Pallontallaajat.net
Valikko

Jeeppiseikkailu Alanyan vuoristossa

Kirjoittanut Inka 29.10.2015

Sain osakseni melkoisesti uusia kokemuksia Turkin Alanyassa. Koska olin työmatkalla, oli ohjelma päätetty ennakkoon ja mun henkilökohtaisilla mieltymyksillä ja toiveilla ei tietenkään ollut juuri merkitystä, vaan sinne mentiin mitä ohjelma sanoi. Yksi päivä kului melko mielenkiintoisesti kokeillen aktiviteettia, joten en kyllä varmastikaan missään tilanteessa omin päin lähtis kokeilemaan.

Meidät nimittäin noudettiin eräänä aamuna ysin pintaan jeeppisafarille. Oltiin kuultu brittiläiseltä pressimatkaporukalta kyseessä olevan superhauska kokemus, ehkä paras niiden koko Alanyan-reissun aikana. Lisäksi meidän mukana ollut turkkilainen toimittaja kertoi olleensa jeeppisafarilla lähes 20 kertaa, joten jotain erikoisen upeaa jeeppisafari Alanyassa taatusti tarjosi.

Jeeppisafari Jeeppisafari-2 Jeeppisafari-3 Jeeppisafari-4

Siispä melko kiinnostuneena hyppäsin aamulla jeepin kyytiin, ja olin aika iloinen siinä vaiheessa kun takapenkiltä löytyi vielä turvavyötkin, sillä se ei todellakaan ollut mikään itsestäänselvyys turkkilaisissa autoissa. Hetken aikaa kuvittelin että me saatais mukana olleen Nellan kanssa ihan oma auto ja kuskikin, mutta totuus valkeni siinä vaiheessa, kun hieman hermostuneena murahteleva kuski kävi noukkaamassa kyytiin vielä kaksi saksalaista mimmikaksikkoa.

Varsinaiselle safarille lähdettiin lopulta ehkä kymmenen jeepin kokoonpanolla, joten oltiin aika kaukana yksityisestä autoseikkailusta. Vaan mitäpä tuosta, ihan hauskaa oli ajella letkassa Defendereillä ensin pitkin Alanyan kaupunkia ja lopulta vuoristoja.

Jossain vaiheessa mulle valkeni että kyseessä on melko suosittu turreseikkailu, jota aika monet firmat kauppaavat just noissa Turkin eteläisissä kohteissa. Noiden reissujen avulla turistit pääsevät kaupunkikiertelyn ja rannalla löhöilyn lisäksi tutustumaan myös luontoon, sillä jeepit suuntaavat tietysti juuri vuoristoon. Ihan täysin kosketuksiin luonnon kanssa ei tuolla matkalla kuitenkaan pääse, sillä kaikki pysähdykset oli jossain ihan muualla kuin luonnon helmassa. Maisemia sentään päästiin ihastelemaan.

Jeeppisafari-5 Jeeppisafari-7 Jeeppisafari-9

Näkymät olivatkin tuon reissun parasta antia. En varsinaisesti kokenut kuuluvani noiden matkojen kohderyhmään, ja kieltämättä vähän ihmettelin brittimedian edustajien hehkutusta. Jeeppireissun aikana pysähdeltiin muutamaan otteeseen, eka turisteja varten pystytetyssä ”paikalliskylässä”, sitten toisessa ”aidossa turkkilaisessa kodissa” ja lopulta syömässä ravintolassa, johon oli tilattu buffa valmiiksi meitä varten. Jeepin kaiuttimista soi Black Eyed Peas ja muut radiohitit, ja alkumatkan auringonpaisteessa kuskit rohkaisivat kyytiläisiä ryhtymään silmittömään vesisotaan. Se tietty ihastutti näin kamerakaluston kanssa, mutta onneksi kuvausvälineet säilyivät kuivina.

Mutta siis, vaikka reissu ei ihan mun juttu ollutkaan, niin pääsinpähän ainakin melko upeiden vuoristomaisemien äärelle! Oli melko siisti fiilis seisoa siellä Jeepin perällä katellen vuoristomaisemia, tukka tuulessa hulmuten. Harmillisesti meidän pysähdykset sattui just muille kuin näköalapaikoille, mutta takapenkiltä oli onneksi hyvät näkymät horisontissa kohoavaan vuoristoon myös ajaessa.

Lopulta keli kävi kuitenkin aika kehnoksi, ja sumu nousi sen verran paksuksi, että eteen ei nähnyt tietä kauemmas. Se siis niistä maisemista, joten jäljelle ei jäänyt mitään muuta vaihtoehtoa kuin yrittää nauttia matkasta. Olipahan kyseessä ainakin melko ainutlaatuinen kokemus näin omasta näkövinkkelistä, sillä se jos mikä oli Alanyan turistiseikkailu aidoimmillaan.

Mukana olleet saksalaiskimulit oli tulleet Alanyaan kymmeneksi päiväksi kesälomalle, ja ohjelmassa oli jännittävän jeeppisafarin lisäksi myös shoppailua. Oli mielenkiintoista kuulla, miten tytsyt koki Alanyan lomakohteena. Tykkäsivät, tietenkin!Jeeppisafari-8 Jeeppisafari-6 Jeeppisafari-10

Reissulle lähteneistä suurin osa tuntui nauttivan seikkailusta aivan aidosti, joten selvästi vika oli meikäläisessä, kun en osannut täydestä sydämestäni reissusta innostua. Hienoja hetkiä ja upeita maisemia matkalla oli kuitenkin useita, joten ihan helmiä sioille ei tuo reissu munkaan kohdalla ollut, vaikka kauas ei heittänytkään.

Mitäs nää sanot, miltä jeeppisafari vuoristossa kuulostaisi, jos mukana olisi vesisotaa, ”autenttisia” turkkilaisia kyliä sekä viime vuosien parhaat diskohitit?

Eng: A jeep safari in Alanya was quite an interesting experience. A drive to the mountains next to Alanya offered amazing views, but the itinerary could have been a bit more authentic since we visited some “genuine” gypsy houses and an “authentic” Alanyan apartment. I loved to see the nature in the region, though.

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti