Pallontallaajat.net
Valikko

Kaksi majoitusvinkkiä Dubrovnikiin

Kirjoittanut Inka 29.9.2015

Halvan majapaikan löytäminen Dubrovnikista elokuussa, kun suunnilleen kaikki muutkin maailman turistit on liikenteessä, ei ollut mikään aivan helppo nakki. Me päädyttiin lopulta kaksivaiheiseen ratkaisuun: iltalennon laskeuduttua vietettäisiin kaupungissa yks yö, ja muutama jälleen ennen paluulentoa. Harmillisesti näin budjettireissaajan näkökulmasta eka majoitus oli puolet halvempi kuin se loppureissun kolmen yön majapaikka, mutta jos mielittiin saada teltta Albanian superkivasta lomakeskuksesta, piti meidän ajoittaa Dubrovnikin-yöpymiset tarkasti valikoiduille päivämäärille.

Eka ilta oli varsinaista seikkailua. Meikäläinen toimi kartanlukijana, ja löydettiin tie missä meidän ekaksi yöksi buukattu kotimajoitus sijaitsi. Saatiin auto siitä noin kilometrin päähän paikkaan, mistä avautui aivan huikea näkymä Dubrovnikin satamaan, missä oli juuri paraikaa Tuin loistoristeilijä parkissa. Sitä hetken aikaa ihasteltuamme (ja illan alkaessa jo hämärtyä) otettiin kamat mukaan ja lähdettiin talsimaan kohti majapaikkaa.

Dubrovnik

Kun oltiin mun mielestä oikeassa paikassa oivallettiin, että ei se mennytkään ihan niin yksinkertaisesti: koska kyseessä oli yksityisten pitämä majatalo, ei missään ollut mitään kylttejä tai muuta. Apartamentoksia kyllä näkyi siellä sun täällä, mutta missään ei lukenut meidän majoittavan perheen nimeä. Kyseltiin aika montelta vastaantulijalta ohjeita joiden perusteella saatiin päät enemmän pyörälle, ja siinä hetki hetkeltä pimenevässä illassa mietittiin että nukutaankohan sittenkin autossa. Lopulta saatiin kuuluvuutta puhelimeen ja yhteys majapaikkaan, mikä sijaitsi tietty ihan nurkan takana. Autokin saatiin lopulta lähemmäs parkkiin, ja meille osoitettiin pieni mutta siisti huone aivan ulko-oven ja terassin vierestä.

Siinä vaiheessa lentopäivän jälkeen jaksettiin käydä enää hörsimässä vähän vettä terassilla kaupungin valoja katellen ja terassin viinirypäleviljelmiä fiilistellen, kun oli aika painella suihkun kautta nukkumaan.

Dubrovnik-2 Dubrovnik-3 Dubrovnik-4 Dubrovnik-5

Aamulla jatkettiin matkaa kohti Montenegroa melko aikaisin, joten jätettiin vaan avain oveen. Lähtiissä huomattiin ulko-oven vieressä oleva myyntipiste, jossa kaupattiin perheen nuorimmaisen piirrustuksia yhen kunan hintaan. Kyllä hymyilytti!

Majapaikan omistava Glavinicin perhe oli ihan käsittämättömän ystävällinen, ja majoittuisin mieluusti heidän luonaan vastakin. Huone oli pieni mutta siisti, ja siinä oli oma kylppäri joten vaatimatonta ja edullista majapaikkaa etsivälle se oli vallan nappi ratkaisu. Siihen kun lisää vielä terassilta avautuvat näkymät, niin puhuttiin jo vähän lisäluksuksesta. :)

Me maksettiin majoituksesta pahimmalla turistikaudella 30 euroa, mutta nyt syksyllä majapaikka näyttää Hostelworldin sivujen kautta maksavan kympin. Että eipä tuo kiireisimmällä sesongilla matkustaminen verottanut tämän majapaikan suhteen kuin kolminkertaisen hinnan, mikä kuitenkin oli hintavertailua tehdessä kaikkein edullisin ratkaisu.

