Pallontallaajat.net
Valikko

Tässä rusinat Alanya-pullasta

Kirjoittanut Inka 3.12.2015

Tämä saa luvan jäädä mun viimeiseksi Alanya-postaukseksi, sillä onhan kaupungista nyt tullut jauhettua ehkä liiankin. Totuus kuitenkin on se, että pieni määrä aurinkoa ja 30 astetta lähestyvä lämpötila saa pimeydestä saapuvan kriittisenkin matkailijan ihastumaan itseensä. Ja niin kävi myös Alanyan kohdalla, ainakin osittain ja ainakin jälkikäteen. Mitä enemmän pureksin reissua näin matkan jälkeen, sitä enemmän oon vakuuttunut siitä että se oli kiva kohde. Vaikka aika selvästi muistan olleeni paikan päällä monestakin asiasta sitä mieltä, että ei kait tää nyt oo mistään kotoisin.

Ilmeisesti näin reissun jälkeen on kuitenkin helppoa muistaa vaan ne kivat jutut, joten antaapa negailujen siis olla. Parasta Alanyassa oli ehdottomasti lämpötila, joka helli kyllä oikein antaumuksella (paitsi yhtenä päivänä, mutta sehän kuuluu asiaan). Sen lisäksi muistelen hymynkare suupielissä myös meri- ja vuoristomaisemia sekä tietysti ruokaa. Turkkilaiset eväkset maistu harvinaisen hyviltä!

Tämä ranta oli paras Alanyassa näkemäni, ja jos olisin ollu vapaalla, olisin jo uimassa tuolla.

Tämä ranta oli paras Alanyassa näkemäni, ja jos olisin ollu vapaalla, olisin jo uimassa tuolla.

Punainen torni Alanyan vanhan sataman tuntumassa oli ihan kiva.

Punainen torni Alanyan vanhan sataman tuntumassa oli ihan kiva.

Tätä maisemaa katellessa ei voi muuta kuin fiilistellä Alanyaa. Ihan sama, vaikka se olis paljon muutakin kuin tätä.

Tätä maisemaa katellessa ei voi muuta kuin fiilistellä Alanyaa. Ihan sama, vaikka se olis paljon muutakin kuin tätä.

Yks onnellinen reissaaja vuoristomaisemissa!

Yks onnellinen reissaaja vuoristomaisemissa!

Turkkilainen aamiainen oli ehdottomasti koko reissun parhaita aterioita.

Turkkilainen aamiainen oli ehdottomasti koko reissun parhaita aterioita.

Näitä mattoja mää kuolasin kaikkialla. Tää oli luolaan pystytetyssä moskeijassa.

Näitä mattoja mää kuolasin kaikkialla. Tää oli luolaan pystytetyssä moskeijassa.

Yksinäinen kalastaja kruunasi viimeisen illan auringonlaskun.

Yksinäinen kalastaja kruunasi viimeisen illan auringonlaskun.

Tässä oli ne jutut mitä multa jäi reissusta päällimmäisenä mieleen: ruoka, merimaisemat, auringonlaskut ja matot. Vitsi kun budjetti olisi antanut myötä, niin olisin roudannut kotiin useammankin maton, mutta ehkä se on hyvä edetä tässäkin mattoasiassa yks kerrallaan. Ja olla kiitollinen siitä, että sain edes yhden superkivan matkamuiston koristamaan eteisen lattiaa.

Ihanaa joulukuun alkua kaverit!

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu sekä Kaukokaipuun Nella ja Wanderlust Expert Veera. Minut löytää Instagramista nimimerkillä @inkakha.

Eng: These are the best bits in Alanya for me: the food, the views, the sun and of course all the beautiful kilim carpets!

Lisää tästä aiheesta

20 Kommenttia

Terhi / Muru Mou 3.12.2015 at 17.11

Turkkilainen aamiainen näyttää hyvältä! Näissä kuvissa Alanya näyttää aivan päinvastaiselta kuin minun mielikuvat :)

Vastaa
Inka 6.12.2015 at 12.39

Se ei pelkästään näyttänyt vaan myös maistui! Ja täytyy kyllä tunnustaa että ehkä joitain asioita oon saattanut jättää näiden kuvien ulkopuolelle…

Vastaa
Heidi Stillman 4.12.2015 at 14.01

Ihanan näköistä! En ole koskaan käynyt Alanyassa, mutta kuvien perusteella voisin kyllä käväistäkin :). Noi matot saisi minutkin sekaisin ja epäilenpä, että Alanyan reissun jälkeen niitä olisi minulla yksi jos toinenkin!

Vastaa
Inka 6.12.2015 at 12.40

No epäilemättä, matot on ehdottomasti kaikkein paras Turkin-tuliainen!

