Pallontallaajat.net
Valikko

Ajatuksia Abu Dhabista

Kirjoittanut Inka 4.11.2015

Mulla on ollu jotenkin tosi vaikea kirjoittaa Abu Dhabista. Tuntuu vieläkin että siitä oli ihan superhankala saada oikeastaan yhtään minkäänlaista kuvaa matkakohteena. Toki mun fiiliksiin vaikuttaa myös se että vietin melkeen puolet matkasta ihan muissa kuin energisissä kaupunkikiertelytunnelmissa, mutta uskon että siitäkin huolimatta kaupungista olis jääny ehkä vähän – miten sen nyt sanois – tyhjä fiilis.

Kuuma oli jatkuvasti ja kaikkialla, mikä toi tietysti oman säväyksensä kaupunkiseikkailuun. Mää tykkään tavallisesti kulkea jalan paikasta toiseen, mutta Abu Dhabissa ei kyllä voinut kuvitellakaan kävelevänsä reilua kilometriä pidempää matkaa, sillä hiki virtasi jo kahen metrin jälkeen. Se että käveleskelin siinä meidän hotellin ympärillä ja kävin yhtenä päivänä jopa parin kilsan päässä, tuntui samalta kuin puolentoista tunnin otteluharjoitukset keskellä kuuminta kesää.

Abu Dhabi-10Abu Dhabi Abu Dhabi-2 Abu Dhabi-4 Abu Dhabi-6 Abu Dhabi-3

Eikä kävellen paikasta toiseen kulkeminen ollut paikallistenkaan suosiossa, sillä kadulla ei näkynyt juuri muita kuin ulkomaalaisia työmiehiä, jotka 40 asteen kuumuudessa rakensivat teitä tai maalasivat taloja pitkähihaisissa ja -lahkeisissa haalareissa. Siinä jos missä vaaditaan aikamoista kestävyyttä. Kävellessä bongasin myös pari muuta naista, mutta arabien sijaan he taisivat olla filippiiniläisiä.

Eli tavallaan se, mihin oon muissa kohteissa tottunut eli se että kun jalkautuu kaupungille näkee oikeasti sitä paikallista elämää, puuttui Abu Dhabista kokonaan. Tai toisaalta en tiijä, ehkä toisaalta kaupungissa joka on rakennettu keinotekoisesti keskelle aavikkoa voisi paikallisten sanoa olevan just niitä siirtotyöläisiä ilmastoiduilla bemareilla ajelevien rikkaiden emiraattisheikkien sijaan.

Sen jälkeen kun pääsin yli siitä, ettei kadulla näkynyt paikallisia ja paikalliskulttuuri loisti aika lailla muutenkin poissaolollaan, toinen mua hämmentävä asia oli ulkkarityöntekijöiden valtavasta määrästä johtuva englanninkielen käyttö. Yritin puhua arabiaa niin hotellissa, ravintolassa kuin kaupassakin, mutta se tyssäsi siihen kun vastapuoli ei juuri tajunnut, mitä yritin sanoa. Toki varmana osasyynä on mun hemmetin kehno kielitaito, mutta eipä se osalla palveluhenkilökunnastakaan tuntunut olevan sitä terävintä kärkeä. Ja se jos mikä oli outoa, olinhan mää esim paniikissa lentokoneessa opetellu arabian numerot, että varmana ei huijattaisi markkinoilla. No, eipä niitä markkinoitakaan Abu Dhabissa juuri ole, että se siitä. Englannilla pärjää siis vallan mainiosti.

Tämän jälkeen lienee kuitenkin paikallaan heittää pienet kehut Abu Dhabille, sillä olihan kaupunki jollain tasolla äärimmäisen kaunis, juuri arkkitehtuurinsa puolesta. Kuten huomaatte näistä kuvista, jotka oon napannu edellämainituilla kävelyseikkailuillani siinä hotellialueen ympäristössä, on pilvenpiirtäjät rakennettu viimeisen päälle. Värikoordinointia oli harrastettu aika urakalla, sillä kaikki pytingit oli joko valkoisia, beigejä, sinisiä, tai suloisen pastellivärisiä.

Abu Dhabi-5 Abu Dhabi-7 Abu Dhabi-8 Abu Dhabi-9 Abu Dhabi-11 Abu Dhabi-12

Utopistisesta fiiliksestä tuli tosi vahvasti kaikista maailman paikoista mieleen Las Vegas. Ei noin kulttuurillisesti, sillä irstauden ja muiden paheiden Vegas on kyllä aika kaukana kaupungista, jossa aviopari ei saa edes kulkea käsi kädessä. Molemmat kaupungit on kuitenkin superöverejä, keskelle aavikkoa rakennettuja keitaita, joten mielleyhtymä lienee muilta osin aika sallittu. Tosin munsta tuntuu että jopa Vegasissa on enemmän kulttuuria ja jotain omaa kuin Abu Dhabissa.

