Pallontallaajat.net
Valikko

Laivamatka Montenegrossa

Kirjoittanut Inka 26.9.2015

Tai no, otetaan heti kättelyssä pikkuisen takas. En oo ihan varma voiko tätä jorpakonylitystä kutsua ihan virallisesti laivamatkaksi, mutta jonkinlainen jolla meillä oli alla, joten ehkä se menee? Kun ensin etelään ajaessamme kierrettiin Kotorinlahti nauttien sen ympärillä olevista superkauniista maisemista, päätettiin paluumatkalla sujahtaa pohjoista kohti suoraan lahden yli kulkevalla lautalla, ja säästettiin ajallisesti ehkä parin tunnin verran mutta kuskin hermoja senkin edestä, sillä ajaminen alkoi jo tuntua.

Itse lauttamatkassa ei ollut mitään ihmeellistä: jonoon, 4,5 euron matkalippu luukulta ja työntekijöiden ohjeistamana auto lauttaan. Matka kesti kymmenisen minuuttia, minkä aikana ei voi välttyä riemunkiljahduksilta, sillä jos näkymät Kotorinlahden ympäri ihastuttavat, myös lautalta käsin lahden maisemat ovat melko vakuuttavat. Lauttamatka olikin mun näkökulmasta ohi vähän turhankin nopeasti, sillä noita näkymiä olis vallan mainiosti voinu katsella vähän pidempäänkin.

Kotor Bay Kotor Bay-2 Kotor Bay-4 Kotor Bay-5 Kotor Bay-9 Kotor Bay-7 Kotor Bay-12 Kotor Bay-11 Kotor Bay-8 Kotor Bay-13 Kotor Bay-10 Kotor Bay-6

Vuonna 2006 itsenäistyneessä Montenegrossa on tosiaan käytössä eurot, vaikka kyseessä ei EU-maa olekaan. Itsenäistymisen kynnyksellä maa kuitenkin oli päättänyt ottaa yhteisvaluutan käyttöönsä, mikä on ainakin näin matkailijan näkökulmasta aika hyvä juttu, sillä hintavertailu on vaivatonta eikä haittaa, jos taskuun jää reissun jälkeen vielä muutama roponen.

Muutenkin Montenegron tunnelma oli erityisesti Albanian jälkeen tosi keskieurooppalainen ainakin niiltä osin mitä me maata koettiin. Jätettiin suorilta käsin turistikaupungit Kotor ja Budva miltei kokonaan välistä, joten saatiin maasta aika moderni kuva. En tiiä johtuko kontrastista Albaniaan vai mistä, mutta munsta tuntuu että en oo missään nähnyt niin paljon uikkariasuisia ihmisiä kulkemassa tienvartta pitkin kuin Montenegrossa! Ajettiin siis aika pitkälle rannikkoa pitkin ja porukka kuljeskeli pokkana autotien vierustaa päällä pelkät uikkarit. Rantoja oli vähän väliä, mutta siitä huolimatta tuo tapa jaksoi herättää kummastusta. Voin vaan kuvitella miten se aiheuttaa vaaratilanteita, kun kuskeilla huomio kiinnittyy tien sijaan uima-asuisiin rantaleijoniin!

Eng: On our way back to Croatia we decided to hop on the ferry and cross the Kotor bay. It was quick and cheap: lasted maybe 10 minutes and costed 4,5 euros. Not bad.

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Maarit Johanna 26.9.2015 at 10.47

Tottakai tuollaistakin paattia voi kutsua laivaksi ja lahden ylitystä laivamatkaksi! Mulle laivailu ei oo mikään itsestäänselvyys, välillä pelottaa keinuminen ja heiluminen. Tästä tuli mieleen yksi autolauttareissu Norjassa kun ylitettiin vuono matkalla Tromssasta Lyngeniin. En oikein osaa päättää oliko meillä hienommat maisemat vai teillä! Näistä kuvista näkyy LÄMPÖ :)

Vastaa
Inka 27.9.2015 at 17.03

Heh, nää maisemat oli kyllä niin kivat ja lämmintä oli todellakin! Tuli vähän mieleen Hailuodon lauttamatka Oulun edustalla, paitsi ehkä nää maisemat oli piirun verran komeammat. :D

Vastaa
Maarit 26.9.2015 at 11.13

Me ei nähty meidän matkalla uikkarityyppejä! :D Me kuljettiin autolla koko Kotorinlahti ympäri, ihan kiva oli silleenki ja tietty sillon oltiin siellä Kotorissa ne pari yötä. Tuolla oli kyllä kaunista!

Vastaa
Inka 27.9.2015 at 17.03

Oho, aika jännä! Ehkä vielä ei ollut riittävän kuuma? Vois mennä takas vaikka vaan maisemien vuoksi!!

Vastaa
Toimistotarvikkeet 28.9.2015 at 13.48

Miten muuten hinta-taso tuolla? Onko samalla tasolla kroatian / serbian kanssa vai ovatko euron myötä siirtyneet hinnoittelussa länttä kohti?

Vastaa
Inka 28.9.2015 at 17.00

Halapaa oli suomalaiselle. Mun mielestä aika samoissa hinnoissa pyörittiin kuin Kroatiassa, kalliimpaa (muistaakseni) kuin Serbiassa.

Vastaa

Jätä Kommentti