Pallontallaajat.net
Valikko

Kahdeksan päivän matkatavarat ja arvonta

Kirjoittanut Inka 7.10.2015

Terveisiä Turkista! Ennen tätä reissua mää olin melkoisten pakkausongelmien edessä. Oli kieltämättä hieman haastavaa saada kaikki kahdeksan päivän ja kahden erilaisen kulttuurin kamat mahtumaan mukaan, sillä en tietenkään suostunut ottamaan luontoni vastaisesti mukaan yhtään käsimatkatavaralaukkua isompaa saatika oikeaa matkalaukkua. Viikon kamat piti saada siis mahtumaan tuttuun reissureppuun.

Matkavarusteet Matkavarusteet-2

Matkalaukuksi reissuun lähti blogin kautta saatu luottokassi, Haglöfsin 50-litrainen Lava-laukku, jolle ostin ennen matkaa Clas Ohlsonilta 14 eurolla mustan suojalaukun (kiitos vinkistä Unnukka ja J!). Kameran vuoksi valkkasin päivärepuksi Kånkenin ja maskipusseiksi maailmaa nähneet kaverit.

Mukaan lähti myös aikamoinen kasa erilaisia pussukoita, sillä Lavassa ei ole juuri lainkaan sisätaskuja, mutta pikkusälä on kuitenkin kiva löytää ennen kuin hermot menee. Näihin pusseihin sain hyvin pakattua johdot, muistikirjat ja muut pienet tavarat, jotka helposti hukkuisivat isoon kassiin.

Kun jo noin lähtökohtaisesti haluan matkustaa mahdollisimman kevyesti, piti tavarat miettiä aika tarkoin. Vielä tuloillaan olevan Abu Dhabin osuuden osalta se oli melko helppoa, sillä vaikka ohjelma ei ollut tiedossa etukäteen, oli maan tavat opiskeltu hyvinkin tarkkaan ja pakkasinkin mukaan asukokonaisuuksia, jotka peittäis sekä olkapäät että polvet. Turkin suhteen oli puolestaan hieman haasteellisempaa, sillä edes lähtiessä mulla ei ollut varmaa tietoa siitä mitä matkaa pitäisi sisällään, joten piti varautua aika lailla kaikkeen mahdolliseen.

Matkavarusteet-5 Vaatteet

Lopulta valkkasin Turkkiin tuttuja ja hyväksi havaittuja reissuvaatteita, joilla toivottavasti pärjäisi tilanteessa kuin tilanteessa. Pakatessa kuvittelin yhdisteleväni vaatteita keskenään, ja vasta Turkin lämpöaallon osuessa kasvoille oivalsin joutuvani nyrkkipyykille. No, onpahan ainakin tekemistä vapaahetkille! Kassista löytyi siis yksi pitkä hame, kahdet kevyet housut, yhdet shortsit sekä neljä kevyttä luonnonkuituista pitkähihaista, pari identtistä valkoista t-paitaa ja yksi hihaton paita. Siihen päälle huivi* sekä yökkärit, verkkarit, alkkarit ja uikkarit ja niillä mentäisiin.

Matkavarusteet-3

Meikkipussiin pakkasin mukaan viiden päivän kertakäyttöpiilarit, rilekset koteloineen, pinsetit sekä meikkipuolelta siveltimet, kotimaisen Flow kosmetiikan mineraalipohjan sekä tutut mineraalimeikkikaverit: Everyday Mineralsin minttu- ja keltainen concealer, poskipuna, aurinkopuuteri, eyeliner sekä luomiväri. Lisäksi messiin lähti Sensain 38 -ripsari ja ripsentaivuttimet. Näiden lisäksi ei muuta tarvitakaan.

Varsinaisen maskipussin sisältö koostui pikkupakkauksista, ja osa tuotteista oli semmoisia joita en ollut ehtinyt edes käyttää kovin montaa päivää ennen reisbaa. Se on aina vähän kehno juttu, sillä erityisesti näin atoopikkona vois olla fiksua pitäytyä hyväksi havaituissa tuotteissa sen sijaan, että lähtisi reissun päällä pelleilemään uutuuksilla. Silmät turvoksissa ja kaula laikuilla on hyvä olla jälkiviisas!

