Pallontallaajat.net
Valikko

Huippukokemus Abu Dhabissa: rossailua aavikolla

Kirjoittanut Inka 5.11.2015

Jos Alanyan jeeppisafari oli vähän nääh, oli Abu Dhabin aavikkoseikkailu aivan toista maata. Huvittavaa on se että en olis millään uskonut fiilisteleväni sitä niin paljoa, mutta lopulta aavikkosafari nousi koko virailun toiseksi parhaaksi kokemukseksi. En olis koskaan uskonut hehkuttavani tässä blogissa julkisesti maastoautoseikkailua, mutta nyt on sen vuoro.

Napattiin toisen päivän iltaohjelmaksi siis aavikkosafari, jonne suunnattiin maastoautoilla. Ajettiin keskustasta ulos puolisen tuntia, kunnes oltiin kaupungin ulkopuolella ja hiekka-aavikon reunalla. Maastoauton rengaspaineita vähän tyhjennettiin jotta me takapenkkiläiset ei saataisi niin kovaa kyytiä, ja matka jatkui. Ihmeteltiin matkan aikana muun muassa tien varrella kasvavia pieniä puita, joita kasteltiin valtavilla kastelujärjestelmillä. Kuulemma kasvattivat metsää aavikolle, jotta kaupunki säästyisi hiekkamyrskyiltä. Käsittämätöntä, mutta toisaalta kuvaa Abu Dhabin utopistisuutta mainiosti.

Aavikkosafari Abu Dhabissa-7 Aavikkosafari Abu Dhabissa-3 Aavikkosafari Abu Dhabissa Aavikkosafari Abu Dhabissa-8 Aavikkosafari Abu Dhabissa-6

Mutta käsittämätön oli myös meidän aavikkosafari. Toisaalta jo lähtökohtaisesti oon vähän tämmöisiä bensankulutusreissuja vastaan, sillä eipä tuommoisessa päättömässä suhailussa ole varsinkaan ekologisesta näkökulmasta mitään järkeä. Miettikääpä nyt: isot, reilusti yli kymmenen litraa satasella tuhlaavat ilmastoidut maastoautot kaahailevat hillitöntä kyytiä hiekka-aavikolla dyynien päällä, ja välillä on pakko pitää taukoja ja tuulettaa kuumenevaa moottoria, ilmastointi tietysti edelleen täysiä pauhaten. Ja ihan vaan sen vuoksi että turret sais hupinsa.

Mutta sitten on taas se toinen näkökulma: olihan se hemmetin hauskaa! Mää istuin keskirivin keskipaikalla ja kiljua kikattelin varmaan koko sen matkan, kun ajettiin pitkin dyynejä. Kuskina oli pakistanilainen kaveri (työllistävä vaikutus!), joka kertoi rakastavansa työtään. Enkä kyllä ihmettele, sillä lienee jokaisen pikkupojan unelma päästä kaahailemaan täyttä vauhtia hiekkadyyneille, parhaimmillaan vielä kaksi kertaa päivässä.

Mies paljasti myös että heidän tiimissään jokaisella on oma auto, jonka he tuntevat kuin omat taskunsa. Pätevän kuskin kyydissä oli siis tosi turvallinen olo, vaikka maastoauto heittikin välillä melkein kyljelleen. Ajettiin pitkässä autoletkassa, ja välillä nähtiin, kun dyynin toiselle puolelle katoava auto vilautti vaan pohjaansa, ennen kuin me seurattiin sitä perästä. Kuvista voi nähdä, miten vinossa olitiin vähän väliä ja kuinka hiekka vaan pöllysi, kun kuski painoi kaasua.

Aavikkosafari Abu Dhabissa-5 Aavikkosafari Abu Dhabissa-12 Aavikkosafari Abu Dhabissa-4 Aavikkosafari Abu Dhabissa-9 Aavikkosafari Abu Dhabissa-10 Aavikkosafari Abu Dhabissa-11 Aavikkosafari Abu Dhabissa-2 Aavikkosafari Abu Dhabissa-13

Tehtiin matkan aikana useampi pysähdys, joista kaikkein siistein oli varmaan se kerta, kun pysähdyttiin vaan keskelle aavikkoa, ja turret päästettiin talsimaan lämpimään hiekkaan. Oli jotenkin todella epätodellinen fiilis seistä siinä kuuman auringon alla keskellä aavikkoa, varpaiden alla lämmintä mutta ei liian kuumaa Arabiemiraattien autiomaan hiekkaa.

Reissu päättyi “paikalliseen” beduiinileiriin, missä oli ihan huikea libanonilainen dinneri. Ohjelmaan kuului myös tähtien katselua, ja olikin melko siisti kokemus päästä viimein keskelle pilkkopimeää aavikkoa katteleen tähtiä. Harmi vaan että mää olin just sillä hetkellä melko heikossa kunnossa, ja päässä leikkasi sen verran, että tajusin toki napata kameran valmiiksi kuvia varten, mutta pari ruutua napsittuani en millään tajunnut miksi kaikki kuvat oli mustia, kunnes valot sytytettiin ja näin että mulla oli jääny linssin suojus päälle… Tais heräilevä ruokamyrkytys häiritä vähän myös pääkopan toimintaa.

Tää oli ehkä semmoinen kerran elämässä -kokemus, sillä vaikka nautinkin siitä kovasti, ekologisesta näkökulmasta en kyllä lähtis kyytiin enää toista kertaa. Nyt se kuului meidän iltaohjelmaan ja toki olisin voinut jättää reissun väliin, mutta ihan tietoisesti lopulta tein sen päätöksen, että lähden mukaan. Ja toisaalta onneksi lähin, sillä olipahan se hurja keikutus kyllä hauskaa!

