Pallontallaajat.net
Valikko

Ruskaretkellä Kuopiossa

Kirjoittanut Inka 27.10.2015

Matkustelin pitkästä aikaa kotimaassa, kun vietin viime viikonlopun Kuopiossa. Tajusin vasta nyt, että määhän olin siellä nyt vasta ekaa kertaa tänä vuonna! Keväällä en käynyt Savossa kertaakaan, ja tää visiitti taitaa jäädä koko vuoden ainoaksi, sillä loppuvuoden viikonloput on buukattu jo sen verran täyteen, ettei siellä ole mitään saumaa toiselle Kuopio-vierailulle. Ens vuonna siis taas!

Odotin kovasti näkeväni Kuopion komeimmassa ruska-asussaan, ja Kuopiossa asustelevan mieheni varoituksista huolimatta en uskonut, että ihan koko ruska olis jo ohi, sillä vastahan se Helsingissäkin alko. Värikästä Kuopiossakin onneksi oli, vaikka ei ihan samaan tapaan kuin etelässä.

Kuopio-19 Kuopio-8 Kuopio-9 Kuopio-20 Kuopio-10 Kuopio-11 Kuopio-12

Käytiinkin sunnuntaina pienellä Kuopio-seikkailulla tutustumassa järvimaisemiin. Mää yritin kovasti, että oltaisiin lähdetty käymään Puijon tornilla (lähinnä siitä syystä että se nyt oli suunnilleen ainoa paikka minkä Kuopiosta tiesin), mutta paikallisopas oli eri mieltä. Siispä suunnattiinkin syyssunnuntain kunniaksi kohti Kallaveden rantaa.

Kierreltiin Väinölänniemen biitsin ohi Rönön saarelle ja sieltä edelleen pienelle Rönön Varvisaarelle, joka oli kuulemma Rönössä asuvien rikkaiden kuopiolaisten mökkisaari.

Kieltämättä Kuopio ei ehkä enää antanut aivan parastaan, mutta mukavan näköistä kaupungissa oli siitä huolimatta, vaikka kaikkein paras ruska olikin jo auttamattomasti ohi. Parhaassa mahdollisessa seurassa seitsemän asteen lämpö, vieno järvituuli ja pilvimaisema oli kuitenkin siihen saumaan aivan loistava kombo.

Kuopio-16 Kuopio-13 Kuopio-17 Kuopio-21 Kuopio-15 Kuopio-25 Kuopio-14 Kuopio-28 Kuopio-29 Kuopio-30 Kuopio-31 Kuopio-22 Kuopio-32 Kuopio-33 Kuopio-26 Kuopio-34 Kuopio-36 Kuopio-35

Nyt mää oon käyny Kuopiossa kaks kertaa lokakuussa ja kerran joulukuussa, joten ens vuonna voisin haastaa itteni vierailemaan Karimin luona vaikkapa kevättunnelmissa. Kesä-Kuopio jää todennäköisesti välistä, mutta kieltämättä kaupungissa vois vierailla myös vähän lämpimimmillä keleillä.

Myös keskustassa sijaitseva, Karimin keittiön ikkunasta näkyvä sympaattisen oloinen elokuvateatteri Kino Kuvakukko on vielä kokeilematta, joten se on ehdottomasti to do -listalla. Ehkä mää pääsen käymään siellä jopa sitten seuraavalla kerralla, kun piipahdan taas kaupungissa.

Eng: This is how Finnish autumn looks like. These were taken photos in Kuopio when I was visiting my husband.

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Terhi / Muru Mou 27.10.2015 at 14.19

Ihania syksykuvia! Oon menossa ensi viikolla Kuopioon ja saan vihdoin tanskalaisen poikaystäväni mukaan ensimmäistä kertaa Suomeen. Vähän jänskättää, että millaisen ensivaikutelman hän saa Suomesta, kun – aivan kuten kirjoititkin – Kuopio tuskin antaa tässä vaiheessa vuotta parastaan!

Vastaa
Inka 28.10.2015 at 7.05

Apua, mikä haastava vuodenaika teillä on vierailuun! Toivottavasti poikaystävä ihastuu Suomeen!

Vastaa
Maarit Johanna 27.10.2015 at 15.21

Voikun täälläkin olisi vielä noin iloisia värejä ja noin iloisen näköisiä ihmisiä! :)

Vastaa
Inka 28.10.2015 at 7.06

Totta, siellähän ei varmaan ruskasta oo enää juuri mitään jäljellä.onneksi hymyt hoituu kelillä kuin kelillä. :)

Vastaa
Kea | Deep Red Blues 28.10.2015 at 9.37

Ihania ootte! Kuopiossa ei varmaan ole tullut käytyä sitten lapsuuden… mutta kuuntelen viikottain yhden erittäin rakkaan kuopiolaisen ystävän savonvääntöä. Melkein kuin olis siellä! :)

Vastaa
Inka 29.10.2015 at 15.55

Haha, kuulostaa hyvältä! Mulla ei ollu yhtään autenttinen Kuopio-vierailu, kun kaikki kenen kanssa juttelin väänsi jotain ihan muuta ko savoa…

Vastaa
Laura R. / Laura let's go 28.10.2015 at 16.59

Ihania värejä, ihania kuvia! Varsinkin just toi mikä sulla on nyt Facessakin profiilikuvana on vaan huikeen kaunis.

Paiskasin sua pienellä haasteentyngällä omassa blogissani. Ei oo pakko vastata jos ei nappaa, aika ex tempore keksin ylipäätänsä haastaa muita mukaan! :D

Vastaa
Inka 29.10.2015 at 15.57

Kiitti beibe! <3 Ja kiitos myös haasteesta, pitää käydä tsekkaamassa se jahka on kunnolla aikaa paneutua. :) Haasteet on huippuja!

Vastaa
sannero/lempihetkiä. 29.10.2015 at 14.28

Oi, just ruskaretkeillessä pohdin laittaanno viestiä Kuopiossa asuvalle kaverille et houkuttais visiitti vähän pohjoisempiin ruskamaisemiin. Ehkä tämä on merkki, ehkä on itsekkin vihdoin katsastettava Kuopio!

Ihania kuvia, Suomen syksy on ♡

Vastaa
Inka 29.10.2015 at 15.57

Kiitti kommentista. :) Syksy on kyllä ollu supernätti, ja just viimeksi äsken matkalla kotiin mietin että tää väriloisto on kyllä upea. Ja mee äkkiä Kuopioon, ennenku loputki lehet putoaa!

Vastaa

Jätä Kommentti