Matkavarusteet-4

Maskipussiin lukeutui lopulta Weledan hiusvesi*, tosi tyylikäs kimmeltävä aurinkorasva*, after sun -voide, Lunette-kuukuppi, Kiehl’sin silmänympärysvoide, Nivean naamanpuhdistusliinoja*, Less is Moren hiuskiinne, Mia Höydön matkakokoinen naamarasva, Less is Moren shampoo ja kosteusvoide, Sophie La Girafen Protection Cream* sekä hammasharja. Tahna oli lopussa, joten täydensin varastoja perillä Alanyassa. (Tähdellä merkityt tuotteet saatu blogin kautta.)

Mieslukiojoiden kannattaa skipata suosiolla seuraava osuus: pakkasin mukaan reissulle myös kuukupin (kuvassa näkyvä yksilö saatu blogin kautta), sillä kalenteri ilmoitti mun sitä tarvitsevan. Mun on pitänyt kirjoittaa siitä jo pidempään, mutta vasta nyt sain hankittua upouuden yksilön kuvia varten. Lyhyesti kyseessä on siis kuukautiskuppi, jonka avulla oon onnistunut heittämään hyvästit perinteisille suojille jo yli kymmenen vuotta sitten, eikä paluuta ole. Tämä pikkukapine on kyllä helpottanut mun elämää huomattavasti niin reissussa kuin kotonakin, enkä voi suositella sitä kylliksi paitsi kaikille matkailijoille myös kamppailijoille ja muille urheilijoille. Eipä ole tuon ostamisen jälkeen tarvinnut kirota menkkoja.

Eettisen sekä ekologisen kuluttamisen näkökulmasta se on myös nappi valinta, sillä mulla on kymmenen vuoden jälkeen menossa vasta kolmas kuppi, jonka hankin pari vuotta sitten. Oikein ja säännöllisesti puhdistettuna kapine maksaa siis itsensä muutamassa kuukaudessa takas. Tän kans on vähän samanlainen fiilis kuin tilanteessa, jossa tyyppi tulee kerta toisensa jälkeen otteluharjoituksiin silmälasien kanssa: vaihda hyvä ihminen piilareihin, niin elämä helpottuu huomattavasti.

Sen lisäksi että sain tuon kyseisen kupin viimein kuvissa näytettäväksi, sain myös kupin ja pesutuotteet sisältävän setin arvontaa varten. Osallistuminen on aika iisiä: kommentoi tätä postausta vinkkaamalla mikä on semmoinen asia, jonka hankkiminen on helpottanut reissaamista hurjasti, ja jota ilman et juurikaan enää matkusta? Arvon kupin nopeasti reissulta palattuani 13. lokakuuta, eli osallistua voi vielä 12.10.2015! Arvonta toteutetaan yhteistyössä kotimaisen Lunetten kanssa.

Tämmöisillä kamoilla sitä ollaan reissun päällä. Jo nyt tuo musta suojapussi on osoittautunut kullanarvoiseksi, sillä sen lisäksi että mulla on suojalaukku nätille Lavalleni, on mulla myös varaveska, jonka voin tarvittaessa laittaa ruumaan jos shoppailuhulluus iskee ja napata violetin laukun käsimatkatavaraksi.

Miltäs tuntui lukea tämmöistä postausta?

Eng: I love to organize things, and that includes getting ready for a trip. These are the things I packed for my eight-day trip in Turkey and United Arab Emirates.

