin myötä kamera on kulkenut mukana kahta kovemmin. Se on tuonut lisää mahdollisuuksia treenata valokuvaamista erilaisissa olosuhteissa, ja uusien, upeilla kuvilla varustettujen blogien löytäminen ja selaaminen on vaan kasvattanut entisestään nälkää kehittää omia kuvaustaitoja aina kohti parempaa. Myös kuvien koko on vähän kasvanut tässä matkan varrella (joskin se pieneni hieman edellisen ulkoasumuutoksen myötä), eikä enää tarvitse tihrustaa maisemia 200 pikseliä leveistä kuvista. Jossain vaiheessa myös kuvankäsittely tuli mukaan kuvioihin, ja tällä hetkellä oma tyyli on edelleen viilautumassa ja hieman myös hakusessa, kuten se jatkuvassa kehitysprosessissa kuuluukin.

Pallontallaajille siirtymisen myötä blogista karisi runsaalla kädellä muut kuin matkailua sivuavat aiheet. Se on mun mielestä osaksi harmi ja osaksi hyvä, ja oon yrittänyt löytää sopivaa balanssia tässä vuosien varrella. Vaikka Archie gone Lebanon onkin pääasiassa matkablogi, pidän tärkeänä kirjoittaa samalla myös muista aiheista, jotka tuovat blogiin lisää persoonaa. Sekin on hyvin mielipiteitä jakava juttu, mutta yritän loppujen lopuksi pitää pään kylmänä ja kirjoittaa niistä asioista, joista lukisin itsekin mielelläni. En siis pidä pientä lifestyle-henkäisyä ollenkaan huonona juttuna, ja toivottavasti ette tekään.

New York-6 New York-8

Blogin merkittävimpiä taitekohtia ovat olleet juurikin tuo Pallontallaajille muutto, mutta myös kameravarusteiden päivittäminen (2012 ja 2015). Siinä lienee kaksi tärkeintä juttua, mutta muita, pienempiä tärkeitä asioita ovat olleet muun muassa meidän eka road trip Jenkeissä, Helsinkiin muuttaminen sekä tietysti matkabloggaajaystäviin tutustuminen. Ne ja moni muu asia ovat tuoneet blogille aika paljon sitä henkeä, jota ite pidän merkittävänä sen suhteen, missä pisteessä ollaan nyt.

Haasteen henkeen kuuluu haastaa mukaan myös neljä muuta blogia, ja näin nostalgiateemaan sopivasti voisin heittää haasteen kolmelle muulle bloggaajakonkarille Sadulle, Panulle, Eveliinalle sekä vähän vähemmän aikaa bloganneelle Helille. Napatkaa kiinni, kaverit!

Tässä vielä haaseen ohjeet:

1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
3. Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko-blogi.

Kuvituksena fiiliksiä vuoden 2009 matkalta New Yorkista, mikä oli kaikkien aikojen ensimmäinen blogattu reissu.

Eng: I started blogging because my friends could no longer listen no my constant travelling blah blah. What would be a better reason?

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Rimma-matkablogi 24.9.2015 at 12.03

Mahtis haaste! Ehkä mä tartun tähän mukaan! Minä en ainakaan pistä ollenkaan pahakseni lifestyle-henkäyksiä, päinvastoin! Niitä voisi säännöllisemmin viljellä itsekin :)

Vastaa
Inka 24.9.2015 at 20.57

Jeu, tartu ihmeessä! Näitä tämmösiä juttuja on munsta kiva lukea. :) Ja mahtavaa jos lifestyle-hömpötykset ei oo turn off, ei meikällekään, vink vink. ;)

Vastaa
Kea | Deep Red Blues 24.9.2015 at 23.52

Tää oli kiva! :) Mä en oo hääppönen kirjoittaja, olisin ehkä parempi kertoja livenä. Kuvilla tulee kuitenkin ehkä ite kuitenkin kerrottua eniten. Täytyy ehkä itekin tarttua haasteeseen jossain vaiheessa.

Vastaa
Inka 25.9.2015 at 7.03

Onneksi meillä jokaisella on ne omat vahvuutensa, ja sulla on kyllä ehottomasti kuvat! Muistan vielä ko löysin sun blogin ja tuijotin vaan kuvia suu auki, ne vangitsi heti!

Vastaa
Heli / Auringonkalastaja 26.9.2015 at 13.14

Kiitos haasteesta. Tietenkin se täytyy ottaa vastaan! :) Tällä hetkellä blogirintamalla on ruuhkaa myöhässä laahaavien postausten suhteen, mutta lupaan kyllä syksyn aikana tehdä tämän.

Vastaa
Inka 27.9.2015 at 17.05

Jes, mahtavaa! :) Hehe, hidasta hei vähän sitä reissutahtia niin pysyy blogikin mukana! :D

Vastaa

Jätä Kommentti