Eng: The second best thing to do in Abu Dhabi : a desert safari!

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Johanna Hulda - Discovering Sunbeams 6.11.2015 at 0.12

Tähtien tuijottelu aavikon keskellä olis kyllä aika huisi kokemus! Mut ei ehkä ihan moisen peltilehmän kyydistä. Vaikka eikös kaikki ajelu ja lentely, jotka tehdään vain jotta “turret sais hupinsa”, ole periaatteessa ihan samaa sarjaa? ;) Terkuin eräs lentämisen aiheuttamasta hiilijalanjäljestään vastikään järkyttynyt.

Vastaa
Inka 11.11.2015 at 17.56

Totta, mutta jotenkin silti tuo koko homma tuntui niin väärältä. En tiijä mikä siinä on. :D Ja joo, kohta on taas aika laskea hiilijalanjälki ja kattoa, minkä verran sitä on taas tänä vuonna tullut pelkällä lentämisellä kuormitettua maapalloa.

Vastaa
Elina | Vaihda vapaalle 6.11.2015 at 6.42

Aika monella jutulla tosiaan on puolensa ja puolensa. Onhan tuo aivan järjetöntä, mutta niin on esim. sekin, että Jenkeissä on satoja rekkaparkkeja, joissa on tuhansia, ehkä kymmeniä tai satoja tuhansia rekkoja kaiken yötä moottorit päällä, kun kuskit nukkuu. Ihan sairasta. Sen jälkeen tulee aika pieni olo sen suhteen mitä omilla valinnoilla voisi muka saada aikaiseksi. Aloitteet pitäisi tulla “hieman” ylemmältä taholta ja vaikuttaa kaikkiin ihmisiin. Tottakai siitä huolimatta yritän hoitaa oman osani kierrätyksesta sun muusta.

Tuo jeeppikaahailu kuulostaa hauskalta ja varmasti sitä onkin. Itse en ole tuosta niin kiinnostunut, mutta Tomi siitä haaveilee. Hän vain haluaisi päästä itse rattiin. Tiedätkö onko se tuolla mahdollista?

Vastaa
Inka 11.11.2015 at 17.58

Täh, tuosta mää en oo ees kuullu, ihan käsittämätöntä! Miks niillä on moottorit päällä?

Hmm, meilläkin pojat oli kiinnostuneita pääsemään rattiin, mutta aavikolla ajelun jälkeen olivat sitä mieltä että ihan hyvä oli jättää homma ammattilaisille. Tosin en tiiä sitten olisko se ollu edes mahdollista. Meen ens kuussa Dubaissa vastaavalle retkelle, pitää kysyä silloin! Luulis kyllä että rahalla saa ja hevosella pääsee!

Vastaa
Rimma - matkablogi 6.11.2015 at 8.59

Mää oon niin nynny ja helposti pahoinvoiva ettei pystyis! Vaikka hauskalta näyttääki :) Ekologisuuteen voi jokainen onneksi vaikuttaa myös esim. ruokalautasellaan joka päivä! Kaikkien kun on pakko syödä elääksen, niin se on mun mielestä yksi merkittävimmistä tavoista osallistua talkoisiin maapallon hyväksi.

Voi harmi toi tähtitaivas-juttu! En kestä.

Vastaa
Inka 11.11.2015 at 17.59

Joo, onneksi ei tullut paha olo. Tosin tuon jälkeen lensi oksu kaaressa, mutta johtui siitä ruokamyrkytyksestä. Tosin en tiiä miten suuri vaikutus tuolla seikkailulla oli asiaan.

Vieläki harmittaa ne tähdet!!

Vastaa
Pirkko / Meriharakka 8.11.2015 at 16.32

Abu Dhabissa (tai siis sieltä lähteneellä retkellä) mekin tuon ensimmäisen kerran koimme! Sattui sitten vielä niin, että yksi auto jäi kiinni ja mukana toisessa autossa ollut venäläispappa omasi hyvät valmiudet siihen, että mitä nyt tehdään, mutta ei osannut englantia. Arviolta 12-vuotias poika sitten tulkkasi ja lopulta kaikki autot pääsivät taas jatkamaan matkaa.

Vastaa
Inka 11.11.2015 at 17.59

Oho, aikamoinen seikkailu! Onneksi löytyi tulkki. :) Poika sai taatusti ikimuistoisen kokemuksen ollessaan niin suurena apuna.

Vastaa
Annika 14.11.2015 at 19.00

Mä tein tällasen ihan samanlaisen safarin Dubaissa ja ihan samanlaiset alkufiilikset oli aiheesta kun sullakin – ekologisuus on tästä huvista kaukana, mutta lähdin silti mukaan. Mä en tosin ollut yhtään tajunnut ajatella että mä olen erittäin matkapahoinvoiva ihminen ja tulihan siinä vähän pukluolo puolivälin paikkeilla :D Onneks selvisin oksentamatta :D

Jos kehtaan pikkusen mainostaa (?) niin mun Dubai-videolla näkyy myös pieni pätkä tuolta aavikkosafarilta.

Vastaa
Inka 16.11.2015 at 8.37

Jes, mää katoin just mun Dubain-reissun ohjelmaa ja siellähän oli tää samainen aavikkosafari! Katotaan, mitä tunteita se herättää. Tuo sun video oli muuten superhyvä, mainiosti sai virittäydyttyä seuraavan reissun tunnelmaan. :) Auts tuolle matkapahoinvoinnille, onneksi ei lentäny oksu kesken dyyniajeluiden!

Vastaa

Jätä Kommentti