Lisää tästä aiheesta

28 Kommenttia

Maarit Johanna 7.10.2015 at 22.26

Sulla on PALJON vaatteita matkassa! Mutta mulla on yleensä vielä enemmän ja jätän niistä puolet käyttämättä. :D Tällä kertaa on pakko matkustaa kevyesti isolla laukulla Islantiin kun haluan roudata sieltä valtavan läjän villalankaa kotiin ja alkaa kutomaan jouluksi sukkia ja villapaitoja :)
Kivoja kuvia, ei yhtään ollut vaivaannuttava postaus vaikka siellä onkin kuukuppi! Empä ole koskaan kokeillut. Pitäisköhän? Säästäis luontoa :)

Vastaa
Inka 13.10.2015 at 13.42

Haha, ihana kommentti :D Nyt jäi osa käyttämättä, tunnustan! Tosin mulla on tavallisesti ihan liian vähän kamaa mukana ja sitten joudun käyttään Karimin vaatteita kun omat loppuu tai ei oo sopivaa mukana, nyt kun ei ollut Karimia mukana niin piti varautua.. :D Suosittelen kuukuppia, jos ei muuten niin ekologisuuden vuoksi!

Vastaa
Maarit Johanna 7.10.2015 at 22.27

Niin ja siis, en paljoa matkusta ilman unimaskiani. Se on itseasiassa aina Kånkenin sivutaskussa, joten en edes laske sitä mukaan otettaviin. Sillä saa helposti unen lennolla vaikka pelottaiskin :)

Vastaa
anni 7.10.2015 at 22.43

no todellakin tykkään! ja kuten arvata saattaa niin liputan Lushin puolesta, ahh kiinteä kosmetiikka <3

Vastaa
Taina 7.10.2015 at 22.52

Moikka! Oli todella hauska lukea tällainen postaus, sillä olen juuri pitkästä aikaa lähdössä reissuun > valmistautuminen on alkanut enemmän kuin hyvissä ajoin pakkauslistojen kirjoittamisella. Henkilökohtaisesti tärkein oivallus pakkaamisen suhteen on ollut “unipakkaus”, jolla mistä tahansa ajoneuvosta tai bussiterminaalin lattiasta muodostuu nukkumispaikka: pieneen tilaan pakkautuva peitto (mieluiten sellainen, jota voi käyttää myös huivina/viittana) + unimaski + korvatulpat. Dobokia en ole kokenut käteväksi kuljettaa mukana

Vastaa
Inka 13.10.2015 at 13.41

Moikka Taina, ja kiva kun kommentoit! :) Unipakkaus kuulostaa jännältä, mahtavaa! :D Mulle riittää lähinnä tilaisuus olla muussa asennossa kuin seisten, tuli taas lentomatkan aikana todettua lentokoneen lattialla korsatessa. Ja dobok ei oo kyllä mullakaan ollut mukana paitsi treenireissuilla! Osa meidän road trip -porukasta roudasi sen Grand Canyonin potkukuvia varten, mutta ite pärjäsin ihan hyvin iliman.

Vastaa
saya 8.10.2015 at 0.37

Kaikenlaiset two-(or-more)in-one kosmetiikat olen kokenut käteväksi, esim. hoitoaine+shampoo ja vastaavat.

Vastaa
Unnukka 8.10.2015 at 8.34

Makeita asuvalintoja, mä fanitan sun pukeutumistyyliä! Mä olin kans ylpee ittestäni kun kuukauden reissulle pakkaamani rinkka painoi vaan 9kg. Aikaisemmin oon roudannut aina ihan liikaa tavaraa mukana!
Laita viestiä kun oot tulossa Kuopioon, olis kiva nähdä sinnuu taas ihan livenäkin <3

Vastaa
Inka 13.10.2015 at 13.39

Ihana Unnukka, kiitti kommentista! <3 Aika hurjan kevyt sun rinkka kyllä oli, huhhuh! Mulla paino tää jonku seitsemän kilon pintaan, tullessa tuplat. :D Ostin vähän ruokatuliaisia… Laitan viestiä ihan kohta!!

Vastaa
Peppi 8.10.2015 at 10.32

Reppu. Kuulostaapa tylsältä, mutta sen verran on teininä tullut matkustettua ison matkalaukun ja trendikkään käsilaukun kanssa, että kantapään kautta on opittu. Nykyään kaikki alle kahden viikon matkat menee Herchelin isomman repun kanssa, ja yleensä on mukana myös pienempi reppu päiviä varten. Mukavuus kunniaan!