Vastaa
Heidi / Auringon alla 4.12.2015 at 19.34

Nuo matot on niin ihania! Ja Alanyan seudun maisemat on kyllä upeita: kirkkaan sininen/turkoosi meri, vuoret, vehreys ja vuoristojoet. Odotan kyllä kovasti jo omaa Istanbulin työmatkaani, sillä siellä en ole käynyt aikaisemmin.

Vastaa
Inka 6.12.2015 at 12.41

Toivotan kyllä huippua reissua, oon varma että löydät sieltä sikana ihania juttuja! :) Ja tuo turkoosi meri ei kyllä haitannut lainkaan, saati nuo muut jutut!

Vastaa
Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi 5.12.2015 at 10.35

Ihana matto ja ihana Inka! Näitä Alanya-postauksia on kyllä ollut hauska lukea! Ei nimittäin ole ihan TOP3:ssa meikäläisen matkahaaveissa, mutta eihän sitä tiedä vaikka sinne joskus tie vie! :)

Vastaa
Inka 6.12.2015 at 12.42

Haha, voin kyllä kuvitella että teidän perhe suuntaa ekana ihan muille nurkille. :D Mutta kiva jos näistä on jotain iloa ollut. :)

Vastaa
Laura R. / RIMMA + LAURA -matkablogi 5.12.2015 at 11.08

Maukkaat rusinat tässä pullassa, ehheh! Olinpas kerrassaan nokkela. Mutta siis kaikkien sun kuvien perusteellahan kyseessä vois melkein olla vaikka Kroatiankin rannikko, että ehkä tuolla voi tosiaan viettää oikeastikin kivan loman! :)

Vastaa
Inka 6.12.2015 at 12.43

Niinpä! Kaikki riippuu kyllä omasta asenteesta ja siitä, minkä verran antaa häiritsevien asioiden häiritä ja kuinka hyvin niitä kykenee blokkaamaan omasta näköpiiristä ja ajatusmaailmasta. Keskittyy vaan kivoihin juttuihin, niin hyvä kohde on!

Vastaa
Teea | Curious Feet 6.12.2015 at 16.28

Omasta Alanyan visiitistä on kauan aikaa. En ole haikaillut takaisin perinteiselle lomalle, mutta maisemat ovat kyllä upeat! Jokaisesta matkasta voi lisäksi tehdä omannäköisensä ja etsiä ne helmet, jotka tekevät paikasta vierailun arvoisen :)

Vastaa
Inka 11.12.2015 at 15.59

Tuo on niin totta! Ja onneksi melkein jokaisessa paikassa on niitä helmiä!

Vastaa
Kaukokaipuun Nella 7.12.2015 at 20.28

Ihana Inka, ihana matto, ihana matka! <3

Vastaa
Inka 11.12.2015 at 18.13

Hihii! :)

Vastaa
Marikaw 7.12.2015 at 21.42

Ihanat kuvat! Mä luulen et jos heittää pois sen vähän nihkeen asenteen Turkkia/Alanyaa kohtaan niin oikeesti viihtyis. :) Mulla ei koskaan oo ollut suuria haluja Turkkiin, mutta ehkä joskus.

Vastaa
Inka 11.12.2015 at 18.14

Turkkia voin suositella kyllä varauksetta, sillä niin isossa maassa on ihan hurjasti nähtävää, ja varmasti myös nää löytäisit kivoja juttuja. :)

Vastaa
Arna / Cocoa etsimässä 10.12.2015 at 16.08

Mä en usko matkustavani Alanyaan, mutta Turkkiin ihastuin kyllä täysillä syksyisellä Sail for Good -matkalla. Ruoka, matot, maisemat, värit, sanoinko jo ruoka… Sillä maalla on kyllä paljon annettavaa kaikenlaisille matkailijoille, sekä noissa turistikeskuksissa että niiden ulkopuolella.

Vastaa
Inka 11.12.2015 at 18.17

Uskon kyllä, että maassa on vielä niin paljon nähtävää! Se teidän reissu vaikutti kyllä niin siistiltä!!

Vastaa
Annika | Travelloverblogi 10.12.2015 at 16.09

Näillä kuvilla olisin valmis ostamaan matkan Alanyaan ihan just vaikka heti. Olen ollut muutamassa Turkin rannikkokaupungissa, mutta edellisestä reissusta yli 20 vuotta. Epäilemättä paljon muuttunut. Alanyassa en ole ollut, mutta siis voisin mennä. :)

Vastaa
Inka 11.12.2015 at 18.17

Heh, vähän kiva kuulla tuollainen pikkuisen erilainen kommentti Alanyasta! Huippua!

Vastaa

Jätä Kommentti