Mikäs on siis lopputulema kaiken tämän valituksen jälkeen? Suosittelen käymään Abu Dhabissa, jo ihan vaan maailman kauneinta moskeijaa ihastelemassa. Mulle kaupunki ei kuitenkaan tarjonnut ihan hirveästi muita superelämyksiä, mutta toisaalta olin siis sairaana osan matkasta. Näyttää vähän siltä että pääsen ensi kuussa tutustumaan Dubaihin, joten odotan mielenkiinnolla millainen kohde se on Abu Dhabiin verrattuna, sillä esimerkiksi kysyttäessä abudhabilaisetkin kehottivat suuntaamaan huvitusten perässä juuri naapuriemiraatti Dubain puolelle.

Eng: This is how Abu Dhabi looked like to me: lots of beautiful buildings, but not that much local culture.

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Noora 4.11.2015 at 11.01

Mielenkiintoinen postaus ja hyvään aikaan! Ollaan kaverin kanssa lähdössä ensi kuussa Dubaihin (kuten puoli muutakin maailmaa tuntuu, kiitos Norskin lentotarjousten :D) ja päiväretki Abu Dhabiin on myös ollut suunnittelulistalla. Tämän perusteella ainakin tuntuu siltä, että hyvillä mielin retken voi jättää ihan siihen yhteen päivään. Sieluttomat kaupungit on mun painajainen! Toki juuri esimerkiksi tuon mainitsemasi moskeijan näkeminen kiinnostaa, mutta muuten tuntuu Abu Dhabin anti hieman vaisulta.

Vastaa
Inka 4.11.2015 at 17.07

Jes, kiva jos tästä on jotain hyötyä. Mää sanoisin että päivä riittää ihan hyvin, ainakin nähtävyysmielessä. Jos haluaa fiilistellä kaupunkia enemmän niin siihen se ei tietenkään riitä, mutta veikkaan Dubaissa olevan enemmän fiilisteltävää. :)

Vastaa
Johanna Hulda - Discovering Sunbeams 4.11.2015 at 12.06

On kyllä jokseenkin kolkon oloinen kaupunki, ei ihan heti sytytä sitä kuuminta reissufiilistä. Olen nähnyt Abu Dhabista vain lentokentän jolla joskus poikettiin välilaskulla, ja se kenttä oli kauniine mosaiikkeineen kuin toisesta maailmasta. Olisin kuvitellut kaupungin pilvenpiirtäjienkin sekaan jotain samantyyppistä, mutta ei sitten vissiin!

Vastaa
Inka 4.11.2015 at 17.08

Mulla oli kieltämättä myös vähän erilaiset mielikuvat, tai voihan se olla että en vaan löytäny oikeita paikkoja.. Jäi kuitenkin fiilis, että jotain olisin ollut enemmän vielä vailla.

Vastaa
aNNa 4.11.2015 at 18.37

Mun kokemuksien mukaan Arabiemiraateissa elämää ulkona on eniten perjantaisin ja lähinnä talvella, eli marraskuusta maaliskuuhun. Syyskuussa ja lokakuussa on vielä niin kuuma, että paikalliset ja expatit pysyy kyllä visusti sisätiloissa. Itse olen käynyt Abu Dhabissa useaan otteseen, enkä itsekään ole löytänyt sieltä sitä “juttua”, tosin monet jotka ovat asuneet Abu Dhabissa eivät tykkää Dubaista ja vice versa ;) Itsekään en tykännyt Dubaista ensin ja mua kyllästytti se, että kaikki tapahtui aina sisätiloissa (lähinnä ostareissa). Siihenkin totuin – tai tapasin oikeat ihmiset. Ja kyllä ulkonakin on tekemistä, mutta lähinnä sitten talvella.

Vastaa
Inka 4.11.2015 at 22.45

Hei onpa kiva kun kommentoit, mukava saada asiantuntijan näkemys. :) Voin uskoa, että ostoskeskuksiin keskittyneeseen elämään tottuminen on meleko hankalaa varsinkin, kun luonto kuitenkin on melko kiehtovaa. Tosin hiekkaa ei ehkä ihan loputtomiin jaksa tiirailla. Jännittävää päästä näkemään millaista Dubaissa on!

Vastaa

Jätä Kommentti