Vastaa
Tiia 8.10.2015 at 12.04

Mulla on se taitaa olla älypuhelin. Ostin ihka ensimmäisen vasta viime vuonna ja siitä on ollut apua yleensäkin elämässä, mutta myös matkoilla. En voisi kuvitella lähteväni matkalle ilman. :)

Vastaa
Suvi 8.10.2015 at 13.20

Ilman täyteen ladattua matkalaturia en lähde!

Vastaa
Ansku 8.10.2015 at 16.09

Unimaski ja korvatulpat! Olen muutenkin huono nukahtamaan, mutta reissussa nukun yleensä vielä huonommin. Maski ja tulpat onneksi helpottavat :)

Vastaa
SannaKaroliina 8.10.2015 at 19.18

Kaupungissa hyvät kengät,joilla pystyy kävelemään pitkiäkin matkoja, on ihan ehdoton! Mielestäni parasta on vain kävellä ristiin rastiin ja katsella paikallista elämää. Rantakohteessa lomaillessa taas Thaimaasta monta vuotta sitten ostamani saronki kulkee aina mukana, rantavaatteen lisäksi se käy hyvin myös pyyhkeestä ja peitosta :)

Vastaa
Maarit 8.10.2015 at 19.35

Oon myös itse opetellut aika minimalisti pakkaajaksi, ja se on yksi reissun päällä elämää helpottava juttu. Oon aivan hurahtanut Lushin kiinteisiin shampoisiin ja tuotteisiin, jotka menee käsimatkatavaroissa.
Kånken on myös mulla ehdoton kumppani. Kevyt emalimuki on mulle myös tärkeä automatkojen eväshetkiin, ja oikeestaan kaikkeen ruolailuun ja juomiseen. Samaan osastoon myös semmonen spork lusikkahaarukka. Me kun kuljetaan usein keskellä ei mitään yömyöhään niin otsalamppu kulkee myös aina mukana. Aika paljon itseasiassa kaikkea, mikä tuntuu jo ihan välttämätömältä!

On tunnustettava, etten kuukuppia ole koskaan käyttänyt, mutta se voisi olla seuraava must- juttu. Ihanan keposen näköiset reissuvaatteet sulla! Se on kans reissuvaatteissa tärkeä että eivät paina paljoa! Musta tämmöstä oli kiva lukea. Vaikka itse ostan nykyisin tosi vähän yhtään mitään, niin näistä voi saada vinkkejä jos millon on aika uusia jotain. :)

Vastaa
Inka 13.10.2015 at 13.38

Nuo Lushin kiinteät tuotteet on mulla vielä kokeilematta, paitsi joskus taisin ostaa Karimille jotain naamasaippuaa.. Pitää kyllä jossain vaiheessa tutustua!! Kånken ja spork on myös mulla mukana melkein aina, tosin tälle reissulle ei tullut tarvetta sporkille… Kannattaa tutustua kuukuppiin, se helpottaa niin paljon! Kiva jos tätä postausta oli kiva lukea. :))

Vastaa
Johanna Hulda - Discovering Sunbeams 8.10.2015 at 22.35

Iso mutta ohut puuvillahuivi pitää aina olla mukana reissussa! Sen voi sitten kääräistä joko kaulalle lämmikkeeksi tai päähän aurinkosuojaksi, ja se menee myös kevyenä peittona, piknikvilttinä ja biitsialustana. Kuukuppi on kyllä loistokeksintö myös musta!

Vastaa
Kristiina Maria 9.10.2015 at 11.38

Mun luottotuote reissussa on kookosöljy. Sitä pitää olla aina pikku purkki mukana, se sopii niin moneen tarkoitukseen. Yleisimmin käytän kookosöljyä hiuksiin, kynsinauhoille, silmämeikin poistoon, kosteusvoiteena ja erityisesti jalkavoiteena, kun tulee käveltyä paljon. Yhdestä tuotteesta on siis moneksi, mikä on reissussa aina plussaa. :)

Vastaa
Linda 9.10.2015 at 11.39

Reissukaveri nro 1 on indonesialainen sarong: se on huivi, peitto, makuualusta, piknikfiltti, aurinkosuoja, vaatekappale tai pehmuste. Kovassa käytössä myös lyhyemmillä retkillä!