Dubrovnik-6 Dubrovnik-7 Dubrovnik-8 Dubrovnik-9

Meidän toisesta Dubrovnikin-majapaikasta, Mlinissä sijaitsevasta Villa Carmenista, onkin ollut blogissa jo puhetta. Uima-altaan lisäksi majapaikassa oli kuitenkin muutakin, kuten esimerkiksi tärkeimpänä meidän huone. Kuten aiemmassa majapaikassa, myös tässä meillä oli käytössä tosi yksinkertainen ja vaatimaton huone, missä oli kaks sänkyä, pieni pöytä, pikkuruinen kuvaputkitelkkari ja oma kylpyhuone. Lisäksi meillä oli myös ihan valtava vaatekaappi, mihin oltas varmaan molemmat tarvittaessa mahduttu. :D

Hinnassa oli aika paljon eroa, sillä seitsemän kilometrin päässä Dubrovnikista sijainnut majapaikka maksoi paperilla 48 euroa yöltä, mutta koska jätettiin maksaminen vasta paikan päälle ja kuviteltiin olevamme fiksuja maksaessamme majoituksen kunilla eurojen sijasta pulitettin lopulta huijauskurssin saattelemana lähemmäs 60 euroa yöltä, eli siis tulpahinta verrattuna kävelymatkan päässä Dubrovnikin vanhastakaupungista sijainneeseeen, vastaavilla mukavuuksilla varustettuun (paitsi ilman uima-allasta!) majapaikkaan. Toki matka rannalle oli myös pidempi, mutta silti.

Turistisesongilla oli vaikutusta hintaan myös Villa Carmenissa, sillä nyt lokakuulle vastaavan majoituksen näyttäis saavan 40 eurolla. Ei ihan yhtä tuntuva hinnankorotus sesongin vuoksi, mutta silti ihan huomattava varsinkin, jos majoittuu useamman yön. Todettakoot plussana vielä majapaikan kirjavalikoima, jossa oli hurja määrä asiakkaiden jättämiä opuksia. Ei tarvinnut miettiä, kattelisko altaalla taivaalle vai lukisko kirjaa, kun valikoimaa riitti!

Dubrovnik-10 Dubrovnik-11

Hyvän majapaikan löytäminen Dubrovnikin kaltaisesta turistikohteesta oli siis työn takana, ja oli melko yllättävää havaita, että lopulta lähes keskustassa sijainnut perhemajoitus oli kaupungin ulkopuolella rantakohteessa olevaa majataloa huomattavasti edullisempi. Harmi vaan, että sitä ei ollut meidän toisen Dubrovnikin-vierailun aikaan enää saatavilla.

Eng: Finding a good accommodation on Dubrovnik can be tricky, especially if you travel during the most popular tourist season like we did. Luckily we found this nice, cheap and clean place to stay for our first night, but unfortunately the Family Glavinic didn’t have any rooms available during our second stay in Dubrovnik. Villa Carmen in Mlini wasn’t a bad choice either.

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

illusia 29.9.2015 at 22.51

Käytän aina Dubrovnikissa käydessäni tätä majoitusta:
http://www.hostelbookers.com/hostels/croatia/dubrovnik/32746/

Listahinnasta voimme aina keskustella (toki olemme valmiina maksamaan senkin) ja viimeksi Zeljka ei olisi halunnut veloittaa meiltä mitään. Nyt vien samaan majapaikkaan kaksi ystävääni ja ainakin tarjoamme emännällemme illallisen, jos hän yrittää tinkiä majoitushinnasta. Hintaan sisältyy myös kuljetus lentokentältä ja bussiasemalle tai satamaan.

Vastaa
Inka 29.9.2015 at 23.05

Kiitos vinkistä Illusia, kiva kuulla lisää suosituksia. :) Ja täytyy olla mahtavaa, että on oma tuttu majoittaja Dubrovnikissa!

Vastaa

Jätä Kommentti