Pallontallaajat.net
Valikko

Ensi-ihastuminen Alanyaan: huikeat maisemat

Kirjoittanut Inka 18.10.2015

Kun kerroin matkustavani Turkin lomakehtoon Alanyaan, sain aika hurjasti kommentteja siitä, miten kohdetta kohtaan riittää ennakkoluuloja itse kullakin. Eipä sillä, olin iteki todella ennakkoluuloinen Alanyaa kohtaan ennen matkaa, mistä syystä sen valikoituminen juuri työmatkan kohteeksi oli kutkuttavaa, sillä tavallisesti noilla reissuilla pääsee näkemään kustakin kohteesta juurikin sen kaikkein parhaan puolen. Siispä suuntasin Alanyaan silmät kirkkaina ja valmiina ihastumaan. Olihan mulla vielä tuoreessa muistissa vuoden takainen matka Teneriffalle, jolloin onnistuin kääntämään kelkkani ennakkoluuloisesta ylimielisestä suhtautumisesta puhtaaseen ihastukseen.

No miten sitten kävi Turkin Alanyan kanssa? (En voi muuten sanoa sitä pelekästään Alanyana, vaan aina pittää sanoa TURKIN Alanya, en tiijä miksi.)

Täytyy myöntää heti alkuun, että rakkaus ei roihahtanut ihan samalla tavalla kuten kävi Kanariansaarilla. Alanya on toki kaunis kohde, kuten voitte näistä kuvista huomata. Se ei kuitenkaan täysin riittänyt saamaan mua vakuuttumaan siitä, että matkustaisin kohteeseen uudelleen myös omalla rahalla. Monia upeita juttuja ja hienoja asioita Alanyassa toki on, äläkää käsittäkö väärin.

Alanyan linna-4 Alanyan linna-2 Alanyan linna-3 Alanyan linna-5 Alanyan linna-6 Alanyan linna-9 Alanyan linna-11 Alanyan linna-10

Yks suokkariasioita Alanyassa oli paitsi lämpö myös maisemat. Ihan matkan alkajaisiksi päästiin vierailemaan ehkä koko kohteen tärkeimmässä nähtävyydessä Alanyan linnoituksella. Rannan jakavalla niemellä sijaitsevalla kukkulalla kohoava linnoitus tarjosi huikeat näkymät Kleopatran rannalle eli Alanyan sille kaikkein suosituimmalle biitsille.

Ihan perusmaisemista ei kuitenkaan ollut kyse. Katsokaapa tuota turkoosia merta!!! En saanut siitä silmiäni irti moneen minuuttiin, kun lopulta viimein päästiin maisemien äärelle. Rannalla risteilevät merirosvolaivat toivat maisemaan vielä oman säväyksensä, varsinkin kun en vielä tuossa vaiheessa mulle ei ollu valjennu millaisista turrelaivoista oli todellisuudessa kyse.

Siinä sitä sitten tuijotettiin maisemia 30 asteen lämmössä turkoosin meren äärellä, ja Alanya tuntui tuolla hetkellä oikein mainiolta matkakohteelta. Eikä se mielikuva sinällään siitä juuri muuttunutkaan, mutta ehkä kohde tosiaan ei ollut aivan mua varten.

Alanyan linna-7 Alanyan linna-14 Alanyan linna-8 Alanyan linna-12 Alanyan linna-13 Alanyan linna-17 Alanyan linna-16 Alanyan linna-18 Alanyan linna-15 Alanyan linna-19

Itse Alanyan linnoitus oli aika peruskauraa, ja itse koen sen ainakin ensisijaisesti maisemapaikkana, enkä lähtis sieltä hakemaan mitään kovin suurta kulttuurielämystä, kuten nyt ei varmaan kovin moni koko Alanyasta. Parhaimmillaan se olikin juuri noin kuten me se koettiin: lämpimänä (mutta ei liian kuumana) päivänä ihan vaan maisemien tiimoilta.

Tässä ensivilkaisu Alanyaan, mutta toki paljon muutakin on luvassa. Miltä vaikuttaa tämän perusteella, kait nyt tuo maisema miellyttää muitakin kuin vaan mua?

Eng: Here is one thing to absolutely love in Alanya: the views.

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Maarit Johanna 18.10.2015 at 21.47

Voi miellyttää! Melkein voisin kuvitella vaikka jonkin Game of thronesin kohtauksen kuvattavan tuolla linnoituksessa ja komeita laivoja merelle.

Ugh, silti. Alanya. Onneksi näitä maisemia on muuallakin. Tää on vaan niin hankalaa. Niin kaunista, mutta ehkä ennakkoluulot ei silti lähde pelkillä kauniilla kuvilla.

Vastaa
Inka 19.10.2015 at 20.05

:D :D Vähän repesin ääneen tälle kommentille. Elä vielä lannistu, mää yritän tehä parhaani tulevien postausten kanssa, jotta nääki ehkä vähän pienen ripauksen verran ihastuisit Alanyaan. :)

Vastaa

Jätä Kommentti