Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Kirjautuminen Pallontallaajien keskustelupalstalle päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Kalaravintola Alanyan kauppahallissa
Pallontallaajat.net
Valikko

Lounaalla paikallisten kanssa Alanyan kauppahallissa

Kirjoittanut Inka 20.11.2015

Yksi asia mitä odotin Turkista enemmän kuin mitään, oli tietysti ruoka. Se on se juttu, joka vie kaikkein parhaiten sisälle paikalliseen kulttuuriin, ja odotinkin innolla matkan tuomia ruokaelämyksiä. Syötiin reissun aikana ihan superhyviä eväksiä toinen toistaan komeammissa miljöissä, mutta yks kokemus oli kieltämättä ylitse muiden. Vaikka meidän ohjelmassa olikin fiinejä dinnereitä meren rannalla, oli mun ehdoton suosikki kuitenkin se vaatimaton ruokakokemus, joka sopis myös omalle kukkarolle.

Toisena reissuiltana meidän opas meni lipsauttamaan, että hänellä on tapana piipahtaa alanyalaisessa kauppahallissa ensin kalapuolella ostamassa kalaa, ja kiikuttaa eväkäs sitten kauppahallin toisella puolella sijaitsevaan kalaravintolaan kokattavaksi. Tästä kun kuulin niin olin melko innoissani, sillä mua aina vähän harmittaa vierailla reissuilla niissä upeissa kauppahalleissa mitä maailman kaupungit on pullollaan, kun tuoretuotteita kasviksia lukuun ottamatta on aika huono mennä reissuliisana ostamaan.

No ei enää, tai ainakaan Alanyassa. Siellä on nimittäin hyvinkin tavallista käydä tosiaan ensin ostamassa kala, ja sitten viedä se valmistettavaksi kauppahallin yhteydessä olevaan ravintolaan. Halutessaan eväkkään voi nauttia joko paikan päällä ravintolassa tai tilata kotipakettiin. Tarkkoja hintoja mulla ei ole, mutta selvästi se tulee edullisemmaksi kuin koko setin tilaaminen ravintolasta.

Alanyan kauppahalli Alanyan kauppahalli-3 Alanyan kauppahalli-2 Alanyan kauppahalli-4 Alanyan kauppahalli-6Alanyan kauppahalli-8Alanyan kauppahalli-5Alanyan kauppahalli-7Alanyan kauppahalli-9

Tästä kuultuani mun piti tietysti päästä kokeilemaan sitä, ja niin oltiin viimeisenä päivänä kauppahallissa valitsemassa kalaa. Siinä vaiheessa meni kyllä sormi suuhun, sillä en tunnistanut yhtään eväkästä, joten annoin asiaan paremmin vihkiytyneille vapaat kädet. Kala mukaan ja ravintolaan, missä henkilökunta otti sen vastaan mukisematta.

Hetken päästä meillä oli edessä vain vähän aikaa sitten kalakauppiaan valikoimasta poimittu kala. Kuka sanoi ettei Alanyassa pääse kokemaan aitoja elämyksiä? En minä ainakaan tuon ruokakokemuksen jälkeen! Autenttista oli myös lounaan päättyminen aivan järkyttävän hajuiseen kölninveteen (käsille) ja irvistyttävän makeaan turkkilaiseen ompputeehen, joka lienee se turistiversio.

Ihanaa viikonloppua kaverit! Mulla on tulossa harvinaisen jännät paikat, sillä mää täytän tänään 28 vuotta ja synttäripäivän kunniaksi Karim on järkännyt viikonlopun täyteen ylläriohjelmaa. Jännittävää!

Eng: Here is how to eat fish in Alanya: go to the fishmarket, pick a fish, pay it, take it to the opposite restaurant, ask them to cook it for you, and go eat. Very simple!

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Sandra 20.11.2015 at 13.00

Älyttömän hyvä bisnesidea ja uskon, että voisi toimia Suomessakin. Osta kauppahallista ainekset, kiikuta ravintolaan ja nauti ruoasta. Nerokasta!

Vastaa
Inka 20.11.2015 at 17.05

Eikö! Mää olin kans sitä mieltä että ihan loistava. Ja näin matkailijan näkökulmasta ihan nappi, kun pääsee tutustumaan paikallisiin raaka-aineisiin vaikka asuisikin hotellissa.

Vastaa
Maarit 20.11.2015 at 19.02

Kuulostaapa kivalta! Tätä pitäisi itsekin kokeilla jos olisi mahdollisuus. :)

Vastaa
Inka 21.11.2015 at 10.33

Vitsi kun näistä tietäisi, niin vois harrastaa reissuilla useamminkin! Ei kait se auta muu kuin ruveta kyseleen aina kauppahallissa. :)

Vastaa

Jätä Kommentti