Vastaa
Laurah 9.10.2015 at 12.05

Minulla matkassa aina täytettävät pienet muoviputelit kosmetiikalle. Erilliset pienet matkakokoiset shampoot yms. kosmetiikkatuotteet maksaa paljon, joten reissulle on kätevä pakata tuotteet n. 1 dl kokoisiin matkapulloihin, jotka voi pestä ja uudelleentäyttää.

Ja minulla kanssa yksi vakiovaruste on sarong-liina, todella monikäyttöinen: suojaa auringolta, peittää vartaloa jos vierailee esim. kirkossa / kulttuuri vaatii peittämistä, toimii piknik-alustana tai vaikka pyyhkeenäkin hädän tullen :)

Vastaa
Mulan 9.10.2015 at 12.43

Kerran menin reissuun ilman kuukuppia. Never again. Se on ollut mun yks parhaimpia hankintoja ylipäätäänsä ikinä, vaikka valitettavasti en voi sitä ilman siteitä käyttää, aina tulee ohivuotoja. Silti niitä tarvitsee käyttää PALJON vähemmän, mikä on jo suuri voitto.

Vastaa
Tarja 9.10.2015 at 22.30

En oo oikein käynyt reissuissa melkein 1,5 vuoteen ja sekin oli työmatka eli vaati monenlaisia vetimiä mukaan. Toki niitä oli sitten loppupeleissä liikaa. Mutta musta tuntuu, että olen jotenkin henkisesti kasvanut viime aikoina, joten uskon, että osaisin pakata seuraavalle reissulle tosi järkevästi – jos sellainen joskus vielä tulisi (nimimerkki: “ei aikaa, eikä rahaa”). Siis piti sanomani, että ihailen suuresti noin kompaktia tapaa pakata reissuun!

Kuukuppi on tuntematon juttu. Toimisikohan tuo näin synnyttäneellä (x2) naisellakin? Mielenkiinnosta kyllä voisi kokeilla!

Vastaa
Inka 13.10.2015 at 13.36

Heh, hauskaa miten toisten mielestä mulla on tosi paljon tavaraa ja toisten mielestä tosi vähän. :D Mutta joo, tälläkin kertaa oli liikaa kamaa mukana, eli samat ongelmat on täälläkin päässä, tai ainakin tämän reissun kohdalla.

Ja kuukupit toimii myös synnyttäneelle! Joillakin merkeillä on ihan erikseen omat tuotteet synnyttäneille, mutta toisilla (kuten esim. tämä Lunette) ei, joten ilmeisesti ei oo niin nuukaa onko synnyttänyt vai ei.

Vastaa
Piian 10.10.2015 at 14.44

Puhdistusliinat! Sellaset, mitkä on tarkoitettu vauvan pyllyn putsaamiseen. Ovat hyviä etenkin reissuilla, joissa suihkuja ei ole joka nurkan takana. Jossain hotellimatkoilla ehkä ihan turha matkakaveri, mutta festarit, mökki-illat, reppureissut… niillä tulee tarpeeseen.

Vastaa
sikkuralla 10.10.2015 at 15.57

Unimaski on kyllä aika ehdoton. Sen avulla saa otettua helposti pikkunokoset. Vauvan puhdistusliinat ovat myös todella käteviä.

Vastaa
Hukkakukka 11.10.2015 at 15.06

Niskatyyny on minulle ehdoton. Nimenomaan ei puhallettava (ne minulla tuppaavat aina hajoamaan), vaan sellainen tarvittaessa pieneksi myttääntyvä versio. :D

Vastaa
Siili82 11.10.2015 at 20.55

Vauvan kanssa reissatessa on SÖPÖ imetyssuoja ollut ihan ehdoton :)

Vastaa
Elise 12.10.2015 at 23.25

Korvatulpat matkaa aina mukana, sillä ilman hyviä unia menee reissut pieleen :D

Vastaa

Jätä Kommentti